Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācijas un Īrijas leģendas Švainštaigers un Kīns emocionāli atvadās no izlases

Agris Suveizda

Vācijas un Īrijas leģendas Švainštaigers un Kīns emocionāli atvadās no izlases
Bastiāns Švainštaigers un Robijs Kīns
Foto: AFP/Scanpix, newstalk.com

Vācijas un Īrijas futbola izlases aizvadīja pārbaudes spēles pirms gaidāmā Pasaules kausa atlases cikla sākuma, uzvarot attiecīgi Somiju (2:0) un Omānu (4:0), taču šo maču centrālais notikums bija nevis gatavošanās kvalifikācijai, bet gan ļoti īpašu futbolistu – Bastiāna Švainštaigera un Robija Kīna - atvadīšanās no valstsvienības.

"Domāju, ka visi pamanīja, cik ļoti tas mani aizkustināja," pēc spēles sacīja tikai 32 gadus vecais pussargs Bastiāns Švainštaigers, kurš laukumā pabija 68 minūtes un pirms mača, tiekot sveikts ar izcilo karjeru izlasē, izplūda asarās. "Tas mani patiešām aizkustināja. Vienkārši gribēju izbaudīt katru mirkli, bet nebiju domājis, ka tas būs tik skaisti."

Švainštaigers pieaugušo valstsvienībā debitēja 2004. gada jūnijā pret Ungāriju, kad viņam bija nepilni 20 gadi, un izlasē pavisam nospēlēja 121 spēli un guva 24 vārtus. "Tās bija tādas atvadas, kādas Bastiāns bija nopelnījis. Viņš šajā izlasē dominēja 12 gadus. Bez viņa mūsu panākumi nebūtu bijuši iespējami. Vienmēr biju pārliecināts par komandu, kad laukumā atradās viņš," kapteiņa ardievas komentēja galvenais treneris Joahims Lēvs.

Savukārt 36 gadu vecumā no Īrijas izlases aizgāja uzbrucējs Robijs Kīns, kurš valstsvienībā aizvadīja 146. spēli un guva savus 68. vārtus, 30. minūtē panākot 2:0. "Varu tikai pateikt lielu, lielu paldies ikvienam, kurš ieradās, lai atbalstītu mani," sacīja Kīns, kurš tika nomainīts 57. minūtē. "Šie bija brīnišķīgi 18 gadi, un es izbaudīju katru minūti no tiem. Pirmkārt un galvenokārt puišiem pirmdien ir Pasaules kausa spēle un varu viņiem tikai novēlēt veiksmi, taču esmu priecīgs, ka treneris man deva šo iespēju pateikt faniem uz redzēšanos."

"Kad 17 gadu vecumā debitēju Īrijas izlasē, biju fans, un tagad ar nepacietību gaidīšu brīdi, kad atkal varēšu būt tribīnēs kā līdzjutējs un vērot, kā šī komanda ar tās lielisko treneru štābu iet savu ceļu," Kīns turpināja. "Varēju just, kā visa publika, spēlētāji un treneri ārkārtīgi vēlējās, lai es vēl pēdējo reizi gūstu vārtus. Esmu priecīgs, ka man izdevās ar vārtiem aiziet uz augstas nots. Un labākajiem faniem pasaulē vēlos tikai pateikt lielu paldies par visu."


Izmantotie resursi:
Retiring Keane set for supporter role |...
Schweinis letztes Länderspiel | Dieser Abschied...

     [+] [-]

, 2016-09-01 09:35, pirms 8 gadiem
68. vārti Robijam Kīnam.

     [+] [-]

, 2016-09-01 09:38, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 68. vārti Robijam Kīnam.
Protams. Paldies

     [+] [-]

, 2016-09-01 12:16, pirms 8 gadiem
Tās ir smaga darba asaras un sviedri, ko ir ieguldījuši izlasē !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-01 16:31, pirms 8 gadiem
32 gados Švainijs jau prom no izlases. traki, ka tik ātri, jo tas tomēr nav vēl tas vecums. Tiesa, pēdējā laikā var redzēt, ka ir zaudējis formu un labāk aiziet pašam nekā kad dzen prom.