Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Van Gāls trešo reizi karjerā tiek iecelts par Nīderlandes izlases galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Van Gāls trešo reizi karjerā tiek iecelts par Nīderlandes izlases galveno treneri
Luijs van Gāls. Foto: Reuters/Scanpix

Par Nīderlandes futbola izlases galveno treneri trešo reizi iecelts Luijs van Gāls, kurš pēdējo reizi to vadīja no 2012. līdz 2014. gadam. Izmaiņas notika pēc neveiksmīgā 2020. gada Eiropas čempionātā, kurā oranžie apstājās astotdaļfinālā. Nīderlande ar Latviju spēlē vienā 2022. gada Pasaules kausa izcīņas grupā.

Nīderlandes futbola izlase 2020. gada Eiropas čempionātā izstājās astotdaļfinālā, piekāpjoties Čehijai. Pāris dienas vēlāk no galvenā trenera amata atkāpās līdzšinējais treneris Franks de Būrs.

Šodien trešo reizi pie izlases stūres stājies pieredzējušais Luijs van Gāls, ar kuru noslēgta vienošanās līdz 2022. gada Pasaules kausa izcīņai, oficiāli ziņo Nīderlandes Futbola federācija. Kā asistenti Gālam palīdzēs Denijs Blinds un Henks Freizers. ''Nīderlandes futbols vienmēr ir bijis tuvs manai sirdij un nacionālās izlases trenēšana, manuprāt, ir augstākais novērtējums. Ir ļoti maz laika pirms nākamajām kvalifikācijas spēlēm uz Pasaules kausa izcīņu, kuras mums būs ļoti svarīgas. Ir labi būt atpakaļ. Esmu jau runājis ar vairākiem futbolistiem un federācija jau nolīgusi manus palīgus. Ķeršos klāt pie darba, lai kopīgi sasniegtu mērķi,'' Nīderlandes futbola mājaslapā citēts treneris.

Van Gāls par Nīderlandes izlases galveno treneri iepriekš strādājis no 2000. līdz 2002. gadam, kā arī no 2012. līdz 2014. gadam. Pirmajā pieredzē ar Van Gālu Nīderlandes izlase pirmo reizi kopš 1986. gada nekvalificējās Pasaules kausa izcīņai un divas spēles pirms kvalifikācijas cikla noslēguma Van Gālu amatā nomainīja Diks Advokāts. Otrajā piegājienā Van Gāls aizveda Nīderlandi līdz 2014. gada Pasaules kausa pusfinālam, kur tā pēcspēles sitienos zaudēja Argentīnai. Cīņā par trešo vietu tā pārspēja Brazīliju ar 3:0.

Luijs van Gāls savas trenera karjeras laikā bijis galvenais treneris arī tādās komandās kā ''Barcelona'', Minhenes ''Bayern'' un ''Manchester United''. Nīderlande 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā spēlē vienā grupā ar Latviju. Ar sešiem punktiem trijās spēlēs oranžie ieņem otro vietu, tikai par punktu atpaliekot no līderes Turcijas.

Izmantotie resursi:
https://www.onsoranje.nl/nieuws/ned...

     [+] [-]

, 2021-08-04 12:55, pirms 3 gadiem
Nopietni?! Un trenēto klubu sarakstā neierakstīt to klubu, ar kuru sasniedzis lielākos panākumus?!