Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Maskerāno: "Argentīna nespēlē slikti Mesi dēļ"

Agris Suveizda

Maskerāno: "Argentīna nespēlē slikti Mesi dēļ"
Lionels Mesi
Foto: AFP/Scanpix

Argentīna Copa América izcīņu savās mājās uzsākusi ļoti vāji – ar diviem bāliem neizšķirtiem pret Bolīviju (1:1) un Kolumbiju (0:0). Iespējams, vislielākā kritika no vietējiem līdzjutējiem tiek Argentīnas izlases lielākajai zvaigznei Lionelam Mesi. Mesi klubabiedrs Havjērs Maskerāno gan preses konferencē sacīja, ka Argentīna spēlē tik slikti ne jau Mesi dēļ.

"Argentīna nespēlē slikti Lionela Mesi dēļ," teica Maskerāno. "Realitāte ir tāda, ka mūsu visu individuālais līmenis nav bijis labākais [iespējamais]. Tas ietekmē kolektīvu". Mesi spēlē pret Kolumbiju tika izsvilpts, un Lionela tēvs Horhe radio izteicās, ka viņa dēls nesaprot, kāpēc radusies šāda attieksme: "Lionels cīnās ar šo situāciju. Viņš nespēj saprast, kā tā radusies. Taču cilvēki ir tiesīgi brīvi izpaust jebkādu viedokli, kādu viņi vēlas.

Taču visvairāk viņu aizkaitina prese, kas rada situācijas, kuras neviens negaida. Prese pielej eļļu ugunij. Argentīnas prese drīkst kritizēt. Pēc tam, kad Argentīna spēlē slikti, tas ir loģiski – taču tai vajadzētu censties vairāk rūpēties par savu komandu." Tāpat Mesi tēvs izteicās, ka viņa dēla virzienā vērstā kritika ir radusies skaudības par viņa panākumiem dēļ: "Nesaprotu šo skaudību. Turklāt ir cilvēki, kas izsaka viedokli un runā par personiskām lietām. Tas sāpina un aizkaitina. Ir cilvēki, kas Lionelu kritizē par to, ka viņš nedzied himnu. Tā ir individuāla lieta, kā par to var kritizēt?"

Tāpat pēc spēles ar Kolumbiju masu medijos itin daudz tika runāts par kādu epizodi, kad Nikolass Burdiso esot nolamājis Mesi par to, ka viņš nestrādājot aizsardzībā. Pieredzējušais aizsargs Havjērs Dzaneti gan ieteica šai epizodei nepievērst pārāk lielu uzmanību: "Šādas epizodes ir pavisam normāla parādība. Es mačā pret Bolīviju strīdējos ar [Gabrielu] Milito, taču joprojām esam draugi."

"Nekad negaidījām šādu sākumu. Cilvēkiem ir visas tiesības izpaust savas izjūtas, ne viņi, ne mēs nebijām apmierināti ar sniegumu. Kopš ierašanās Santafē pret mums ir izturējušies vislabākajā iespējamajā veidā, un mēs nevaram ne par ko sūdzēties. Mēs varam spēlēt labi un zinām, ka pirmajos divos mačos notikumi neattīstījās mums par labu. Neviens nevēlas uzvarēt un spēlēt labi vairāk nekā mēs paši," Dzaneti turpināja.

Paniku pēc neizšķirta necēla arī izlases galvenais treneris Horhe Batista: "Joprojām esmu tikpat pārliecināts kā pirms turnīra sākuma. Pārbaudes spēlēs pierādījām, ka varam spēlēt labu futbolu. Tagad mums priekšā ir četri fināli, un pirmais būs pirmdien pret Kostariku. Redzu sevi "Copa America" finālā…un tituls ir tas, kas mums ir nepieciešams. Sastāvā varētu būt tikai dažas izmaiņas, taču mēs saglabāsim to pašu mentalitāti."

