Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Katara izrauj uzvaru un turpina titula aizstāvēšanu, Irāna atkal paliek bez fināla

Agris Suveizda

Katara izrauj uzvaru un turpina titula aizstāvēšanu, Irāna atkal paliek bez fināla
Katara svin uzvaras vārtus. Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas vakarā Āzijas kausa finālā spēlēs Jordānija un mājiniece, kā arī pašreizējā čempione Katara, kas saspringtā pusfinālā pārspēja Irānas valstsvienību (3:2).

• Jau 4. minūtē vadību Irānai deva Romas uzbrucējs Serdars Azmuns, kurš pēc auta atlēkušo bumbu raidīja pāri sev un precīzi vārtos – 1:0.

• Līdz puslaika beigām Katara pārņēma vadību. 17. minūtē Džasems Gabers ar rikošeta palīdzību panāca izlīdzinājumu, bet puslaika izskaņā ar tālsitienu jau piektos vārtus turnīrā guva Akrams Afifs – vairāk ir vienīgi irākietim Aimenam Huseinam (6).

• Otrā puslaika sākumā Alīreza Džahānbahšs ar 11 metru soda sitienu atjaunoja līdzsvaru, bet 82. minūtē par varoni kļuva Almoezs Alī, no soda laukuma vidus izraujot 3:2. Cīņu Irāna pabeidza mazākumā.

• Katara spēlēs otrajā Āzijas kausa finālā pēc kārtas, līdz tam ne reizi netiekot tālāk par ceturtdaļfinālu.

• Irāna 1968., 1972. un 1976. gadā trīsreiz pēc kārtas triumfēja Āzijā, bet kopš tā laika finālā nav spēlējusi un zaudējusi visos septiņos pusfinālos – trīsreiz Saūda Arābijai, pa reizei Kuveitai, Ķīnai, Japānai un Katarai.

Āzijas kauss, pusfināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Jordānija – Dienvidkoreja2:0 (0:0)Al-Naimats 53' Al-Tamari 66'
Irāna – Katara2:3 (1:2)Azmuns 4' Džahānbahšs 51'(11m) – Gabers 17' Afifs 43' Alī 82'