Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

”Serie A” pirmssezonas apskats

”Serie A” pirmssezonas apskats
Vai "Fiorentina" un ”Napoli” spēs sabojāt noskaņojumu līderiem?
Foto: Lapresse/Scanpix

Jau rīt ar divām spēlēm sāksies Itālijas čempionāta augstākās līgas 81. sezona (kopā Itālijas čempionātam gan ir senāka vēsture). Vakar ziņojām par trim izsenis galvenajiem titula pretendentiem , bet šodien apskatīsim komandas, kuras centīsies pabojāt nervus līderiem un veiksmes gadījumā izcīnīt trofeju vai aizķerties kādā no trim Čempionu līgas pozīcijām.

Ar Itālijas trim titulētākajiem klubiem iepazināmies vakar. Šodien apskatīsim pārējās komandas.

Napoli

Pagājušās sezonas kausa ieguvēji un komanda, kas sevi veiksmīgi apliecināja čempionu līgas turnīrā (tikai pagarinājumā izslēgšanas spēlēs zaudēja nākamajiem čempioniem ”Chelsea”) šajā sezonā jau paspējusi aizvadīt vienu spēli Itālijas superkausā strīdīgā veidā zaudējot ”Juventus” (0:2). Noraidījumus saņēma Pandevs un Zuniga, kam jāizlaiž sezonas sākums.

Pagājušajā sezonā ”Napoli” ieņēma 4.vietu, kas nozīmē, ka šajā sezonā komanda spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā. Paliekot bez dalības čempionu līgā, mazākas iespējas bija tērēties spēlētāju pārejām. No Milānas ”Inter” tika izpirkts Gorans Pandevs un no īres atgriezās Lorenco Insigne (Itālijas U21 izlases spēlētājs), ar kuru komanda sasita lielas cerības. Par 7 miljoniem no ”Fiorentina” iegādāts pussargs Valons Behrami. Zaudējumi ir nopietnāki, jo Valters Gargano tika izīrēts ”Inter”, bet Ezekuils Laveci pārcēlās uz ”Paris Saint-Germain”. Nav zināms arī ziemā iegādātā čīlieša Eduardo Vargasa liktenis, kas tiek saistīts pat ar īri uz ”Siena” vienību.

Paredzams, ka komanda arī šajā sezonā spēlēs vairāk uzbrūkoša stila futbolu, jo vietu komandas trenera amatā saglabājis Valters Macari.

Udinese

Komanda, kas pagājušajā sezonā izcīnīja 3.vietu čempionātā pat neskatoties uz vairāku līderu (skaļākais darījums Aleksis Sančezs uz ”Barcelona”) pārdošanu pirms sezonas. Šogad būs jāmēģina panākumi atkārtot vai vismaz būtiski no tiem neatpalikt, jo komandu atkal pametuši ir vairāki spēlētāji Asamoa, Isla (uz ”Juventus”) un Handanovičs (uz ”Inter”), bet to vietā piesaistīti mazāk zināmi spēlētāji, kurus komandā mēģinās iespēlēt, lai tālāk pārdotu par daudzkārt lielākām summām kā iegādāti. Skaļākie ieguvumi ir 26 gadus vecie brazīlieši Maikosuels un Villians, kas pārnākuši no Brazīlijas klubiem. Komandas īpašnieki pārejās iegūto naudu izmanto citu klubu iegādei, Pozzo ģimenei pieder arī Spānijas ”Granada”, bet šajā vasarā iegādāts angļu ”Watford”. Komandas simbols ir tās kapteinis – 34 gadus vecais Antonio Di Natale, kas pēdējās sezonās ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem līgā.

Šajā sezonā ”Udinese” otro reizi pēc kārtas mēģinās kvalificēties Čempionu līgas grupu turnīram. Pagājušajā gadā kāju priekšā aizlika ”Arsenal”, bet šajā sezonā pretinieks ir pieticīgāks ”Sporting Braga”. Pirmā spēle izbraukumā noslēdzās 1:1.

