Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Domeneks tiek bargi kritizēts, taču paliek amatā

Agris Suveizda

Domeneks tiek bargi kritizēts, taču paliek amatā
Raimons Domeneks pēc spēles pret Serbiju
Foto: AFP

Pēc aizvadītajām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm kārtējo reizi milzīgu kritiku saņēmis Francijas izlases galvenais treneris Raimons Domeneks. Tomēr Francijas Futbola federācija (FFF) joprojām negrasās atlaist treneri.

Sestdien Francijas izlase savā laukumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra ietvaros nespēja pieveikt Rumānijas valstsvienību - 1:1. Francūžiem mača gaitā bija daudz iespēju gūt vārtus, tomēr iegūt tik kārotos trīs punktus neizdevās. Lai saglabātu cerības uz pirmo pozīciju grupā, trešdien francūžiem obligāti bija jāuzvar Serbija. Tomēr arī tas neizdevās (arī 1:1).

Pēc spēles pret Serbiju gan Domeneks, gan spēlētāji bija apmierināti, jo praktiski visu maču nācās spēlēt mazākumā. Pie tam -daudzuprāt, rupjas tiesneša kļūdas dēļ. Spēles pašā sākumā par pēdējās cerības pārkāpumu sarkano kartīti saņēma vārtsargs Ugo Loriss. "Lyon" vārtu vīrs sacīja, ka tā bijusi tīra simulācija no serbu futbolista puses un ka viņš pat serbam neesot pieskāries (skatīt video raksta apakšā).

Pēc spēles pret Rumāniju izlasei un jo īpaši Domenekam tika veltīta milzīga kritika. Daudzi vēlējās Domeneka demisiju, kas tiek pieprasīta jau ilgāk nekā gadu. Tomēr FFF amatpersonas negrasās atlaist treneri, kas izlasi aizveda līdz otrajai vietai pasaulē pirms trim gadiem. "Par viņa aiziešanu nav bijušas nekādas runas. Mums priekšā ir divas spēles [pret Austriju un Fēru salām - aut.] un vēl izslēgšanas mači, jo nedomāju, ka varam kvalificēties uzreiz," iesāk FFF viceprezidents Noels Le Graets.

Pirms neilga laika franču presē izskanēja baumas, ka Francijas izlases kapteinis Tjerī Anrī komandas priekšā kritizējis Domeneku. Pats Anrī pēcāk televīzijā to noliedza. Tomēr tik saudzīgs nebija Florāns Maludā, kā arī Robērs Piress. Bijušais Londonas "Arsenal" pussargs Piress uzskata, ka Domeneks nebūt nav īstais treneris izlasei.

"No Domeneka nevar neko daudz iemācīties. Tu nezini, kā un kurā pozīcijā tev ir jāspēlē. Tā tas bija, kad es vēl atrados izlasē. Tā tas ir arī joprojām," iesāk Piress. "Kad spēlētāji atbrauc uz izlasi, viņi vairs nezina, kā jāspēlē futbols. Tur kaut kas nav kārtībā. Uz papīra šī izlase ir stiprākā pasaulē! Un tas ir visskumīgāk. Ja mēs netiksim uz Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, tā būs milzīga neveiksme."

Serbija - Francija 1:1

Izmantotie resursi:
lequipe.fr
ligue1.com
goal.com

Slēpts komentārs: Fballpro

  +9 [+] [-]

, 2009-09-10 18:29, pirms 15 gadiem
Fballpro rakstīja: Lai nu kā, bet nu Žigičs šajā situācijā nesimulēja - Llorī viņu tīri nogāza. Bet nu par Domeneka neatlaišanu gan esmu izbrīnīts - viņa vadībā Francijas izlase absolūti nespēlē atbilstoši savām spējām un potenciālam...
Optikas salonos šobrīd ir atlaides - nopērc brilles. Pat nepieskārās vārtsargs uzbrucēja kājām.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-10 18:31, pirms 15 gadiem
Kad gan Domeniks nav kritizēts?

  -2 [+] [-]

, 2009-09-10 18:32, pirms 15 gadiem
Ko tur Domeniks dirsu laiza Francijas FF!!!..

