Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lippi nosauc Itālijas izlases sastāvu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lippi nosauc Itālijas izlases sastāvu
Marčello Lippi
Foto: AFP

Nākamajā nedēļas nogalē atsāksies Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrs futbolā. Sastāvu gaidāmajām spēlēm nosaucis arī Itālijas izlases galvenais treneris Marčello Lippi. 23 spēlētāju sarakstā ir četri debitanti, taču joprojām netiek izsaukts veterāns Alesandro del Pjero.

Del Pjero presei vien sacījis: "Lippi mani pasauca klāt un paskaidroja, ka neesmu sastāvā." Toties daudzo savainojumu dēļ (Andrea Pirlo, Vinčenca Jakvinta, Marko Materaci, Fabio Grosso un citi) iespēja uzspēlēt pasaules čempionu sastāvā radusies uzreiz četriem debitantiem. Divi no tiem pārstāv A Sēriju labi iesākušo "Napoli" - malējais pussargs Magio un aizsargs Fabiano Santakroke. Tāpat pirmā iespēja dota "Udinese" uzbrucējam Simonem Pepem un "Villarreal" jaunajam talantam Džuzepem Rossi, kurš līdz šim spēlēja Itālijas U-21 izlasē.

Itālijas izlase veiksmīgi iesākusi 2010. gada Pasaules kausa izcīņu, septembrī izcīnot divas uzvaras - izbraukumā dramatiska uzvara pār Kipru (2:1) un savā laukumā 2:0 pret Gruziju. Sestdien Itālija mēģinās veiksmīgi iesākto turpināt, viesos tiekoties ar spēcīgo Bulgāriju, bet vēl pēc četrām dienām uzņemot Melnkalni.

Itālijas izlases kandidāti

SpēlētājsPozīcijaKlubs
Buffon vārtsargs Juventus (Itālija)
AmeliavārtsargsPalermo (Itālija)
De SanctisvārtsargsGalatasaray (Turcija)
Bonera aizsargsMilan (Itālija)
Cannavaro aizsargsReal Madrid (Spānija)
Chiellini aizsargsJuventus (Itālija)
DossenaaizsargsLiverpool (Anglija)
GamberiniaizsargsFiorentina (Itālija)
SantacroceaizsargsNapoli (Itālija)
ZambrottaaizsargsMilan (Itālija)
AquilanipussargsRoma (Itālija)
CamoranesipussargsJuventus (Itālija)
De Rossi pussargsRoma (Itālija)
GattusopussargsMilan (Itālija)
MaggiopussargsNapoli (Itālija)
MontolivopussargsFiorentina (Itālija)
NocerinopussargsPalermo (Itālija)
PerrottapussargsRoma (Itālija)
Di NataleuzbrucējsUdinese (Itālija)
GilardinouzbrucējsFiorentina (Itālija)
PepeuzbrucējsUdinese (Itālija)
G RossiuzbrucējsVillarreal (Spānija)
ToniuzbrucējsBayern Munich (Vācija)

Pārstāvniecība pa līgām

VietaLīgaSkaits
1. Itālija 18
2. Spānija 2
3.-5. Vācija 1
3.-5. Turcija 1
3.-5. Anglija 1

Izmantotie resursi:
channel4.com

  +1 [+] [-]

, 2008-10-06 01:58, pirms 16 gadiem
Jā, jācer, ka Maggio un Rossi tiks pie iespējām, tiešām simpatizē, bet Santakrokem ir mazas cerības, jānobriest, gan iespējas būs...

  +4 [+] [-]

, 2008-10-06 02:22, pirms 16 gadiem
Mjaa,liidz ar Lippi atgrieshanos,komandaa ir jaunas veesmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-06 11:21, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Zinot Lipi "ožu", uzticos jebkurai šī izcilā speciālista izvēlei, jo viņš zina ko dara Sastāvs, protams, interesants un perspektīvs

Vairākām citām izlasēm būtu jāpamācās - 18 spēlētāji no pašmāju līgas
Anglijai un Spānijai tapatās, tie tak arī ir TOP-3 čempionāti ) Latvijai tak arī kādi 15 no LV klubiem ) Bet tomēr buitu labāk lai tomēr kādi 5 spēlētu Kādos Itāļu, Spāņu vai Anglijas klubos ))

  +2 [+] [-]

, 2008-10-06 14:57, pirms 16 gadiem
Nu žēl,ka vecais buks del Piero netiek.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-06 16:05, pirms 16 gadiem
Petric rakstīja: Anglijai un Spānijai tapatās, tie tak arī ir TOP-3 čempionāti ) Latvijai tak arī kādi 15 no LV klubiem ) Bet tomēr buitu labāk lai tomēr kādi 5 spēlētu Kādos Itāļu, Spāņu vai Anglijas klubos ))
Neaizmirsti Vāciju... Viņiem arī ir tikai 1 no Anglijas[Ballaks].. Metcelders un Hildebrants netika, tāpēc tikai 1 leģionārs.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-06 18:04, pirms 16 gadiem
Nu sastāvs labs. Mazliet pārsteidz, ka sastāvā nav Oddo un Pirlo. Spēcīgs sastāvs un piekritīšu reinikamrobim, ka cerams - Madžio un Rossī tiks spēlēt, labi jauni spēlētāji!

