Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA izslēdz Zimbabves izlasi no Pasaules kausa kvalifikācijas

Andrejs Siliņš

FIFA izslēdz Zimbabves izlasi no Pasaules kausa kvalifikācijas
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) paziņojusi, ka Zimbabves valstsvienība izslēgta no kvalifikācijas turnīra 2018. gada Pasaules kausam, jo izlases vadība pārāk ilgi nav spējusi atmaksāt parādu bijušajam galvenajam trenerim Žuzē Klaudinī.

Āfrikā kvalifikācijas turnīrs norisinās četrās kārtās, no kurām pirmā paredzēta šī gada oktobrī. Tomēr Zimbabves izlasei nebūs iespēja cīnīties par tikšanu uz Pasaules kausu - notikumu, ko šai izlasei nav izdevies sasniegt ne reizi vēsturē. Izlasei šobrīd nemaz nav galvenā trenera, un komanda ieņem 124. pozīciju šodien publicētajā FIFA pasaules rangā.

Klaudinī vadīja Zimbabves valstsvienību no 2008. gada janvāra līdz novembrim. Zimbabves federācija palika parādā brazīliešu speciālistam un nav samaksājusi nopelnīto naudu joprojām. Pirmo reizi FIFA brīdināja Zimbabves federāciju jau 2012. gadā, un tagad, trīs gadus vēlāk, pieņemti mēri - Zimbabves izlase izslēgta no iespējas kvalificēties Pasaules kausam.

Tas 2018. gadā norisināsies Krievijā, un paredzēts, ka no Āfrikas tam kvalificēsies piecas komandas.

67 gadus vecais Klaudinī par treneri strādā kopš 1980. gada un pārsvarā vadījis jauniešu komandas. Klaudinī vadījis arī Brazīlijas U20 izlasi.

Zimbabves federācijai jau kādu laiku ir nopietnas finansiāla rakstura problēmas. Kopējās federācijas parādsaistības sasniegušas četrus miljonus dolāru. Lai atrisinātu problēmas, federācija izsolījusi savulaik FIFA finansēto treniņcentru.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

  +3 [+] [-]

, 2015-03-12 16:03, pirms 9 gadiem
Toties prezidents nesen nosvinēja 91. dzimšanas dienu par dažiem miljoniem

  +1 [+] [-]

, 2015-03-12 16:18, pirms 9 gadiem
Autor, FIFA nozīmē Starptautiskā Asociāciju futbola federācija vai vienkārši Starptautiskā Futbola federācija. Bet asociāciju futbols ir viens no futbola paveidiem, līdzīgi kā regbija futbols, amerikāņu futbols u.c.
FIFA - Wikipedia, the free encyclopedia
Association football - Wikipedia, the free...
Rugby football - Wikipedia, the free encyclopedia

     [+] [-]

, 2015-03-12 17:34, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Toties prezidents nesen nosvinēja 91. dzimšanas dienu par dažiem miljoniem
Varēja trenerim nosūtīt beigtu ziloni un uzskatīt, ka parāds atlīdzināts.