Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

A-D grupas: lielas kaujas – Krievija Dublinā, Turcija Berlīnē

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

A-D grupas: lielas kaujas – Krievija Dublinā, Turcija Berlīnē
Mesuts Ezils
Foto: AFP/Scanpix

Šodien atsāksies izlašu cīņas par iekļūšanu "Euro2012" finālturnīrā. No A, B, C un D grupu mačiem īpaši jāizceļ Vācijas - Turcijas un Īrijas - Krievijas spēkošanās.

A grupa

A grupas centrālā spēle notiks Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kur tiksies divas grupas līderes – Vācija un Turcija. Abas atlasi uzsākušas ļoti labi, izcīnot pa divām uzvarām divās spēlēs, pie tam abas uzveikušas visai stipro Beļģiju, nostādot to sliktā stāvoklī jau atlases ievadā. Reāli atliek pastumt malā vēl tikai austriešus... Tomēr atcerēsimies, ka svarīgi izcīnīt tieši 1. vietu grupā, jo astoņām no deviņām 2. vietu ieguvējām būs jāpiedalās tādā bīstamā padarīšanā kā „play-off”. Turcija Gūsa Hidinka vadībā cer uz „play-off” nosūtīt daudz titulētāko Vāciju. Šodienas spēlē Turcija noteikti priecāsies arī par neizšķirtu, jo jācīnās viesos, tiesa, nav šaubu, ka Berlīnē arī turkiem (šīs nācijas pārstāvju Vācijā netrūkst) būs ļoti liels atbalsts. Hidinks vēl pirms mača prognozējis, ka tas būs īsts futbola festivāls. Turku izcelsmes spēlētājs Vācijas izlasē Mesuts Ezils atzinis, ka viņa motivācija šajā spēlē būs jo īpaši augsta. Vācu trenerim Joahimam Lēvam lielākās galvassāpes sagādā Bastiana Švainštaigera nespēlēšana.

Viena spēle norisināsies Vīnē Ernsta Hapela vārdā nosauktajā stadionā – Austrija uzņems Azerbaidžānu. Austrieši pagaidām aizvadījuši tikai vienu spēli, cīņas beigās izraujot uzvaru pret Kazahstānu. Tātad Austrijai vismaz teorētiski ir visas iespējas iesaistīties Vācijas un Turcijas cīniņā par pirmajām divām vietām. Protams, pret Bertija Fogta trenēto Azerbaidžānu noteikti jāņem trīs punkti. Tas pats attiecas uz Beļģiju, kura Astanā spēkosies ar Kazahstānu – pirmajās divās spēlēs beļģi izlējuši daudz ūdens, bet vēl jau kaut kādas iespējas ir, tiesa, vairs kļūdīties nedrīkst. Beļģijai jāiztiek bez aizsargiem Tomasa Vermalena un Vensāna Kompanī, kā arī bez Musas Dembeles.

VIzlaseSP
1.Vācija26
2.Turcija26
3.Austrija13
4.Beļģija20
5.Azerbaidžāna10
6.Kazahstāna20

B grupa

B grupas svarīgākais mačs norisināsies Dublinā – Īrija pret Krieviju. Krievi septembrī pēc Andoras uzveikšanas diezgan negaidīti savā laukumā piekāpās Slovākijai (0:1) un nu cīņā pret citu konkurenti Īriju ir jālabojas, citādi jau atlases cikla ievadā var rasties nopietni sarežģījumi. Advokāts atsakās saukt savu vadīto Krieviju par favorīti šī vakara spēlē. Krieviem nepalīdzēs Romāns Pavļučenko. Īri, tāpat kā slovāki, pirmajās divās spēlēs iekrājuši maksimālos sešus punktus, ar pūlēm viesos uzvarot Armēniju (1:0) un mājās Andoru (3:1). Tagad PK2010 finālturnīrā sāpīgi neiekļuvušajai Džovanni Trapatoni vadītajai Īrijai būs pirmais patiesi nopietnais pārbaudījums – Advokāta trenētā Krievija. Trapatoni Advokāta pieticībai netic un apgalvo, ka Krievija noteikti nebūs mierā ar neizšķirtu, uzskatīs sevi par favorīti un tēmēs tikai uz uzvaru.

Slovākija lūkos turpināt ar 100% rezultātu, izbraukumā tiekoties ar Armēniju. Erevānā ļoti smagi gāja Īrijai, tāpēc nav šaubu, ka arī slovāki gatavojas nopietnai kaujai. Slovākijas treneris Vladimirs Veiss akcentē, ka viņa izlasei noteikti jāturpina sekmīgi iesāktais cikls - arī lieliskā uzbrucēja Roberta Viteka prombūtnē jāspēj gūt vārti un jāuzvar. Vēl vienā mačā Maķedonija viesos spēlēs ar Andoru. Lai arī maķedoniešiem savainota vesela rinda spēlētāju, tas nevar būt par attaisnojošu iemeslu, lai nepaņemtu trīs punktus no pieticīgās Andoras.

