Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dorivals pamet "Sao Paulo" galvenā trenera amatu un pārņems Brazīlijas izlasi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dorivals pamet "Sao Paulo" galvenā trenera amatu un pārņems Brazīlijas izlasi
Dorivals. Foto: Reuters/Scanpix

61 gadu vecais Dorivals paziņojis par Brazīlijas kluba "Sao Paulo" pamešanu un norādījis, ka viņa nākamais amats būs sapņa piepildījums. Pieredzējušais speciālists kļūs par Brazīlijas valstsvienības galveno treneri.

Dorivals 2022. gadā aizveda "Flamengo" līdz Brazīlijas kausam un "Copa Libertadores" triumfam, kam sekoja "Sao Paulo" pārņemšana un kluba vēsturē pirmā Brazīlijas kausa izcīnīšana. Savulaik kā balsta pussargs spēlējušais Dorivals vadījis virkni slavenāko Brazīlijas klubu.

Piektdien Brazīlijas izlase paziņoja par šķiršanos no galvenā trenera vietas izpildītāja Fernandu Dinisa, ar kuru bija noslēgts līgums tikai uz gadu. Brazīlieši oktobra vidū nospēlēja neizšķirti pret Venecuēlu, kam sekoja zaudējumi pret Argentīnu, Kolumbiju un Urugvaju. Dinisa vadībā Brazīlijas bilance bija divas uzvaras, viens neizšķirts un trīs zaudējumi.

Dienvidamerikas kvalifikācijā pirms 2026. gada Pasaules kausa Brazīlija ieņem sesto vietu. Tieši sestā pozīcija ir pēdējā, kas ļaus doties uz finālturnīru.

Dorivals pie valstsvienības stūres debitēs martā, kad Brazīlija aizvadīs divas pārbaudes spēles Eiropā – pret Anglijas un Spānijas izlasēm.

Brazīlijas izlases galvenā trenera amata sakarā izskanēja arī Karlo Ančeloti vārds, bet itālis izvēlējās pagarināt līgumu ar Madrides "Real".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2024-01-08 10:31, pirms 4 mēnešiem
Brazīlija ir nākamie PK ieguvēji 2026.

     [+] [-]

, 2024-01-08 15:31, pirms 4 mēnešiem
Māju/dzīvokli ieķīlā un uzliec likmi. Pareģis ibio.