Izmantotie resursi:
Goal.com

  +5 [+] [-]

, 2011-07-09 15:16, pirms 13 gadiem
Ir tikai loģiski, ka spēlētāji, kuri norukājuši saspringtu sezonu Eiropā, šobrīd nav labākajā formā. Neviens nav no dzelzs.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 15:57, pirms 13 gadiem
nu te var redzēt cik liels komandas vilcējs ir messi.. barselonā visu darbu izdara spāņi, bet izlasē viņu nav, līdz ar to messi viens pats neko nevar izdarīt.. skaitās pasaules labākais futbolists..

  +9 [+] [-]

, 2011-07-09 16:00, pirms 13 gadiem
Tieši tas pats bija arī pēc PK futbolā, kur Messi diezgan vājš izskatījās, jo sezonā Barselonā bija ļoti spīdoša, tikai patērēts daudz spēka. Neko pārmest nevar Messi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: fc barcelona the best

  +3 [+] [-]

, 2011-07-09 16:34, pirms 13 gadiem
virsraksts neiet roku rokā ar tekstu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-07-09 17:30, pirms 13 gadiem
Messi uz muguras vajadzēja būt 0, nevis 10, jo Messi ir nulle, bet Maskerano ir tas kurš velk Argentīnu, tā tas ir vnk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-09 17:57, pirms 13 gadiem
Divi vārdi: tiki taka.

  -4 [+] [-]

, 2011-07-09 18:09, pirms 13 gadiem
Spele gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-09 19:24, pirms 13 gadiem
Pareiz, ka spēlē, tak vispār kkādu messi te vajag pieminēt?
Ieraugot viņu slikti paliek.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 20:56, pirms 13 gadiem
Maikl25 rakstīja: cik tev gadu? 10 ? vairak neizklausas,ar tadu domasnu
nu padomā loģiski.. vai spānijas izlasei pietrūkst messi..? ne.. bet kpc bez barselonas messi nav tik izcils..? un ne jau šitas ir pirmais turnīrs argentīnai ar messi tāds blāvs..

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 21:04, pirms 13 gadiem
Izmisums rakstīja: Citi izcilnieki PČ gan bija baigie zvēri, ne?
Lieliskais portugālis jau arī noplosijās nenormāli, tāpat kā lieliskais Rūnijs.
Messi ir skills, tapēc arī klubā viņam iet tik labi
Protams kā kas, tad Messi vainīgs, bet neaizmirsīsim to, ka ez viņa Argentīnas izlasē vēl spēlē arī tādi kā Tavess, DI Maria, Higuains, Aguaro un vēl citi, bet tā nav latvijas izlase, kur ir tikai viens Verpakovskis, kas māk iesist. (bija)
Lieliski spēlētāji, bet rezultāta nav...
čavi,injesta nebija pk izcilnieki?

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 21:07, pirms 13 gadiem
Izmisums rakstīja: Citi izcilnieki PČ gan bija baigie zvēri, ne?
Lieliskais portugālis jau arī noplosijās nenormāli, tāpat kā lieliskais Rūnijs.
Messi ir skills, tapēc arī klubā viņam iet tik labi
Protams kā kas, tad Messi vainīgs, bet neaizmirsīsim to, ka ez viņa Argentīnas izlasē vēl spēlē arī tādi kā Tavess, DI Maria, Higuains, Aguaro un vēl citi, bet tā nav latvijas izlase, kur ir tikai viens Verpakovskis, kas māk iesist. (bija)
Lieliski spēlētāji, bet rezultāta nav...
es nesaku, ka messi ir slikts, tikai, to, ka viņš nav barselonas vilcējs, un tas ļoti labi redzams argentīnas izlasē.. ja jau velk barselonu, kpc nevar argentīnu pavilkt.. īstie vilcēji ir spāni, kas to parāda arī izlasē.. barselonā messi ir viss ko vien var vēlēties, tāpēc arī tik izcilu sniegumu viņš rāda tikai barselonā..

  -1 [+] [-]

, 2011-07-09 21:08, pirms 13 gadiem
AllBlacks rakstīja: čavi,injesta nebija pk izcilnieki?
vot vot, un forlans, luiss suares, ikers kasiljas, dāvids vilja, utt..

  +1 [+] [-]

, 2011-07-09 21:35, pirms 13 gadiem
Lobite rakstīja: es nesaku, ka messi ir slikts, tikai, to, ka viņš nav barselonas vilcējs, un tas ļoti labi redzams argentīnas izlasē.. ja jau velk barselonu, kpc nevar argentīnu pavilkt.. īstie vilcēji ir spāni, kas to parāda arī izlasē.. barselonā messi ir viss ko vien var vēlēties, tāpēc arī tik izcilu sniegumu viņš rāda tikai barselonā..
nevajag liet. varu sadereet, ka tu zini vienu ARG izlasi un esi redzeejis pusotru turniiru (bet varbuut pat tikai vienu un nemaz nevienu copas speeli neesi redzeejis) ar taas piedaliishanos. Messi izlashu liimenii liidz uzvarai ir aizvilcis savu izlasi U chempionaataa un Pekinas OS. par PK domas dalaas, bet fakts ir taads, ka vinsh tur atgaadinaaja CR7 - sita no visaam vietaam, partneriem neuzticeejaas utt.
jebkuraa gadiijumaa probleema ir taktikaa, jo izlasee vinsh nevar speeleet tiki taku, ko pieradis klubaa, jo partneri nav Xavi, Injesta un Buskets, bet Maskerano, Banega un Kambjaso. ir tachu atshkjiriiba. jautaajums - kaapeec vinsh jaaliek viltus 9nieka poziicijaa un kaapeec vinjam jaaiet pakalj bumbai uz savu laukuma pusi. kaapeec vinju vienkaarshi nenolikt labajaa uzbrukuma malaa vai viena balsta pussarga vietaa izlaist Pastori.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-09 23:10, pirms 13 gadiem
Tad nu gan kritiķi-ģēniji te savākušies! Loģiski domājošiem cilvēkiem iesaku nenolaisties līdz bērnudārza līmenim un diskutēt ar cilvēkiem, kuri ar futbolu ir uz "Jūs". Man nav ne mazākās nojausmas kāpēc, piemēram, Lobite apšauba Mesi un Ronaldu izcilnieku statusu. Tam, ka abi šie futbolisti izlasē nespēj parādīt tādu sniegumu kā klubā, ir daudz loģisku iemeslu, kurus pa reizei jau esmu izklāstījis. Galvenās problēmas, protams, ir meklējamas pašās izlasēs. Tas, ka galvenie treneri izvēlas taktiku, kas nevis palīdz, bet gan traucē abām šīm superzvaigznēm, mani izbrīna visvairāk. Nespējot pareizi izmantot šo spēlētāju potenciālu, nevar gribēt, lai Mesi un Ronaldu spīdētu arī izlasē. Šeit ne tik daudz ir runa par meistarības atšķirībām starp izlašu un klubu spēlētājiem, kā par treneru piekopto taktiku. Mesi un Ronaldu ir šo kļūdu lielākie upuri, diemžēl...

     [+] [-]

, 2011-07-09 23:47, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tad nu gan kritiķi-ģēniji te savākušies! Loģiski domājošiem cilvēkiem iesaku nenolaisties līdz bērnudārza līmenim un diskutēt ar cilvēkiem, kuri ar futbolu ir uz "Jūs". Man nav ne mazākās nojausmas kāpēc, piemēram, Lobite apšauba Mesi un Ronaldu izcilnieku statusu. Tam, ka abi šie futbolisti izlasē nespēj parādīt tādu sniegumu kā klubā, ir daudz loģisku iemeslu, kurus pa reizei jau esmu izklāstījis. Galvenās problēmas, protams, ir meklējamas pašās izlasēs. Tas, ka galvenie treneri izvēlas taktiku, kas nevis palīdz, bet gan traucē abām šīm superzvaigznēm, mani izbrīna visvairāk. Nespējot pareizi izmantot šo spēlētāju potenciālu, nevar gribēt, lai Mesi un Ronaldu spīdētu arī izlasē. Šeit ne tik daudz ir runa par meistarības atšķirībām starp izlašu un klubu spēlētājiem, kā par treneru piekopto taktiku. Mesi un Ronaldu ir šo kļūdu lielākie upuri, diemžēl...
Būvēt izlases modeli ap vienu spēlētāju arī nav prāta darbs. Bet ja sastāvā zvaigžņu pilna pakaļa un rezultāta nav nevienā acī, tad vainīgs ir treneris, nav divu domu.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-10 00:01, pirms 13 gadiem
Creativus rakstīja: Būvēt izlases modeli ap vienu spēlētāju arī nav prāta darbs. Bet ja sastāvā zvaigžņu pilna pakaļa un rezultāta nav nevienā acī, tad vainīgs ir treneris, nav divu domu.
Tieši tā. Vienu spēlētāju neitralizēt nav grūti, ja viss spēles modelis būtībā ir spēle caur šo superzvaigzni. Ja godīgi, tad praktiski neviens no redzētajiem Argentīnas izlases modeļiem taktiskajā ziņā man nav paticis (objektīvi vērtējot, jo nekad neesmu bijis šīs izlases fans, tieši otrādi). Šķiet, ka pēdējais izcilais modelis šai izlasei bija vēl Maradonas laikos. Pēc tam izšķirošajā fāzē izlasei ir trūcis taktiskās gudrības, kas arī bijis par iemeslu panākumu neesamībai. Ar šo slimību Argentīna sirgst vēl šobaltdien. Mesi ir lielisks komandas spēlētājs, kurš spēj uzņemties spēli uz sevi...tikai ar priekšnoteikumu, ka komanda patiešām IR komanda (futbols, kā mēs zinām, ir komandu sports, nevis individuālais sporta veids).

     [+] [-]

, 2011-07-10 00:13, pirms 13 gadiem
balance rakstīja: Pareiz, ka spēlē, tak vispār kkādu messi te vajag pieminēt?
Ieraugot viņu slikti paliek.
Wo tu esi reals pacans
+ TEV

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 00:21, pirms 13 gadiem
AllBlacks rakstīja: čavi,injesta nebija pk izcilnieki?
nu bija,bet Spānijas izlasē tak spēlēja puss Barcelonas pamatsastāvs, līdz ar to arī spēle nebija jāmaina,kur pagriezies tur savējais un ar aizvērtām acīm jau zini kur viņš skries un ko tālāk darīs

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 00:28, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tieši tā. Vienu spēlētāju neitralizēt nav grūti, ja viss spēles modelis būtībā ir spēle caur šo superzvaigzni. Ja godīgi, tad praktiski neviens no redzētajiem Argentīnas izlases modeļiem taktiskajā ziņā man nav paticis (objektīvi vērtējot, jo nekad neesmu bijis šīs izlases fans, tieši otrādi). Šķiet, ka pēdējais izcilais modelis šai izlasei bija vēl Maradonas laikos. Pēc tam izšķirošajā fāzē izlasei ir trūcis taktiskās gudrības, kas arī bijis par iemeslu panākumu neesamībai. Ar šo slimību Argentīna sirgst vēl šobaltdien. Mesi ir lielisks komandas spēlētājs, kurš spēj uzņemties spēli uz sevi...tikai ar priekšnoteikumu, ka komanda patiešām IR komanda (futbols, kā mēs zinām, ir komandu sports, nevis individuālais sporta veids).
man jau liekas,ka te lielākajai daļai nospļauties par Argentīnas rezultātiem,pat ja vinnētu ar 4-o un iesistu Di Marija,Higuains,Dzaneti un Cambiaso,visi runātu vien par to,ka redz Messi ta neiesita,ja viņš katrā spēlē sistu pa četriem vārtiem,pārmestu kāpēc piektos neiesita

