Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Nāciju līgā Kazahstāna atrod jaunu treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas pretiniece Nāciju līgā Kazahstāna atrod jaunu treneri
Staņimirs Stoilovs
Foto: Sipa USA/Scanpix

UEFA Nāciju līgā Latvijas valstsvienība spēlēs vienā grupā ar Kazahstānu, par kuras galveno treneri apstiprināts 51 gadu vecais bulgāru speciālists Staņimirs Stoilovs, kurš iepriekš vadīja valsts spēcīgāko klubu "Astana".

"Esmu parakstījis līgumu ar Kazahstānas Futbola federāciju uz diviem gadiem," apstiprināja Staņimirs Stoilovs. Tādējādi viņš pametis "Astana" galvenā trenera pienākumus, vietu dodot līdzšinējam palīgam Grigorijam Babajanam. Kā sacīja Stoilovs, viņam pie Kazahstānas izlases stūres palīdzēs divi tautieši.

"Mērķus sev uzstādu pats, nevis kāds cits. Pirmais – veiksmīgs starts Nāciju līgā. Esam D grupā kopā ar Gruziju, Latviju un Andoru. Situācija nav pati vieglākā, taču cīnīsimies par pirmo vietu. Centīsimies pacelt Kazahstānas izlases līmeni," teica Stoilovs, kurš iepriekš ir vadījis Bulgārijas valstsvienību. "Zinu, kā atšķiras darbs klubā un izlasē. Jebkurā gadījumā tas ir jauns izaicinājums."

Latvijas izlase pirmo spēli Nāciju līgas ietvaros aizvadīs 6. septembrī, kad savā laukumā uzņems Andoru, ar kuru spēlēja arī nule notikušajā Pasaules kausa kvalifikācijā. Trīs dienas vēlāk izbraukuma mačs Gruzijā, bet pirmā spēle pret Kazahstānas izlasi paredzēta 13. oktobrī "Skonto" stadionā. Grupas labākā komanda ne tikai pacelsies uz trešo divīziju, bet arī saglabās izredzes kvalificēties 2020. gada Eiropas čempionātam.

Stoilovs kopā ar "Astana" strādāja no 2014. gada, un aizvadītajā sezonā vienība ceturto reizi pēc kārtas uzvarēja Kazahstānas čempionātā. Tāpat bija panākumi uz Eiropas skatuves. Čempionu līgas kvalifikācijā pēc Jūrmalas "Spartaka" barjeras pārvarēšanas sekoja zaudējums Glāzgovas "Celtic", bet izdevās iekļūt Eiropas līgas grupu turnīrā. Aiz muguras atstājot Prāgas "Slavia" un Telavivas "Maccabi", Astanas futbolisti izkļuva no grupas, bet turpinājumā divu spēļu summā ar 4:6 piekāpās Lisabonas "Sporting".

Medijos atrodamā informācija vēsta, ka Stoilovs kā "Astana" galvenais treneris pelnīja 1,2 miljonus eiro sezonā.

Izmantotie resursi:
https://euro-football.ru/article/10...

  +2 [+] [-]

, 2018-03-02 13:56, pirms 7 gadiem
Latvijas izlasei arī steigšus vajadzētu to darīt!!!

     [+] [-]

, 2018-03-02 16:36, pirms 7 gadiem
Есть только два способа платить меньше за электроэнергию, первый - уменьшать потребление, второй - сделать вот так ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! и ограничивать себя ни в чем. Отличная вещь, плачу на половину меньше, очень доволен, рекомендую!w