Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Fiorentina" nospiež "Udinese", arī "Juventus" sāk ar uzvaru

"Fiorentina" nospiež "Udinese", arī "Juventus" sāk ar uzvaru
Nelīdzēja pat šāda Jovetiča (pa kreisi) turēšana, uzbrucējs atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem.
Foto: Lapresse/scanpix

Šovakar ar divām spēlēm sākās Itālijas augstākās līgas čempionāts futbolā. Dienas agrajā spēlē Florences "Fiorentina" uzņēma "Udinese", komandu, kas pagājušajā sezonā ieņēma augsto trešo vietu. Spēle noslēdzās ar "Fiorentina" komandas uzvaru (2:1), kad kompensācijas laikā Stefans Jovetičs guva savus otros vārtus spēlē. Vakara vēlajā spēlē "Juventus" uzņēma "Parma" vienību ..

Fiorentina – Udinese

Vinčenzo Montellas trenētās "Fiorentina" sākuma sastāvā devās lielākā daļa starpsezonas jauniegumu – vārtos Emiliano Viviano, aizsardzībā – Gonzalo Rodrigezs, laukuma vidū – Dāvids Pizarro un Borja Valero, bet uzbrukuma duetu veidoja Adams Ljajičs un Stefans Jovetičs. "Udinese" vienībā rezervē palika gan uzbrucējs Antonio Di Natale, gan ierastais aizsargs Mehdi Benatia. Komandai jau otrdien jātiekas cīņā ar Bragas "Sporting" par vietu čempionu līgas grupu turnīrā, pirmā spēle izbraukumā noslēdzās 1:1.

Jau no spēles sākuma ievērojams pārsvars bumbas kontrolē piederēja mājiniekiem, kas puslaika vidū jau kļuva nospiedošs, bet rezultātu pirmie atklāja viesi – brazīlietis Maicosuels uztvēra Luisa Muriela piespēli un atsitienā pret tālo stabu raidīja bumbu vārtos. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās.

Otrais puslaiks sākās tāpat kā noslēdzās pirmais, "Fiorentina" uzbrukumi sekoja viens otram, bet "Udinese" pacietīgi aizsargājās, tomēr 67. spēles minūtē Stefans Jovetičs rezultātu izlīdzināja (piespēle Borjam Valero). Spēles turpinājumā "Fiorentina" turpināja uzbrukt, līdz tika atalgoti – uz maiņu nākušais Akvilāni centrēja un kompensācijas laikā Jovetičs guva otros vārtus spēlē.

Juventus - Parma

"Juventus" titula aizstāvēšanu uzsāka tāpat kā pagājušajā sezonā sāka tā izcīnīšanu, mājas spēlē tikās ar "Parma" vienību. Tomēr komandai nevarēja palīdzēt vairāki svarīgi spēlētāji. Komandas pamatvārtsargs un kapteinis Džanluidži Bufons savainojuma dēļ netika iekļauts pat pieteikumā, bet komandas vārtu drošība tika uzticēta Marko Storari. Tāpat savainojumu dēļ spēli izlaist nācās Lusio, Mauricio Islam un Martinam Kaseresam, bet uz rezervistu soliņa palika Džodžio Kjelīni, kurš vēl nav pilnībā atlabis no savainojuma. Vietu aizsardzības centrā blakus Barzalji un Bonuči, ieņēma Luka Marone. Uzbrukuma duetu veidoja Džovinko un Vučiničs, laukuma vidū darbojās Andrea Pirlo, Vidals un Markizio, bet malās Asamoa un Lihšatiners. Roberto Donadoni trenētā "Parma" laida laukumā bijušo "Juventus" audzēkni Antonio Miranti vārtos un Biabiani ar debitantu kolumbieti Dorlanu Pabonu uzbrukumā.

Spēles sākumā Biabiani un Džovinko apmainījās ar dzeltenajām kartītēm, ko pēdējais nopelnīja par simulāciju soda laukumā. Tomēr puslaika turpinājumā 11m soda sitiens uz "Parma" vārtiem tika piešķirts – neveiksmīgi pa Stefana Lihštainera kājām trāpīja vārtsargs Antonio Mirante. Arturo Vidals izdarīja sitienu vārtu apakšējā stūrī, tomēr vārtsargs sitienu atvairīja. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās – 0:0.

