Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kotdivuāra netiek pusfinālā, Burkinafaso uzvar pagarinājumā

Agris Suveizda

Kotdivuāra netiek pusfinālā, Burkinafaso uzvar pagarinājumā
Nigērijas izlases vārtsargs Vinsents Enjeama
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Dienvidāfrikā tika noskaidrotas atlikušās divas Āfrikas Nāciju kausa pusfinālistes. Par pirmo vakara pusfinālisti kļuva Nigērija, kas ar 2:1 izslēdza iepriekšējā turnīra finālisti Kotdivuāru. Savukārt noslēdzošajā mačā Burkinafaso pagarinājumā tika galā ar Togo (1:0).

Kotdivuāras un Nigērijas spēles sākumā netrūka asu un bīstamu uzbrukumu, un viena no redzamākajām personām bija Nigērijas izlases uzbrucējs Viktors Mouzess. 27.minūtē Nigērijai bija teicama izdevība atklāt rezultātu - Ideje Brauns izlauzās cauri aizsargiem un piespēlēja Emanuelam Emenikem, bet pēdējais nespēja izmantot lielisko iespēju. 42.minūtē gan nigērieši izvirzījās vadībā - Ogenji Onazi, izpildot tiešo brīvsitienu, paripināja bumbu Emenikem, bet Maskavas "Spartak" uzbrucējs bija precīzs no distances (1:0).

Kotdivuāra otrā puslaika sākumā pēc vēl vienas standartsituācijas panāca izlīdzinājumu. Didjē Drogbā izdarīja centrējumu uz tālo vārtu stabu, kur nepiesegts tika atstāts Šeiks Tjotē (1:1). Pēc 18 minūtēm Ziloņi varēja izvirzīties vadībā, bet divreiz uzbrukuma laikā teicami spēlēja nigēriešu vārtsargs Vinsents Enjeama. Spēles izšķirošie vārti tika gūti 78.minūtē - Nigērija izveidoja pretuzbrukumu, Sandijs Mba apspēlēja pretinieku un ar rikošeta palīdzību no soda laukuma pusapļa pārspēja Bubakaru Barī (2:1).

Otrajā ceturtdaļfināla spēlē Togo bija laba iespēja 18.minūtē, bet divreiz pievīla laukuma kvalitāte un lēkājošā bumba. Pēcāk vairāki bīstami momenti bija pie otriem vārtiem, bet otrā puslaika sākumā Togo bija ļoti tuvu vārtu guvumam. Emanuels Adebajors tika galā ar vārtsargu, taču bumbu no līnijas noslaucīja vārtsargs. Pamatlaikā vārti netika gūti, tomēr pēcspēles sitienu nebija. Vienīgie vārti mačā tika gūti pagarinājuma pirmā puslaika pašā izskaņā - Šarls Kaborē izpildīja stūra sitienu, bet Žonatans Pitroipā ar galvu raidīja bumbu pret vārtu pārliktni un pāri vārtu līnijai - 1:0!

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Kotdivuāra - Nigērija1:2 (0:1)Tjotē 50' - Emenike 42' Mba 78'
Burkinafaso - Togo1:0 pag.Pitroipā 105'
DatumsSpēleLaiks
6.februārisMali - Nigērija17:00
6.februārisBurkinafaso - Gana20:30

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja