Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Trapatoni draudzības mačā vadīs Vatikāna izlasi

Trapatoni draudzības mačā vadīs Vatikāna izlasi
Džovanni Trapatoni
Foto: PA Wire/Scanpix

Pašreizējais Īrijas izlases galvenais treneris Džovanni Trapatoni oktobra beigās uz vienu spēli piekritis vadīt Vatikāna izlasi, kura draudzības mačā tiksies ar Finanšu policijas komandu.

71 gadus vecais itāļu speciālists kopš 2008. gada strādā par Īrijas izlases galveno treneri. Šī mēneša beigās Trapatoni kā galvenais treneris atradīsies uz Vatikānas izlases komandas soliņa. Proti, 23. oktobrī Romā Vatikāna izlase, kura sastāvēs no 20 labākajiem ''Priesteru kausa'' turnīra spēlētājiem, draudzības mačā tiksies ar Finanšu policijas komandu, kuru, starp citu, cīņā vadīs bijušais Itālijas izlases (2006.-2008.g.), kā arī vairāku itāļu klubu galvenais treneris Roberto Donadoni (47). Visi ienākumi no šīs spēles tiks ziedoti Romas labdarības iestādēm.

Pieredzējušais treneris, kurš pagājušajā gadā noraidīja piedāvājumu kļūt par Itālijas A Sērijas kluba "Juventus" galveno treneri, šī gada martā atklāja, ka Vatikāns, kas ir pilsētvalsts Romas centrā, esot piedāvājis viņam trenēt futbola izlasi. Lai nu kā, Trapatoni toreiz esot noraidījis šo piedāvājumu, bet atzina, ka kaut kad nākotnē labprāt pieņemtu šo amatu, kļūstot par pasaules mazākās valsts, kuru pārvalda Romas pāvests, izlases treneri.

Jāatzīmē, ka Vatikāna izlase ir viena no tām astoņām izlasēm, kura nav FIFA locekle. Komanda pārsvarā spēlē dažādos reliģiskos turnīros, kā arī draudzības mačos. Vatikāna izlasi pārstāv Šveices gvardi (Vatikāna armija), Romas pāvesta padomes pārstāvji un muzeja sargi.

Pašreizējais līgums ar Īrijas izlasi Trapatoni, kurš karjeras laikā trenējis tādus klubus kā "AC Milan", "Juventus", "Inter", "Bayern", "Fiorentina", "Benfica", "Stuttgart", kā arī Itālijas izlasi, ir spēkā līdz 2012. gada Eiropas čempionātam.

Vēl jāpiemin, ka jau rīt Dublinā 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla ietvaros Trapatoni vedīs Īriju cīņā pret Krieviju. Pašreiz īriem diviem spēlēs divas uzvaras (viesos ar 1:0 pieveikta Armēnija, mājās 3:1 pret Andoru), kamēr krieviem divos mačos viena uzvara (viesos 2:0 pret Andoru) un zaudējums (0:1 mājās pret Slovākiju).

Izmantotie resursi:
football-italia.net