Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

''Inter'' septīto reizi triumfē Itālijas kausa izcīņā

''Inter'' septīto reizi triumfē Itālijas kausa izcīņā
''Inter'' līksmo pēc uzvaras kausa izcīņas finālā
Foto: AP/Scanpix

Aizvadīta Itālijas kausa izcīņas finālspēle, kurā Milānas ''Inter'' tikās ar Sicīlijas vienību ''Palermo''. Spēlē, kurā sicīlieši radīja vairāk vārtu gūšanas izdevības par pretiniekiem, uzvaru svinēja ''Inter'' futbolisti, kuriem kamerūnietis Samuels Eto'o izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Spēlē noslēdzās ar rezultātu (3:1).

Milānas ''Inter'' futbolisti lūkoja aizstāvēt kausu, ko ieguva pirms gada, finālā pārspējot ''Roma'' vienību. Milāniešu pretiniece bija ''Palermo'' (8. vieta aizvadītajā Itālijas čempionātā), kas ceļā uz finālu divu spēļu summā pārspēja ''Milan''. Sicīlijas vienību vairāk nekā 72 000 vietu ietilpīgajā Romas Olimpico stadionā bija ieradušies atbalstīt ap 50 000 līdzjutēju. Iemesls vienkāršs – ''Palermo'' trešo reizi kluba vēsturē spēlēja kausa finālā (abas iepriekšējās reizes 20.gs. septiņdesmitajos gados) un lūkoja pirmo reizi izcīnīt šo trofeju.

Jau spēles 54. sekundē milāniešu vārtus apdraudēja Abels Ernandess – viņa sitiens piezemējās vārtu tīklā no sāniem. Izdevību izniekoja ''Palermo'' talants Havjērs Pastore, bet 24. minūtē savainoto sicīliešu aizsargu Dorinu Gojanu nomainīja Moriss Karocjeri, kurš futbola laukumā atgriezās pēc divu gadu ilgas diskvalifikācijas izciešanas, kura tika piešķirta narkotiku lietošanas dēļ. Šo vājo punktu sicīliešu aizsardzībā ''Inter'' izmantoja jau pēc pāris minūtēm – pēc Veslija Sneidera diagonālās piespēles ''Palermo'' aizsargi nepaspēja reaģēt, un Samuels Eto'o panāca 1:0 ''Inter'' labā. Pirmajā puslaikā vairāk iespējas radīja un pārliecinošāk pieturēja bumbu ''Palermo'' futbolisti, tomēr vienīgos vārtus guva milānieši. Sicīliešiem vēl pirmajā puslaikā varēja izcelties Ernandess, tomēr urugvajietim pietrūka precizitātes.

''Palermo'' turpināja būt bīstami arī pēc pārtraukuma. Laukumā sicīliešiem devās Fabricio Mikoli, pēc kura sitiena ar galvu, nodemonstrējot augstu klasi, spēja aizsniegties ''Inter'' vārtsargs Žuliu Sēzars. ''Palermo'' arvien vairāk apdraudēja savus pretinieku vārtus, tomēr, lai likvidētu briesmas, visbiežāk bumbas ceļā paspēja mesties kāds no milāniešu aizsargiem. ''Inter'' uzbruka reti, tomēr, kad to darīja, tad rezultāts neizpalika. 76. minūtē pirmo vārtu autors Eto'o izvirzīja sevi sitiena pozīcijā un ar iegrieztu sitienu panāca 2:0.

Vēlāk ''Palermo'' vārtsargs Salvatore Sirigu skaistā lēcienā spēja atvairīt Sneidera sitienu. Likās, ka sicīlieši nokārs galvas pēc nonākšanas iedzinējos, tomēr 88. minūtē pēc stūra sitiena nepiesegtais Ezekjels Munjoss, sitot ar galvu, iedvesa sicīliešiem cerības, un panāca 1:2. Munjoss drīz vien kļuva par antivaroni, nopelnīdams otro brīdinājumu un atstādams savu komandu mazākumā. Turpinājumā ''Inter'' pilnībā izšķira spēles likteni – vispirms Eto'o satricināja vārtu pārliktni, bet vēlāk pēc Gorana Pandeva reida bumbu vārtos ieraidīja Djēgo Milito, un 3:1. Itālijas kauss 12. reizi ceļo uz Milānu, bet septīto – tieši pie ''Inter''.

Itālijas kausa fināls

"Inter Milan" - "Palermo'' 3:1 (1:0)

Vārti: Eto'o 26' 76', Milito 90' – Munjoss 88'

Pēdējo 10 gadu kausa ieguvēji

GadsKomanda
2011.Inter
2010.Inter
2009.Lazio
2008.Roma
2007.Roma
2006.Inter
2005.Inter
2004.Lazio
2003.Milan
2002.Parma

Visvairāk Itālijas kausu

VKomandaK
1.-2.Juventus9
1.-2.Roma9
3.Inter7
4.Fiorentina6
5.-7.Torino5
5.-7.Milan5
5.-7.Lazio5
8.Sampdoria4
9.-10.Napoli3
9.-10.Parma3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-30 10:26, pirms 13 gadiem
Super spēle, lieliska momentu realizācija. Dažbrīd tiešām likās, ka Palermo paņems. Apsveicu visus fanus ar titulu (vismaz kaut ko šogad izdevās izcīnīt).

     [+] [-]

, 2011-05-30 11:31, pirms 13 gadiem
nedaudz žēl Palermo, bet ko nu tur. regress salīdzinot ar pagājušo sezonu milzīgs. visvairāk, protams, žēl Mikolī, kuram šī bija pēdējā spēle Palermo sastāvā. varēja gūt vārtus. un gribēja. bet vismaz atdeva rezultatīvo piespēli.
skatoties uz Zanetī, rodas sajūta, ka viņš ir kaut kāds 25 gadīgs puika, kurš skraida, vada visus aiz deguna un dara visu labāk un ātrāk par pārējiem laukumā. viņš vēl mierīgi šādi varētu nospēlēt piecas sezonas. lūk tas ir futbola dievs!

     [+] [-]

, 2011-05-30 14:03, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: nedaudz žēl Palermo, bet ko nu tur. regress salīdzinot ar pagājušo sezonu milzīgs. visvairāk, protams, žēl Mikolī, kuram šī bija pēdējā spēle Palermo sastāvā. varēja gūt vārtus. un gribēja. bet vismaz atdeva rezultatīvo piespēli.
skatoties uz Zanetī, rodas sajūta, ka viņš ir kaut kāds 25 gadīgs puika, kurš skraida, vada visus aiz deguna un dara visu labāk un ātrāk par pārējiem laukumā. viņš vēl mierīgi šādi varētu nospēlēt piecas sezonas. lūk tas ir futbola dievs!
Kāpēc Mikoli pēdējā spēle? Pārceļas kur citur vai kā?
Par Zanetti piekrītu .. kā viņš beigās noskrēja Palermo kreisās malas aizsargu.. tad visp. bija kaut kas vienreizējs.

     [+] [-]

, 2011-05-30 15:52, pirms 13 gadiem
kaspijs rakstīja: Kāpēc Mikoli pēdējā spēle? Pārceļas kur citur vai kā?
Par Zanetti piekrītu .. kā viņš beigās noskrēja Palermo kreisās malas aizsargu.. tad visp. bija kaut kas vienreizējs.
jā, Mikolī ies prom. pats viņš par to ir paziņojis kādu laiku atpakaļ, lai gan kur ies neteica. bet pastāv uzskats, ka ies uz savu pirmo klubu, kurā viņš arī izteica, ka beigs karjeru - Lēči.