Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mali uzvar Ganu un iegūst Āfrikas bronzu

Agris Suveizda

Mali uzvar Ganu un iegūst Āfrikas bronzu
Pirmo vārtu autors Mamadū Samasā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Dienvidāfrikā notiekošajā Āfrikas Nāciju kausa izcīņā aizvadīta spēle par trešo vietu. Tajā pārāka bija Mali, kas ar rezultātu 3:1 uzvarēja Ganu. Mali pa vārtiem guva Mamadū Samasā, Seidū Keitā un Sigamarī Diarā, bet Ganai Vakaso Mubaraks nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Abas komandas savā starpā tikās arī grupu turnīrā, kad otrajā spēļu kārtā Gana uzvarēja ar 1:0. Vienīgos vārtus 38.minūtē guva jau pieminētais Mubaraks. Gana turnīru sāka ar neizšķirtu ar Kongo DR (2:2), bet pēc tam uzvarēja Nigēru (3:0). Mali rezultāti bija līdzīgi - uzvara pār Nigēru (1:0) un neizšķirts pret Kongo DR (1:1). Ceturtdaļfinālā Mali pendelēs izsita mājinieci Dienvidāfriku (1:1), bet pusfinālā bez variantiem zaudēja Nigērijai (1:4). Tikmēr Gana apspēlēja Kaboverdi (2:0) un pēcspēles sitienos piekāpās Burkinafaso (1:1).

Spēles sākumā Mali un Gana apmainījās neizmantotām iespējām, bet 21.minūtē rezultāts tika atklāts. Adama Tamburā veica teicamu reidu pa kreiso flangu, un Samasā ar galvu precīzi noslēdza viņa centrējumu (1:0). Gana atbildēja ar vairākiem bīstamiem momentiem, bet puslaika izskaņā lieliskas izdevības bija Mali - vispirms Ganu glāba vārtu stabs, savukārt vēlāk Keitā sita pavisam nedaudz garām. Otrā puslaika sākumā Mali beidzot dubultoja pārsvaru - spīdoši pretuzbrukumā darbojās Usmans Kulibalī, bet uzbrukumu noslēdza Keitā (2:0).

Pēc desmit minūtēm Ganai bija ļoti laba iespēja atgriezties spēlē. Tiesnešu brigāde soda laukumā fiksēja apšaubāmu spēli ar roku, taču Mubaraks sita ļoti neprecīzi. 73.minūtē Keitā vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ, bet 82.minūtē Ganai atgriezās cerības. Pēc Asamoā Gjana sitiena ļoti neveiksmīgi darbojās vārtsargs Sumbeula Diaktiē (1:2). Kompensācijias laikā Mali gan atjaunoja divu vārtu pārsvaru - Sigamarī Diarā ar teicamu sitienu raidīja bumbu vārtu stūrī (3:1). Mali ieguva bronzu, savukārt rītvakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika tiks noskaidrota šobrīd spēcīgākā Āfrikas izlase - Nigērija tiksies ar Burkinafaso.

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...

  -3 [+] [-]

, 2013-02-09 23:01, pirms 11 gadiem
Tagad Mali okupēs, un Āfrikas Nāciju kauss aizceļos uz ASV

     [+] [-]

, 2013-02-09 23:25, pirms 11 gadiem
ta jau Ganai ir laba izlase, bet soreiz prieks, ka palika arpus medaljam - kaut ka vinjiem tie tiesneshi bija parak veeligi

  +1 [+] [-]

, 2013-02-10 08:15, pirms 11 gadiem
Mali (bijusī Fr. kolonija) uzvarēja Ganu (bijušo Brit. kolon.) un tika pie trešās vietas. Šovakar atkal līdzīgs duelis: Burkinafaso ( bijusī Fr. kol.) pret Britu bijušo kolon. Nigēriju! Vai atkal pārāka būs franču futbola skola, vai tomēr atlētiskie nigērieši, kas, šķiet, vairāk iespaidojušies no angļu futbola tradīcijām?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-10 10:35, pirms 11 gadiem
ja sports ir neparedzama shtelle, tad AFCup of Nations vel jo vairak! atkal izplaika gaiditais finals Kotdivuara Gana , vel jo vairak, vieni pat lidz pusfinalam netika, otri palika bez medāļa..
par finalu runajot, prognozet gruti kautko, itka jau Nigerija timer labak izskatās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja