Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ančeloti: "Man patīk ikdienas darbs klubos. Par izlases vadīšanu nedomāju"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ančeloti: "Man patīk ikdienas darbs klubos. Par izlases vadīšanu nedomāju"
Karlo Ančeloti. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Karlo Ančeloti nav ieinteresēts vadīt Itālijas valstsvienību, paziņojis pats speciālists.

"Nezinu, nezinu," par iespējām vadīt Itālijas izlasi ESPN izteicās Ančeloti. "Man patīk ikdienas darbs ar klubiem. Par izlases vadīšanu pašlaik nedomāju."

Ar Itālijas izlasi kopš 2018.gada veiksmīgi strādā Roberto Mančīni. Viņa vadībā komanda triumfēja 2020.gada Eiropas čempionātā, kā arī ar 37 spēlēm sasniedza jaunu pasaules rekordu nezaudētajos valstsvienības mačos pēc kārtas.

Ančeloti līdz šim karjeras laikā par galveno treneri kādā no izlasēm nav strādājis.

62 gadus vecais itāliešu speciālists vadījis A sērijas klubus "Reggiana", "Parma", Turīnas "Juventus", "AC Milan" un "Napoli", Vācijas bundeslīgas vienību Minhenes "Bayern", franču Parīzes "Saint-Germain", Anglijas komandas Londonas "Chelsea" un Liverpūles "Everton", kā arī Madrides "Real".

Ančeloti pirms šīs sezonas atgriezās "Real" galvenā trenera amatā, strādājot ar šo klubu arī no 2013.līdz 2015.gadam. Pirmajā piegājienā itāliešu speciālists ar spāņu grandu uzvarēja UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā, FIFA Pasaules klubu kausa izcīņā un Spānijas kausā.

Pašlaik "Real" Spānijas spēcīgākās futbola līgas "La Liga" kopvērtējumā ar 12 spēlēs izcīnītajiem 27 punktiem atrodas otrajā pozīcijā. Līdere ir Sansevastjanas "Real Sociedad", kuras kontā ir 28 punkti 13 spēlēs.

Kā jau vēstīts, Itālijas futbola izlasei pavisam drīz jāaizvada izšķirošās 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs ar Šveici un Ziemeļīriju.

Itālijas izlasei pret Šveices valstsvienību piektdien un ziemeļīriem pirmdien nevarēs palīdzēt komandas kapteinis aizsargs Džordžo Kjellīni, uzbrucējs Čiro Immobile un pussargi Lorenco Pelegrīni un Nikolo Dzanjolo.

2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas C grupā Itālijas izlases kontā sešos mačos ir 14 punkti. Tikpat punktu, bet sliktāka gūto un zaudēto vārtu attiecība ir šveiciešiem, kamēr Ziemeļīrijas izlases rēķinā ir pieci punkti un zaudētas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram.

Šajā grupā startē arī Bulgārijas un Lietuvas izlases, kuras arī zaudējušas iespējas kvalificēties turnīram Katarā.

Vietu finālturnīrā nodrošina tikai apakšgrupas uzvarētāji, kamēr otrās pozīcijas ieguvējiem par iespēju startēt četrgades lielākajā futbola forumā vēl būs jāpacīnās "play off" kārtā.