Otro puslaiku "Juventus" iesāka ar vētrainu ofensīvu, vispirms Vidals no labas pozīcijas sita darām, bet Vučiniča sitienu kritienā atvairīja Mirante. Tomēr pēc Kvadvo Asamoas piespēles paralēli vārtiem, bumbu vārtos ieraidīja Lihšatiners. Četras minūtes vālāk Pirlo izpildīja brīvsitienu, kas ielidoja vārtos, bet Mirante apturēja bumbu uz vārtu līnijas, kad ar kājām jau par dažiem centimetriem bija to izstūmis no vārtiem. Vārtu guvums un rezultāts 2:0.

Turpinājumā abas komandas nomierinājās, "Parma" spēlētāji "Juventus" uzbrukumus centās apturēt ar noteikumu pārāpumiem, par ko vairāki saņēma dzeltenās kartītes. "Parma" centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, bet briesmas novērst izdevās ar veiksmīgām Bonuči un Barzalji darbībām. 10 minūtes pirms spēles beigām "Parma" ieguva iespējas izpildīt divus stūra sitienus pēc kārtas, tomēr rezultātus tie nedeva.

"Juventus" izcīnīja uzvaru un tā bija jau ceturtā (ieskaitot pārbaudes spēles) no četrām iespējamajām, kad komandas vadību laukumā veic Massimo Karera, jo kā zināms Antonio Konte reāli līdz sezonas beigām ir diskvalificēts un spēļu vadīšanas.

1. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
25.08.19:00Fiorentina - Udinese 2 : 1 ( 0 : 1 )Jovetičs 67';90' - Maicosuels 28'
25.08.21:45Juventus - Parma 2 : 0 ( 0 : 0 )Lihštainers 54'; Pirlo 58' -
26.08.19:00Milan - Sampdoria : ( : )-
26.08.21:45Atalanta - Lazio : ( : )-
26.08.21:45Chievo - Bologna : ( : )-
26.08.21:45Genoa - Cagliari : ( : )-
26.08.21:45Palermo - Napoli : ( : )-
26.08.21:45Pescara - Inter : ( : )-
26.08.21:45Roma - Catania : ( : )-
26.08.21:45Siena - Torino : ( : )-

Resursi: soccerway.com

  +1 [+] [-]

, 2012-08-25 23:54, pirms 12 gadiem
Gribu zināt cik ilgi Fiorentina noturēs Jovetiču!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-25 23:56, pirms 12 gadiem
Pirmā līga ar tiesnešiem aiz vārtiem? Labāk nebūtu likuši - iedotais 11-nieks (+neieraudzītā aizmugure), 2. Juventus vārti - un tā vēl ir tikai 2. spēle no 380 paredzētajām...

     [+] [-]

, 2012-08-26 00:03, pirms 12 gadiem
Hmm, Marones spēle aizsardzības centrā atstāja vēlamo... Sebastjans arī gan jau iespēlēsies, bet tā arī neesmu iebraucis Kontes fiškā Azamoā likšanu keisās malas vingbeka pozīcijā. Nu neder viņš tur, neder. Jādod iespēja Paolo, kaut kad jau tā vieta izlasē ir jāizcīna.

     [+] [-]

, 2012-08-26 00:59, pirms 12 gadiem
jonsons rakstīja: Gribu zināt cik ilgi Fiorentina noturēs Jovetiču!
Domāju, ka City paņems, ja ne šajā transferu logā, tad janvarī toč!

     [+] [-]

, 2012-08-26 01:01, pirms 12 gadiem
Beard of Turin - Pirlo

     [+] [-]

