Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Drogbā paziņo par karjeras beigām Kotdivuāras izlasē

Rolands Eliņš

Drogbā paziņo par karjeras beigām Kotdivuāras izlasē
Didjē Drogbā
Foto:AFP/Scanpix

Kotdivuāras futbolists Didjē Drogbā paziņojis, ka noslēdz savu karjeru izlasē. Viens no Āfrikas visu laiku izcilākajiem uzbrucējiem savas izlases rindās guva 65 vārtus un palīdzēja tai sasniegt trīs Pasaules kausa finālturnīrus.

"Ar lielām skumjām man jāpaziņo, ka esmu nolēmis beigt savu karjeru nacionālajā izlasē," paziņojumā sociālajā tīklā "Twitter" atklājis 36 gadus vecais Didjē Drogbā. "Šie 12 izlasē pavadītie gadi bija emociju pilni. Sākot ar manu debiju un līdz pat pēdējai spēlei izlasē centos savai valstij atdot visus savus spēkus."

"Esmu ļoti lepns, ka biju šīs izlases kapteinis astoņus gadus un palīdzēju manai valstij ieņemt vietu pasaules futbolā, piedaloties trīs Pasaules kausu finālturnīros un divos Āfrikas kausu finālos. Es nespēju vārdos izteikt, cik pateicīgs esmu Kotdivuāras līdzjutējiem par izrādīto mīlestību un atbalstu. Visi mani vārti, visas spēles un visas mūsu uzvaras ir veltītas jums. Vēlos arī pateikties maniem komandas biedriem, ar kuriem es biju kopā izlasē, un novēlu jums visiem sasniegumus nākotnē," pavēstījis Drogbā.

Drogbā, kurš nesen atgriezies "Chelsea" sastāvā, savas karjeras labākajos gados bija viens no pasaules labākajiem uzbrucējiem un kļuva par Kotdivuāras izlases līderi un simbolu. 104 izlases spēlēs viņš guva 65 vārtus (visu laiku labākais rādītājs Kotdivuāras izlasē) un piedalījās trīs PK finālturnīros, taču Kotdivuārai ne reizi neizdevās izkļūt no grupas. Neveiksmīga izloze 2006. un 2010. gadā lika Kotdivuārai spēlēt ļoti spēcīgās grupās, bet šovasar notikušajā turnīrā tā palika aiz Grieķijas un Kolumbijas, tiesa, Drogbā vairs nebija izlases pamatsastāvā.

Taču nākšana no rezervistu soliņa netraucēja Drogbā pierādīt savu simbolisko vērtību - mačā pret Japānu Kotdivuāra zaudēja ar 0:1, taču pāris minūtes pēc Drogbā nākšanas laukumā tika gūti divi vārti un laimīga uzvara. Jāatgādina, ka pirms "Drogbā ēras" Kotdivuāra ne reizi nebija spējusi kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/didierdrogba/st...

  +5 [+] [-]

, 2014-08-08 17:11, pirms 10 gadiem
Izcilākais Āfrikas spēlētājs! Tik žēl, ka neizdevās uzvarēt ĀNK

  +4 [+] [-]

, 2014-08-08 17:24, pirms 10 gadiem
LEGENDA!

     [+] [-]

, 2014-08-08 20:00, pirms 10 gadiem
Žēl

     [+] [-]

, 2014-08-09 12:17, pirms 10 gadiem
++++