Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Bulgāru laikraksts: Stojanovičs mēģināja "Levski" pamest bez kompensācijas

Agris Suveizda

Bulgāru laikraksts: Stojanovičs mēģināja "Levski" pamest bez kompensācijas
Slaviša Stojanovičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Bulgārijas mediji iepriekš rakstīja, ka Sofijas "Levski" galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc zaudējuma "Beroe" (1:2) piedāvāja kluba vadībai savu atlūgumu, bet laikraksts Meridian Match vēsta, ka viņš šādu soli centies pamatot ne tikai ar pēdējo nedēļu sliktajiem rezultātiem.

Kā vēsta laikraksta informācijas avoti, Stojanovičs kluba īpašniekam Spasam Rusevam savu vēlmi pamest posteni esot pamatojis ar paaugstinātu holesterīnu, kā arī to, ka tēva nāves dēļ viņam esot bijis jāatgriežas dzimtenē. Rusevs atlūgumu gan nepieņēma un pierunāja Stojanoviču palikt, dodot viņam rīcības brīvību ziemas transfēru periodā.

Lai arī Stojanovičs joprojām ne apstiprina, ne noliedz, ka būtu saņēmis piedāvājumu no Latvijas Futbola federācijas prezidenta Kaspara Gorkša, viņš kopš piektdienas ieņem stingru pozīciju, ka darbavietu mainīt negrasās. Vispirms viņš to apliecināja bulgāru medijam blitz.bg, bet Slovēnijas futbola laureātu vakarā to apstiprināja arī slovēņu portālā ur24.com: "Pašlaik es noteikti palieku. Man ir spēkā esošs līgums. Latvija? Varu tikai teikt, ka pēdējās dienas bijušas trauksmainas, taču sīkāk komentēt nevēlos, jo joprojām oficiāli esmu treneris Bulgārijā."

Tikmēr kluba prezidents Rusevs portālā blitz.bg vēlreiz apliecināja, ka "Levski" nevēlas mainīt treneri: "Slaviša Stojanovičs ir ļoti labs treneris, un viņš nav pārstājis saņemt dažādus piedāvājumus kopš pievienošanās mūsu klubam. Taču Slaviša ir īsts profesionālis, un viņam ir ambīcijas sasniegt mērķus tādā klubā kā "Levski". Viņam vēl ir divu gadu līgums, tāpēc runas par pāreju uz citu komandu ir tikai spekulācijas."

Piektdien Sofijas "Levski" parādu dēļ oficiāli tika izslēgta no nākamās Eirokausu sezonas divu gadu periodā, taču kluba vadība nekavējoties paziņoja, ka noteikti segs vienu miljonu eiro lielās parādsaistības un ka diskvalifikācija tiks atcelta. "Bulgārijā ir ap 700 klubiem, taču tikai viens spēj strādāt ar peļņu vai vismaz neciest zaudējumus – tas ir "Ludogorets". Tāpēc ir normāli, ka citiem klubiem brīžiem rodas šāda veida problēmas," sacīja Rusevs.

Izmantotie resursi:
https://www.24ur.com/sport/nogomet/...
https://www.blitz.bg/sport/levski/s...