Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bosnijas un Hercegovinas izlases līderi stingri iestājas pret pārbaudes spēli Krievijā

Agris Suveizda

Bosnijas un Hercegovinas izlases līderi stingri iestājas pret pārbaudes spēli Krievijā
Edins Džeko (#11) un Anels Ahmedhodžičs (#16). Foto: Reuters/Scanpix

Bosnijas un Hercegovinas futbola izlases vadošie spēlētāji Edins Džeko, Miralems Pjaničs un Anels Ahmedhodžičs publiski kritizējuši federācijas pieņemto lēmumu novembrī dienu pirms Pasaules kausa finālturnīra sākuma aizvadīt pārbaudes spēli agresorvalsts Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Federācijas lēmumu nopēla nevien bijušie izlases spēlētāji Asmirs Begovičs un Anels Hadžičs, kuri 2014. gadā piedalījās Pasaules kausa finālturnīrā – pagaidām vienīgajā bosniešu Pasaules kausā, bet arī pašreizējās valstsvienības līderi ar kapteini un rekordistu Edinu Džeko priekšgalā. "Esmu pret šīs spēles aizvadīšanu! Allaž iestāšos tikai un vienīgi par mieru. Federācija zina manas domas. Diemžēl manis nav starp tiem, kuri izlemj, pret ko izlase spēlēs, taču man ir skaidra pozīcija un tā ir par šīs spēles neaizvadīšanu, kamēr cieš nevainīgi cilvēki. Solidarizējos ar Ukrainas tautu tās grūtajā brīdī," portālam klix.ba teica Milānas "Inter" uzbrucējs, kurš izlasē aizvadījis 124 spēles un guvis 63 vārtus. Džeko atklāja, ka federācija pirms lēmuma pieņemšanas esot taujājusi arī viņa domas un ka viņš iestājies pret mača aizvadīšanu.

Otrais spēlēm bagātākais futbolists izlasē ir bijušais "Barcelona" pussargs Miralems Pjaničs, kurš vakar debitēja AAE līgā. "Lēmums nav labs, man trūkst vārdu. Federācija labi zina manas domas šajā jautājumā," teica 32 gadus vecais Pjaničs, kurš Bosnijas kara dēļ uzauga Luksemburgā un spēlēja arī Luksemburgas U19 izlasē. Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībā viņam ir 107 spēles un 18 vārti, kas ir piektais labākais rādītājs. Pret spēles aizvadīšanu iestājies arī jaunās paaudzes lielākais talants – Malmē dzimušais aizsargs Anels Ahmedhodžičs no Šefīldas "United", kurš vienu spēli aizvadījis arī Zviedrijas izlasē. "Ieraugot ziņas, biju šokēts. Nezinu, ko teikt, ja nu vienīgi to, ka esmu pret šo spēli. Visi zinām, kas notiek, un tā būtu liela kļūda spēlēt Krievijā. Man ir draugs no Ukrainas, un, kad ieraudzīju ziņas, biju ļoti vīlies," portālam SportSport.ba sacīja 23 gadus vecais Ahmedhodžičs, kuram izlasē ir 18 spēles un vieni vārti.

Ukrainas Futbola federācija šodien izplatījusi oficiāli paziņojumu, atklājot, ka ir nosūtījusi vēstules UEFA, FIFA un Bosnijas un Hercegovinas federācijai ar lūgumu atcelt šo spēli: "Atgādinām, ka Krievijas militārās agresijas Ukrainā dēļ visas Krievijas komandas ir atstādinātas no FIFA un UEFA sacensībām. Tādējādi Bosnijas un Hercegovinas Futbola federācijas lēmums izskatās kā atbalsts Krievijas valdības darbībām Ukrainā."

Bosnija un Hercegovina B līgas apakšgrupā ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ieņem pirmo vietu un 23. septembrī Nāciju līgā uzņems Melnkalni, bet 26. septembrī dosies uz Rumāniju.

Izmantotie resursi:
https://uaf.ua/article/46198
https://www.klix.ba/sport/nogomet/e...

  +4 [+] [-]

, 2022-09-10 21:33, pirms 2 gadiem
Par cik nopirka federāciju ?

  +4 [+] [-]

, 2022-09-10 21:53, pirms 2 gadiem
Spēlētāji daudz gudrāki , godīgāki par ierēdņiem.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-10 22:37, pirms 2 gadiem
Droši vien Krievija samaksaja, par parbaudes spelēm taču bieži vien maksā.

     [+] [-]

, 2022-09-11 13:00, pirms 2 gadiem
Vismaz labi, ka spēlētājiem ir galva uz pleciem. Lai paši iet un spēlē, kas šo visu sarunāja.