Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Roma" beidzot panāk ilgi gaidīto vienošanos par jauna stadiona būvniecību

Agris Suveizda

"Roma" beidzot panāk ilgi gaidīto vienošanos par jauna stadiona būvniecību
Stadiona dizaina ideja tika pārņemta no slavenā Kolizeja
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola klubs "Roma" savā mājaslapā paziņoja, ka beidzot ir panākta oficiāla vienošanās ar Romas mēriju par jauna stadiona celtniecību.

"Stadio della Roma" teorētiski bija jābūt uzceltam jau šajā sezonā, tomēr klubs ilgu laiku nespēja panākt vienošanos. 2014. gada projektā tika lēsts, ka jaunā stadiona būvniecība varētu izmaksāt 300 miljonus eiro un ka tā ietilpība būs 52,5 tūkstoši vietu ar iespēju palielināt līdz 60 tūkstošiem. "Tas bija ļoti, ļoti ilgs ceļš – sajūta ir gluži kā mūsu priekštečiem romiešiem viņu daudzajos karagājienos," sacīja kluba prezidents Džeimss Pallota.

"Roma" joprojām mājas spēles aizvada Romas Olimpiskajā stadionā, kurā spēlē arī tās galvenā ienaidniece Romas "Lazio", bet jauna un tieši futbolam domāta stadiona būvniecība, kas turklāt piederētu klubam, ļautu ievērojami palielināt spēļu ienākumu potenciālu.

"Vienošanos par iepriekšējo projektu bijām panākuši ar bijušo Romas pilsētas administrāciju un darījām zināmu, ka esam atvērti arī jaunās administrācijas vīzijai un vajadzībām," komentēja kluba izpilddirektors Mauro Baldisoni. "Šī ir vēsturiska diena ne tikai mūsu klubam, sperot soli tuvāk modernai infrastruktūrai, bet arī pilsētai kopumā." Šobrīd mērķis ir stadiona celtniecību pabeigt līdz 2020. gadam.

Izmantotie resursi:
Baldissoni heralds an 'historic day' for Rome
Pallotta: An important evening for AS Roma
Roma, stadio Tor di Valle: cosģ senza le torri.