, 2012-08-26 09:32, pirms 12 gadiem
jonsons rakstīja: Gribu zināt cik ilgi Fiorentina noturēs Jovetiču!
Ja spēlēs tā kā šobrīd un vēl labāk, tad varētu paturēt arī ilgāk, īpaši tad, ja kvalificēsies eirokausiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-26 09:41, pirms 12 gadiem
"Juventus" pirmo spēli aizvadīja vēl nedaudz kokaini un vieglā "čilā". Tiesnešu kļūdas bija, bet uzvara arī bez tām nekur nepazustu. Trīs punkti kabatā un "sausā" spēle. Tā turpināt!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-26 09:44, pirms 12 gadiem
P.S.- Vairāk izskatījās, ka Pirlo vārti tomēr bija. Ja kādam ir kāda laba fočene, lūdzu, iemetiet!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-26 09:49, pirms 12 gadiem
Kaut ko atradu. Nav jau labākā kvalitāte, bet tas šķiet ir tas vienīgais leņķis, no kura var redzēt, ka bumba pilnībā bija šķērsojusi vārtu līniju. Mirante to gan pamanījās aizstumt atpakaļ līdz līnijai, bet tiesnesis precīzi fiksēja vārtu guvumu.
i.imgur.com
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-26 10:36, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja spēlēs tā kā šobrīd un vēl labāk, tad varētu paturēt arī ilgāk, īpaši tad, ja kvalificēsies eirokausiem.
Jovetičs bija tas pats,kam nesen bija smaga trauma,ja jā,tad domāju ka jau janvārī vai vasarā pielaikos jaunu formas tērpu,jo pirms traumas bija liela interese,tagad ar,bet no tā plaukta,kur viņš pats vēlētos atrasties(pēc manām domām)un kas Fiolai var samaksāt normālu piķi,lai ar kas tagad skaitītos normāls,pietiek painteresēties arābiem vai Abramovičam,kad cena izaug divtik

  +1 [+] [-]

, 2012-08-26 11:02, pirms 12 gadiem
Pats Jovetichs dodot priekshroku palikshanai Itaalijai.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-26 11:16, pirms 12 gadiem
makaweli rakstīja: Pats Jovetichs dodot priekshroku palikshanai Itaalijai.
nu tā jau visi saka,līdz nāk īstais piedāvājums

  +2 [+] [-]

, 2012-08-26 12:03, pirms 12 gadiem
Par palkshanu Itaalijaa es domaaju arii to,ka pastaav arii zinaama interese no Juventus puses.
Della Valle arii ir diezgan drosh,ka Jovetichs paliek Florencee.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-26 12:41, pirms 12 gadiem
Prieks par Juventus uzvaru! Tomēr atzīšu, ka komandai derētu kāds papildinājums priekšējā līnijā

     [+] [-]

, 2012-08-26 18:52, pirms 12 gadiem
makaweli rakstīja: Pats Jovetichs dodot priekshroku palikshanai Itaalijai.
Tieši tā. Ne jau visi labākie futbolisti ir pasaules staiguļi, kuri skrien pēc naudas. Ir jau vēl arī tāda lieta kā futbols

  +1 [+] [-]

, 2012-08-26 19:02, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tieši tā. Ne jau visi labākie futbolisti ir pasaules staiguļi, kuri skrien pēc naudas. Ir jau vēl arī tāda lieta kā futbols
Negribu izsklausīties pēc ktkāda fanātiķa,bet man ir nopietnas aizdomas, ka,ja šī sezona būs labvēlīga Jovetičam no traumu viedokļa,tad viņš varētu kļūt par A Sērijas seju(ja viņš tāds jau nav) un vienu no labākajiem spēlētājiem Itālijā un visā Eiropā. Nu baigais malacis viņš ir. Jā,jā, zinu-iespējams,ka mazliet pārspīlēju,bet es tiešām vēlētos lai viņam izdodas lieliska karjera tieši Itālijā. Lai tas būtu Florencē vai (lai Dievs stāv klāt) Juventus.

     [+] [-]

, 2012-08-26 21:49, pirms 12 gadiem
makaweli rakstīja: Negribu izsklausīties pēc ktkāda fanātiķa,bet man ir nopietnas aizdomas, ka,ja šī sezona būs labvēlīga Jovetičam no traumu viedokļa,tad viņš varētu kļūt par A Sērijas seju(ja viņš tāds jau nav) un vienu no labākajiem spēlētājiem Itālijā un visā Eiropā. Nu baigais malacis viņš ir. Jā,jā, zinu-iespējams,ka mazliet pārspīlēju,bet es tiešām vēlētos lai viņam izdodas lieliska karjera tieši Itālijā. Lai tas būtu Florencē vai (lai Dievs stāv klāt) Juventus.
Tu nepārspīlē, jo Jovetičš ir pelnījis uzslavas, pilnā apmērā. Itālija viņam ir īstā vieta. Jāturpina cīnīties un arī klubs celsies tikai augšup. Tas nav fanātisms, tā ir mīlestība pret lielisku futbolu