Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vidičs beidz karjeru Serbijas izlasē, igauņi pagarina līgumu ar Rūtli

Andris Liepa
Andris Liepa

Vidičs beidz karjeru Serbijas izlasē, igauņi pagarina līgumu ar Rūtli
Tarmo Rūtli
Foto: ERR SPORT

Serbijas futbola izlases viens no zināmākajiem spēlētājiem Nemanja Vidičs paziņojis par karjeras beigšanu valstsvienībā. Tikmēr Igaunijas Futbola federācija pagarinājusi līgumu ar Igaunijas izlases treneri Tarmo Rūtli.

Serbijas izlase būtībā izgāzās „Euro2012” kvalifikācijas turnīrā, netiekot pat „play-off”, jo priekšā aizsteidzās pārsteidzošā Igaunija. Uzreiz pēc atlases pēdējā mača, kurā Serbija neguva nepieciešamo uzvaru Slovēnijā (zaudēja ar 0:1), par karjeras beigšanu izlasē paziņoja 33 gadus vecais Dejans Stankovičs un runāja, ka līdzīgu lēmumu pieņēmis arī „Manchester United” aizsargs Nemanja Vidičs. Aleksandra Cauņas komandas biedrs Maskavas CSKA Zorans Tošičs krievu medijiem gan uzsvēra, ka Vidičs to pateicis dusmās uz karstām pēdām (minētajā spēlē Vidičs nerealizēja 11 metru soda sitienu, lielā mērā norokot Serbiju un iepriecinot Igauniju) un noteikti pārdomās, taču nekā.

Vakar 30 gadus vecais Vidičs paziņoja: „Gribētu paskaidrot sava grūtā lēmuma iemeslus. Svarīgākais iemesls ir tāds, ka mediji un līdzjutēji ilgstoši kritizējuši manas attiecības ar izlasi pat neskatoties uz to, ka esmu izlasē spēlējis arī ar savainojumu. Negribu izdarīt spiedienu uz komandas biedriem vai jauno paaudzi, kas ienāks izlasē, kā arī bojāt atmosfēru pirms PK2014 atlases cikla. Esmu pārliecināts, ka aizvietotājiem būs visas nepieciešamās kvalitātes, lai iepriecinātu tautu. Un es kā līdzjutējs atbalstīšu šo izlasi.”

Tikmēr Igaunijas Futbola federācija, pateicoties par lielisko sasniegumu, pagarinājusi līgumu ar valstsvienības treneri Tarmo Rūtli līdz 2013. gada beigām jeb PK2014 kvalifikācijas turnīra beigām. Federācijas prezidents Aivars Pohlaks: „Tas ir svarīgi, ka Rūtli vadībā esam sasnieguši jaunu līmeni. Gribu atzīmēt, ka jau trešo atlases ciklu sāksim ar to pašu treneri. Izlases sniegumā var just Rūtli roku.” Pats Rūtli pateicies visiem par atbalstu un doto iespēju. Atgādinām, ka Igaunijai novembrī jāaizvada divas „play-off” spēles ar Īriju par tiesībām kvalificēties „Euro2012” finālturnīram, savukārt PK2014 atlasē Igaunijai būs jācīnās smagā grupā ar Nīderlandi, Turciju, Rumāniju, Ungāriju un Andoru. Pieminēsim, ka šīs grupas pārstāvji nav spējuši vienoties par spēļu kalendāru, tāpēc to noteiks izloze.

Izmaiņas skārušas arī vēl vienu Igaunijas upuri „Euro2012” atlasē Slovēnijas izlasi. Ar to šķīries līdzšinējais treneris Matjažs Keks, kurš vadīja slovēņus kopš 2007. gada un aizveda līdz PK2010 finālturnīram. Keku aizvietos Serbijā dzimušais Slavisa Stojanovičs. Tāpat no trenera šķīrusies Albānijas Futbola federācija, kura gan aizvietotāju vēl nav atradusi. Līdz šim Albānijas izlasi vadīja horvāts Josips Kuže. Viņam līgums beidzās, un federācija nevēlējās to pagarināt, jo Kužem neizdevās sasniegt cerētos mērķus.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 12:31, pirms 13 gadiem
eh, Stankoviča tiešām pietrūks Serbijai. viennozīmīgi lielākais zaudējums, ko var iedomāties serbi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-25 13:12, pirms 13 gadiem
ljoti ceru ka igaunji iekabinaas iiriem un tiks uz finaalturniiru