Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Ventspils" aizsargs apcietināts par mēģinājumu piekukuļot citu futbolistu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Bijušais "Ventspils" aizsargs apcietināts par mēģinājumu piekukuļot citu futbolistu
Alesandro Dzamperīni pēc spēlēšanas Eiropas līgā "Ventspils" rindās izvēlējās "netīru" naudas pelnīšanas veidu
Foto: AFP/Scanpix

Amizants atgadījums noticies Itālijā, kur turpinās spēļu uzpirkšanas skandāli. Bijušais "Ventspils" aizsargs Alesandro Dzamperīni mēģināja pierunāt savu draugu ietekmēt "Gubbio" un "Cesena" mača iznākumu, taču viņš atteicis, nosūdzot Dzamperīni policijai. Iespējams, ka itālis bijis iesaistīts arī skandalozajā Latvijas un Bolīvijas spēles iznākuma ietekmēšanā.

Itālijas kausa mačs starp "Cesena" un "Gubbio" komandām 30. novembrī noslēdzās ar pārliecinošu pirmo uzvaru 3:0, taču galvenā uzmanība šai cīņai pievērsta ne jau rezultāta dēļ. Vēl septembrī vienam no "Gubbio" aizsargiem Simonem Farinam tika piedāvāti 200 tūkstoši eiro, lai tas uzpirktu savus partnerus, kā rezultātā mača galaiznākums būtu labs ķēriens nelikumīgo spēlīšu tīkotājiem. Uzpircējs bija Latvijā labi pazīstamais aizsargs Alesandro Dzamperīni, kurš "Ventspils" sastāvā spēlēja Eiropas līgā (daudzi viņu atcerās sejas maskas dēļ).

Farina, kurš ar Dzamperīni bija spēlējis "Roma" jaunatnes komandā, atteicās no šī piedāvājuma, nekavējoties nosūdzot savu kādreizējo kolēģi policijā. Dzamperīni jau atzinis savu vainu (tiek turēts aizdomās arī par citiem uzpirkšanas gadījumiem, bet savu vainu noliedzis), bet Farina nokļuvis uzmanības epicentrā pozitīvā ziņā. Itālijas izlases galvenais treneris Čezāre Prandeli viņu pat izsaucis uz izlases februāra treniņnometni, kad tiks aizvadīta pārbaudes spēle pret ASV. "Gubbio" (Itālijas B Sērija) ir pazīstamākais no klubiem, kādā Farina jebkad spēlējis...

Čezāre Prandeli: "Tas, ko viņš izdarīja, ir lieliski. Mūsu uzdevums ir viņu atbalstīt, jo tas, ko viņš paveica, nav viegli." Itālijas izlases treneri atbalstījuši arī vairāki pazīstami futbolisti, tajā skaitā Džanluidži Bufons. "Gubbio" prezidents Marko Fioriti gan bija mazliet piezemētāks:

"Tā ir laba dāvana Farinam, bet tā būtu jārīkojas katram futbolistam. Ja mēs šai Farinas rīcībai pievērsīsim pārāk lielu uzmanību, tas nozīmēs vien to, ka mūsdienu futbolā valda milzīga korupcija. Šo sporta veidu nepārvalda kriminālnoziedznieki un likmju kantoru sindikāti." Skaidrs, ka Farinam tikt izlasē būs praktiski nereāli, bet tas būs labs žests un piemērs citiem.

Interesanti, ka Farinas griešanās policijā atdzīvināja vasarā iesākto operāciju "Pēdējā likme", kuras laikā tika apcietināti 16 cilvēki aizdomās par spēļu iznākumu ietekmēšanu. Starp aizdomīgajiem mačiem bijuši gan A (aizdomīgas esot 22 spēles), gan B Sērijas. Apcietināto vidū arī kādreizējais Itālijas izlases futbolists Kristiano Doni. Pēc Farinas liecības sācies jauns apcietinājumu vilnis.

Interesantākais ir tas, ka visa noziedzīgā grupējuma galvenā bāze atrodoties Singapūrā, bet tā nav ietekmējusi tikai spēļu iznākumus Itālijā, bet arī citās līgās. Tajā skaitā arī Latvijas un Bolīvijas skandalozo spēli, kuru tiesāja ungāri. Šajā pašā sarakstā arī Igaunija pret Bulgāriju un Baltkrievija pret Nigēriju. Pēdējā mača iznākumu skaidri esot zinājis arī Dzamperīni, kura saruna ar kādu Āfrikas kontinenta pārstāvi tikusi noklausīta.

Dzamperīni sāka karjeru "Roma" jauniešu akadēmijā, pēc kā pārcēlās uz Angliju. Tur viņš pavadīja sezonu "Portsmouth" rindās, bet tad cīnījās vairākos Itālijas zemāko līgu klubos, bet 2009. gadā devās uz "Ventspili". Augumā raženais aizsargs bija viens no labākajiem ventiņu rindās Eiropas līgā, gūstot pat vienus vārtus pret "Sporting". Tas arī kļuva par viņa karjeras augstāko punktu.

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...
Prandelli's gift to Farina, is a call-up to the...
Eurosport Australia
Corriere della Sera

Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-12-23 18:34, pirms 13 gadiem
es par godiigu futbolu!
Simex un C.ronaldo aizejat un nod..razaties!
Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-12-23 21:52, pirms 13 gadiem
Atkal Toto un FK Ventspils...

  -1 [+] [-]

, 2011-12-23 21:57, pirms 13 gadiem
Spēlēja viņš labi Ventspilī, bet nu laikam, ja nevar nopelnīt spēlējot futbolu, tad nākas ķerties pie netīrākām lietām. Skumji, bet fakts.
Slēpts komentārs: C.Ronaldo#7

  +1 [+] [-]

, 2011-12-23 22:27, pirms 13 gadiem
Itālijā toto iet uz urrā - tur n-tajos maču iznākumos nav nekādas loģikas
Slēpts komentārs: norcha 172

  -1 [+] [-]

, 2011-12-24 00:12, pirms 13 gadiem
Teiksim tā šis čalis Latvijā nejaušām nebija iemaldījies, bet naudiņa jau jāpelna, nav ko pārmest ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-24 15:14, pirms 13 gadiem
galvenais ka draugs nodeva

  +2 [+] [-]

, 2011-12-24 18:12, pirms 13 gadiem
Men_in_Blue rakstīja: nē, bet zinu, ka visi fani grib līdzināties viņai
Mulkis ,tev jaiemacas atskirt Virieti no Sievietes mulki!