Roma

”Roma” vienība pagājušo sezonu iesāka pamatīgi tērējoties spēlētāju iegādei, bet tēriņi lielus augļus nenesa, jo komanda ierindojās vien 7. vietā un Eirokausos šogad nespēlēs. Šajā sezonā komandu papildinājuši Itālijas izlases spēlētāji Matia Destro un Federico Balzareti, kā arī vairāki plašākai publikai nezināmi brazīlieši (Dodo, Leandro Kastans). Pie ieguvumiem jāpieskaita arī ASV izlases spēlētājs Maikls Bredlijs, kurš nopirkts no ”Chievo” vienības. Lielākais zaudējums ir uzbrucējs Fabio Borini, kurš pārdots uz ”Liverpool”. Pie zaudējumiem jāpieskaita arī brazīliešu veterāns Žuans (aizsargs, atgriezās Brazīlijā) un Fabio Simplisio (devās uz Japānu).
Komandas vārtu drošība tiks uzticēta Martinam Stekelenburgam, bet, kas zina, savu iespēju var sagaidīt arī lietuvietis Tomas Švedkauskas, kurš komandā ir trešais vārtsargs.

Starpsezonā komanda tika arī pie jauna trenera. Pēc Luisa Enrikes atkāpšanās (atlaišanas) par galveno treneri tika apstiprināts Zdeneks Zēmans, kurš pirms aptuveni 10 gadiem jau vadīja ”Roma” klubu, bet pagājušajā sezonā uzvarēja ”Serie B” (ar ”Pescara”). Zēmans ir izteikts uzbrukuma futbola piekritējs, kā arī izrāda izteiktu nepatiku pret ”Juventus” vienību, kuras spēlētājus viņš vaino aizliegto vielu lietošanā 90-to gadu vidū, kā arī ir izteicies, ka ”Kontem nevajadzētu ļaut trenēt diskvalifikācijas laikā”. Vēl jāpiebilst, ka ”Roma” ir uzvarējusi visās pārbaudes spēlēs, tiesa pretiniekos pamatā bija mazāk slavenas (izņemot ”Liverpool”) vienības.

30 miljonus).

Lazio

Otra galvaspilsētas komanda ”Lazio” aizvadīja krietni klusāku starpsezonu, neveicot praktiski nekādas izmaiņas sastāvā. Vienīgais nopietnais notikums ir tikšana pie jauna galvenā trenera Vladimira Petkoviča izskatā (iepriekš pusgadu strādāja Šveices ”Sion”). Tiek baumots, ka Ernaneš uz Zarate (atgriezās no īres ”Inter”) ir pārdošanā, taču klubu viņi vēl nav atstājuši. Tāpat komanda esot aizsarga meklējumos, bet arī pagaidām bez rezultātiem.
Arī pārbaudes spēlēs diezgan daudz zaudējumu (pret ”Siena”, ”Torino”, ”Getafe”, ”Galatasaray”), kamēr uzvaras pret zemāko līgu vienībām. Galvenie komandas simboli Miroslavs Kloze, Tomazo Roki. Tāpat komandā palicis lietuvietis Marius Stankevičius.

Fiorentina

Florences vienībai aizvadītā sezona izrādījās ļoti neveiksmīga un komanda ierindojās 13. vietā, tika atlaisti divi treneri Šiniša Mihailovičs (tagad vada Serbijas izlasi) un Delio Rosi (pēc spēlētāja iekaustīšanas) un šīs sezonas sākumā apstiprināts jauns – bijušais ”Roma” un Itālijas izlases futbolists Vinčenzo Montella, kurš pagājušajā sezonā veiksmīgi vadīja ”Catania” vienību.

Klubam pievienojušies vairāki pazīstami spēlētāji, kamēr arī savus līderus, izņemot Montolivo, ir izdevis noturēt. Klāt nākuši Dāvids Pizarro (no ”Roma”), Gonzalo Rodrigezs un Borja Valero (no ”Villarreal”), Alberto Akvilāni (no ”Liverpool”), Matias Fernendez (no Lisabonas ”Sporting”), Matia Kasani, kā arī vārtsargs Emiliano Viviano (abi no ”Palermo”).

Pie skaļākajiem zaudējumiem jāpieskaita poļu vārtsargs Artūrs Borucs (bez kluba), Paskals Koldrups (bez kluba) un marokānis Kharja (pārcēlies uz Kataru), kas pamanījās atzīmēties arī Milānas ”Inter”. Tāpat zaudējumos norakstāms Valons Behrami (uz ”Napoli”, 7 miljoni) un Rikardo Montolivo, kas uz ”Milan” pārcēlās bez maksas.
Pagaidām klubam ir izdevies noturēt Stefanu Jovetiču, pēc kura pakalpojumiem tīko ”Juventus” un ”Manchester City”, bet pastāv iespēja, ka arī viņš varētu doties prom.

Komanda jau paspējusi aizvadīt vienu oficiālu spēli, pārvarot Itālijas kausa izcīņas 4. kārtu, ar 2:0 uzvarēta pagājušajā sezonā iepazītā ”Novara” vienība.