     [+] [-]

, 2008-10-06 21:12, pirms 16 gadiem
reikons rakstīja: Nu sastāvs labs. Mazliet pārsteidz, ka sastāvā nav Oddo un Pirlo. Spēcīgs sastāvs un piekritīšu reinikamrobim, ka cerams - Madžio un Rossī tiks spēlēt, labi jauni spēlētāji!
Pirlo tak trauma... Oddo arī pārsteidz...

  +1 [+] [-]

, 2008-10-07 00:32, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Zinot Lipi "ožu", uzticos jebkurai šī izcilā speciālista izvēlei, jo viņš zina ko dara Sastāvs, protams, interesants un perspektīvs

Vairākām citām izlasēm būtu jāpamācās - 18 spēlētāji no pašmāju līgas
Piekrītu Tev par Lipi līmeni un pieredzi. Vecais viltnieks tāpat kā iepriekšējā reizē pie komandas stūres dažu spēlētāju prombūtnes laikā atrod iespēju paeksperimentēt un izmēgināt jaunas sejas komandā.
Tomēr sorry, par pēdējo teikumu Tev mīnuss.
Tu konstatē pašsaprotamo un pasniedz kā nezin kādu sasniegumu. Bet protams (un arī Tev tas ir labi zināms), ka labākie itālieši spēlē savā dzimtenē, tāda vienkārši ir situācija. 2006. g. viss sastāvs bija no Itālijas čempionāta. Cik tad izlases (Eiropas, pasaules) līmeņa itāliešu tagad spēlē ārzemēs? No tiem knapi pamatsastāvu varētu sagrābstīt, un arī tad vēl būtu jautājums, ar kādiem panākumiem tas spēlētu.
Turklāt itālieši, kā jau vairāki Tev ir norādījuši, ne Tuvu nav vienīgie, kam sastāvs pārsvarā ir no vietējā čempionāta.
Tā kā es neredzu, ko Tu taisies pamācīt. Portugāļus, dāņus, brazīļus, argentīniešus un holandiešus, kuru klubi nav tik finansiāli spēcīgi, lai spētu noturēt savus līderus? Tāda nu ir situācija, to taču Tu apzinies. Ko tad viņiem darīt? Ņemt spēlētājus no vietējā čempionāta principa pēc? Federācijai maksāt klubiem, lai tie noturētu un nepārdotu līderus?

  +1 [+] [-]

, 2008-10-07 15:57, pirms 16 gadiem
Hose?
Atbildēsi, kam bija domāta Tava pamācība un kādā sakarā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-07 22:24, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: Holandes izlasei
Vienkārši izrādīju prieku par to, ka Itālijas līga ir pietiekami spēcīga, lai lielāko daļu tās sastāva veidotu pašmāju klubu zvaigznes Varbūt esmu vecmodīgs, bet man patīk šādas nacionālas tendences. Man patīk ja vadošie izlases spēlētāji neraujas labākas dzīves meklējumos uz kaut kādu EPL vai vēl sazin kur
Holandes izlasei? Ko tad Tu iesaki, neņemt labākos? Vai principa pēc ņemt spēlētājus no vietējā čempionāta? Tas jau Tev dikti patiktu, konkurenci samazināt.
Tam, vai spēlētājs pāriet uz citas valsts klubu, nav sakara ar šā spēlētāja spēlēšanu vai nespēlēšanu izlasē, bet gan ar klubu finansiālo stāvokli. Dažu valstu klubi ir pietiekami finansiāli spēcīgi, lai noturētu savus labākos kadrus. To starpā ir arī Itālijas klubi.
Dažās citās valstīs tā nav, un to klubi ir spiesti atdot savus līderus. Pilna Eiropa (Anglija, Vācija, Itālija) ar frančiem, holandiešiem un portugāļiem. Un tas tikai tāpēc, ka lielākos klubus nevar atturēt "apslaukt" mazāko (šo spēlētāju dzimtenes) klubu talantus. Tāds nu diemžēl šobrīd ir lomu sadalījums futbolā. Domā, man nav škrobe, ka Sneiders, van der Vārts, Bābels, Robens, van Pērsijs, Engelārs, Drente un citi nespēlē Holandes čempionātā?
Tāpēc neviens jau Tev netraucē priecāties par to, ka Itālijas izlases spēlētāji paliek savā dzimtenē, bet nevajag futbola realitātes vienu pusi spodrināt un otru nopelt, jo tā ir tikai šobrīd pastāvošā situācija, nekas vairāk.