Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dunga kļuvis arī par Brazīlijas olimpiskās izlases galveno treneri

Dunga kļuvis arī par Brazīlijas olimpiskās izlases galveno treneri
Dunga
Foto: AFP/Scanpix

Brazīlijas futbola izlases galvenais treneris Dunga apstiprināts arī par valsts olimpiskās izlases galveno treneri, vēsta Brazīlijas Futbola konfederācija.

Dunga olimpiskās izlases galvenā trenera amatā nomainīs Alešandri Gallu. "Pēc Brazīlijas nacionālās izlases tehniskās komisijas vienošanās pēc 27 mēnešu darba Alešandre Gallu aiziet no U20 un olimpiskās izlases galvenā trenera posteņa."

"Mario Rožeriu Reiss Mikale uzņemsies Brazīlijas U20 izlases vadīšanu, bet par olimpiskās izlases galveno treneri līdz 2016. gada Riodežaneiru olimpiskajām spēlēm kļūs valstsvienības galvenais treneris Dunga," teikts paziņojumā.

Dungam ir izdevies atveseļot Brazīlijas izlasi, kuras vadību viņš pārņēma pēc Pasaules kausa finālturnīra, kas brazīliešiem savās mājās noslēdzās uz drūmas nots (1:7 pusfinālā pret Vāciju un 0:3 mačā par trešo vietu pret Nīderlandi). Olimpisko spēļu turnīrs ir vienīgās lielās sacensības, kurās Brazīlijas futbola izlasei vēl ne reizi nav izdevies uzvarēt.

Kā futbolists Dunga piedalījās trīs Pasaules kausa finālturnīros - 1990., 1994. un 1998. gadā. 1994. gadā ASV viņš kā kapteinis palīdzēja Brazīlijas izlasei izcīnīt Pasaules kausu, bet 1998. gadā brazīlieši ar Dungu kā kapteini finālā zaudēja Francijai.

Izmantotie resursi:
Reuters

  -1 [+] [-]

, 2015-05-09 19:55, pirms 9 gadiem
Otršķirīgs turnīrs