VIzlaseSP
1.Īrija26
2.Slovākija26
3.Krievija23
4.Armēnija21
Maķedonija21
6.Andora20

C grupa

Šīs grupas svarīgākā spēle notiks Belfāstā, kur Ziemeļīrija uzņems Itāliju. Ziemeļīri pagaidām aizvadījuši tikai vienu maču, taču jau tajā ielikts labs pamats – mazliet negaidīti viesos ar 1:0 tika uzvarēta PK2010 dalībniece Slovēnija. Ja tagad izdotos paņemt kaut punktiņu pret Itāliju... Itāliešiem pēc samocītas uzvaras Tallinā pār igauņiem (2:1) sekoja pārliecinoša Fēru salu sagraušana (5:0), bet cīņas ar tiešajām konkurentēm par TOP2 vēl nav bijušas – domājams, Ziemeļīrija varētu būt to pulkā. Lai gan bukmeikeri par izteiktiem favorītiem uzskata itāliešus, jāpiemin, ka Ziemeļīrija savā laukumā atlases ciklos ir uzvarējusi astoņas no pēdējām 11 spēlēm...

Igaunija līdz šim aizvadījusi divus mačus, abus Tallinā - pēc 1. puslaika pret Fēru salām bija iedzinējos ar 0:1, ar Itāliju vadībā ar 1:0, taču beigās Fēru salas tika uzvarētas ar 2:1, bet Itālijai zaudēts ar 1:2. Šodien mūsu ziemeļu kaimiņus gaida smags pārbaudījums Belgradā – jācīnās viesos ar Serbiju. Serbi ciklu uzsāka Fēru salās (3:0), bet otrajā spēlē savās mājās mazliet neplānoti zaudēja punktus pret Slovēniju (1:1). Skaidrs, ka Serbija klusībā cer izcīnīt 1. vietu grupā, apsteidzot Itāliju – ja tā, tad mājās pret igauņiem trīs punkti noteikti jāņem. Vēl vienā šīs grupas mačā Slovēnija savā laukumā spēlēs ar grupas pastarīti Fēru salu izlasi. Serbijas trenera amatā Radomiru Antiču nomainījis Vladimirs Petrovičs - revolūciju gan viņš nav veicis un sastāvs īpaši nav mainīts. Igaunija ir neapskaužamā stāvoklī - viesos būs jāspēlē pret spēcīgu izlasi, kurai nupat nomainījies treneris un ir vēlēšanās sevi pierādīt jo īpaši. Igaunijai nepalīdzēs Andress Opers, bet mūsu kaimiņu treneris sacījis šādus vārdus: "Neizšķirts Belgradā būtu lielisks rezultāts, taču nebraucam uz turieni, lai sargātu šo neizšķirtu."

VIzlaseSP
1.Itālija26
2.Serbija24
3.Ziemeļīrija13
4.Igaunija23
5.Slovēnija21
6.Fēru salas30

D grupa

D grupa ir pati intriģējošākā no visām – kā gan ne, ja pēc divām spēļu dienām pirmajās divās pozīcijās atrodas Albānija un Baltkrievija, apsteidzot... Franciju, Bosniju un Hercegovinu, Rumāniju. Bez tam nevar teikt, ka iemesls tam ir bijis attiecīgi izdevīgs un neizdevīgs kalendārs – bijuši tādi rezultāti kā 0:1 Francijas – Baltkrievijas cīņā, 1:1 Rumānija pret Albāniju, 0:0 Baltkrievija pret Rumāniju. Šodien lieliskās pozīcijās esošā Baltkrievija tabulu var padarīt vēl vairāk sev tīkamu – viesos jāspēlē pret pastarīti Luksemburgu. Ja jau padevies tik daudzsološs cikla sākums, zaudēt punktus Luksemburgā būtu liels grēks... Baltkrievijas vāciešu treneris Bernds Štange paziņojis, ka tādas komandas kā Luksemburga un Albānija noteikti jāuzvar.

Citā spēlē grupas līdere(!) Albānija uzņems Bosniju un Hercegovinu, kura uzvarēja Luksemburgā (3:0), bet tad mājās zaudēja Francijai (0:2). Lai gan Albānija labi iesākusi atlasi, tās kontā nav tik izcila rezultāta kā Baltkrievijai Francijā, tomēr ir visas iespējas paņemt punktus arī pret bosniešiem – savās mājās albāņi tradicionāli uzrāda labus rezultātus. Diemžēl nopietnas veselības likstas skārušas Albānijas izlases treneri un līdz pēdējam brīdim nav zināms, kurš komandu vadīs cīņā pret bosniešiem. Sestdien šajā grupā Francija uzņems Rumāniju.

VIzlaseSP
1.Albānija24
2.Baltkrievija24
3.Francija23
4.Bosnija un Hercegovina23
5.Rumānija22
6.Luksemburga20
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-08 13:27, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: Citā spēlē grupas līdere(!) Albānija uzņems Bosniju un Hercegovinu, kura uzvarēja Luksemburgā (0:2), bet tad mājās zaudēja Francijai (0:2).

tas dod 4 punktus???
Vai tad Bosnijai ir 4 punkti?

     [+] [-]

, 2010-10-08 19:17, pirms 14 gadiem
Common Īri. Tikai par jums zaļie