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 09:27, pirms 13 gadiem
No spēlētāja ar tik skaļu vārdu vienmēr gaidīs kaut ko īpašu un katrā ziņā vairāk nekā no pārējiem, taču arī viņš ir tikai cilvēks un futbolu spēlē komanda. Mesi var izšķirt daudz, bet ne jau visu. Pareizi Maskerano saka. Publikas attieksme ir saprotama, bet, kāpēc tad svilpienus veltīt tikai Mesi? Lai velta visai komandai.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 10:08, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: nevajag liet. varu sadereet, ka tu zini vienu ARG izlasi un esi redzeejis pusotru turniiru (bet varbuut pat tikai vienu un nemaz nevienu copas speeli neesi redzeejis) ar taas piedaliishanos. Messi izlashu liimenii liidz uzvarai ir aizvilcis savu izlasi U chempionaataa un Pekinas OS. par PK domas dalaas, bet fakts ir taads, ka vinsh tur atgaadinaaja CR7 - sita no visaam vietaam, partneriem neuzticeejaas utt.
jebkuraa gadiijumaa probleema ir taktikaa, jo izlasee vinsh nevar speeleet tiki taku, ko pieradis klubaa, jo partneri nav Xavi, Injesta un Buskets, bet Maskerano, Banega un Kambjaso. ir tachu atshkjiriiba. jautaajums - kaapeec vinsh jaaliek viltus 9nieka poziicijaa un kaapeec vinjam jaaiet pakalj bumbai uz savu laukuma pusi. kaapeec vinju vienkaarshi nenolikt labajaa uzbrukuma malaa vai viena balsta pussarga vietaa izlaist Pastori.
Batista pārrēķinājies, paņēmis sastāvā 1 vienīgu pleimeikeri - Pastori - un to pašu nelaiž laukumā.
Pastorem un Aguero jabūt laukumā pēdējā spēlē, vairs jau nav ko zaudēt, savās mājās netikt tālāk būtu kauns pilnīgs.

     [+] [-]

, 2011-07-11 22:39, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tieši tā. Vienu spēlētāju neitralizēt nav grūti, ja viss spēles modelis būtībā ir spēle caur šo superzvaigzni. Ja godīgi, tad praktiski neviens no redzētajiem Argentīnas izlases modeļiem taktiskajā ziņā man nav paticis (objektīvi vērtējot, jo nekad neesmu bijis šīs izlases fans, tieši otrādi). Šķiet, ka pēdējais izcilais modelis šai izlasei bija vēl Maradonas laikos. Pēc tam izšķirošajā fāzē izlasei ir trūcis taktiskās gudrības, kas arī bijis par iemeslu panākumu neesamībai. Ar šo slimību Argentīna sirgst vēl šobaltdien. Mesi ir lielisks komandas spēlētājs, kurš spēj uzņemties spēli uz sevi...tikai ar priekšnoteikumu, ka komanda patiešām IR komanda (futbols, kā mēs zinām, ir komandu sports, nevis individuālais sporta veids).
es te neesmu teicis nevienu vārdu par to cik slikts vai labs ir CR..
protams, kad komanda spēlē kā KOMANDA - kā barselonā, kur viņam nekas nav jādara, bumba viņam padod, un tad jau nav grūti spēlēt ar tādu individuālo meistarību.. vnk bez barselonas messi nekad nerādīs tādu sniegumu kā viņš to dara tur.. tpc arī joprojām paliek nesaprotams tas kpc viņš tika atzīts par 2010. gada bets player.. reāli pat trijniekā viņam nebija jābūt..