  +8 [+] [-]

, 2009-09-10 18:34, pirms 15 gadiem
Luuk ko es saucu par kvalitatiivu daivu.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 18:53, pirms 15 gadiem
Piressam ir taisniiba...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 18:56, pirms 15 gadiem
massbeat rakstīja: Optikas salonos šobrīd ir atlaides - nopērc brilles. Pat nepieskārās vārtsargs uzbrucēja kājām.
Paldies par piedāvājumu, man brilles jau ir
Tas, ka Žigičs skaisti nokrita tā ir cita lieta...

  +2 [+] [-]

, 2009-09-10 18:59, pirms 15 gadiem
makaweli rakstīja: Luuk ko es saucu par kvalitatiivu daivu.
Tiešām kvalitatīvs, bet līdz šim vēl tālu:
youtube.com: YouTube - Worst Ever Football Dive
---
Pēdējo gadu laikā tieši Domeneks ir Franciju no pasaules top komandas padarījis par spēcīgu vidusmēra Eiropas izlasi. Pasaules rankā viņa ir 10. vietā - regress acīmredzams.

  +3 [+] [-]

, 2009-09-10 19:06, pirms 15 gadiem
simulēja gan, pat nepieskārās vārtusargs. Par tādu sarkano dot ir vājprāts

  +3 [+] [-]

, 2009-09-10 19:07, pirms 15 gadiem
Vieniigais ko Domeniks tipa ir sasniedzis ar vienu no pasaules labaakajaam komandaam ( peec sastaava ) tas ir 2. vieta PC kad principaa zizuu ar savu chomiem un Bartezu aizvilka lidz finaalam... Ja atceraties kaa Francija speeleeja grupaa tajaa chempii tad piekritiisies vieniigais ko vinji tajaa chempii maaceeja tas ir neielaist vaartus un vineet Spaanjus kuri nospeeleeja sliktaako speeli chempii tieshi pret franchiem... Nerunaajot nemaz par to ka Franchi uz PC EC un sho PC knapi kvalificeejaas vinja vadiibaa... Man dazhreiz liekas ka Domeniks ir nobuuris FFF jo es nesaprotu kaa treneris kas NEKO nu taa ka PILNIIGI neko nespeej sasniegt ar pasaules top 3-5 izlasi patstaaviigi paliek amataa...

     [+] [-]

, 2009-09-10 19:17, pirms 15 gadiem
Ja izsleegšanas speeleee pret LV buutu jaaspeelee un viņi pakātu tad diezvai Domeneks paliktu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-10 21:15, pirms 15 gadiem
Butu forshi ja Latvija vinju apseeleetu izlslegshanas speelees, bet mums tur veel jatiek ... ceram uz to labaako... Japiesit Grieki... Tad buus ceriiba ..

     [+] [-]

, 2009-09-10 21:22, pirms 15 gadiem
Brīnos, kā Francijas futbola federācija viņu vēl piecieš.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-10 21:29, pirms 15 gadiem
Zidanu par treneri

  -4 [+] [-]

, 2009-09-10 22:17, pirms 15 gadiem
Kapec visi tik loti kritize Domeniku???Vai tad nav manams ka ir jutama paudzu maina izlase un plus vel visas zvaigznes ir sastajusas pret Franciju......
Pec manam domam Francijai ir jaatbrivojas vai no Henry vai Piresu vai vienkarsi ir jaatnem Henry to kapteina statusu,jo ir ari jutams ka izlase nav labs kolektivs un plus Heny nav labs kapteinis(vot ta ir Domenika vaina ka vins par spiti visam netaisa izmainas izlase)..........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-11 08:52, pirms 15 gadiem
Šķiet, ka Domeneks FFF vadību ir sadzirdījis ar kaut kādām "saldajām tējiņām", ka tie kā, pēdējā pakāpā aprobežoti un ietiepīgi auni, negrib saskatīt skarbo realitāti. Mostieties zēni, vilciens uz DĀR drīz būs tālēs zilajās!!!

     [+] [-]

, 2009-09-11 09:37, pirms 15 gadiem
joboy rakstīja: Šķiet, ka Domeneks FFF vadību ir sadzirdījis ar kaut kādām "saldajām tējiņām", ka tie kā, pēdējā pakāpā aprobežoti un ietiepīgi auni, negrib saskatīt skarbo realitāti. Mostieties zēni, vilciens uz DĀR drīz būs tālēs zilajās!!!
Līdz izslēgšanas spēlēm Francija vēl kaut kā aizkārpīsies, bet play off visādi var gadīties.
Katrā ziņā ar Domeneku pie stūres Francija diez vai var sagaidīt lielus panākumus PČ, pat ja uz turieni tiks.