Parma

Bijušā Itālijas izlases trenera Roberto Donadoni vadītā komanda solās būt ciets rieksts līderiem un mēģināt sasniegt, ko vairāk par 8. vietu, lai gan sezonas vidū tā bija tuvu nokļūšanai izkrišanas zonā. Starpsezonā tā zaudēja savu šā brīža pazīstamāko spēlētāju Sebastianu Džovinko, kurš atgriezās ”Juventus” (11 miljonu izpirkums par pusi no spēlētāja). Ieguvumi ir vairāki. Bez pārejas maksas tika iegūta Grieķijas futbola uzlēcošā zvaigzne Sotiris Ninis, izpirkts Džonatans Biabiani. No ”Lionas Olympique” pārnāca Išaks Belfodils (2,5 milj.), bet no Lisabonas ”Sporting” Haime Valdezs (1,8 milj.). Par dārgāko pirkumu kļuva plašākai publikai nezināmais kolumbietis Dorlans Pabons. Par 24 gadus veco pussargu, kurš aizvadījis 13 spēles valsts izlasē interesējās vairāki pazīstami klubi arī Anglijā, Krievijā un Turcijā, bet viņš nolēma pievienoties ”Parma” (līgums uz 5 gadiem). Pabona iepriekšējais klubs Kolumbijas ”Athletico Nacional” saņems 4 miljonus eiro.

Sampdoria

Pēc spēlēšanas 2010.-2011. gada Čempionu līgas kvalifikācijā sezonas sākumā sekoja izkrišana uz ”Serie B” sezonas beigās, taču komandai ar pirmo piegājienu izdevās atgriezties, lai gan sezonā tika ieņemta vien sestā vieta (pēdējā, kura kvalificējas paaugstināšanas spēlēm), bet ar uzvaru tika noslēgts pārspēļu turnīrs un iegūta vieta ”Serie A”. No šā gada vienas pilsētas derbijus redzēsim četrās pilsētās – Milānā (”Inter” un ”Milan”), Romā (”Roma” un ”Lazio”), Turīnā (”Juventus” un ”Torino”), kā arī Dženovā (”Sampdoria” un ”Genoa”).

Komanda nav slēpusi savas ambīcijas un trenera amatā piesaistījusi bijušo Itālijas U-21 izlases un ”Juventus” treneri Ciro Feraru. Parvilinājusi iepriekšējo sezonu ”Juventus” vienībā aizvadījušo Marselo Estegaribiju, kā arī no īres atgriezies Andrea Poli un Andželo Palombo (abi ”Inter”). Komandas vārtus sargās Argentīnas izlases vārtsargs Seržio Romero.

Palermo

Sicīlijas klubs saistās vairāk ar kluba prezidenta Maurisio Zamparīni biežajām treneru maiņām, kā rezultātā klubs pagājušo sezonu pabeidza vien 16. vietā. Skaļākie ieguvumi šajā starpsezonā ir kārtējais galvenais treneris (Džuzepe Sanino, kurš pagājušajā gadā ar ”Siena” klubu sasniedza 14. vietu un droši izvairījās no izkrišanas), bijušais ”Novara” vārtsargs Ukjani , šveicietis Stīvs von Bergens, kā arī Urugvajas izlases pussargs Arevalo Rios. Komandu atstājuši Matias Silvestrs (uz ”Inter”), Federico Balzareti (uz ”Roma”), Grieķijas izlases vārtsargs Alesandros Tzorvas (uz ”Genoa”).

Komandas kapteinis arī šajā sezonā būs Fabricio Mikoli.

Pārējās komandas

Pārējām komandām visticamāk paredzēta cīņa par palikšanu augstākajā līgā. Četrām komandām saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu ir atņemt punkti. Jau minētajai ”Sampdoria” vienībai un ”Torino” 1 punkts, ”Atalanta” ir šķīrusies no diviem punktiem, bet ”Siena” atskaitīti 6 punkti. Pēdējai, kas ir viena no pašām vājākajām čempionāta komandām, līdz ar to nākamā gada pavasarī var nākties atvadīties no spēlēšanas ”Serie A”. Tikmēr abas Dženovas komandas ”Genoa” un ”Sampdoria” jau paspējušas izstāties no Itālijas kausa izcīņas, jo 4. kārtā zaudēja pēcspēles sitienu sērijā 2. līgas klubiem attiecīgi ”Hellas Verona” un ”Juve Stabia”.

Treneru maiņas

KlubsPromValstsKlātValsts
PalermoBortolo MutiItālijaDžuzeppe SanninoItālija
FiorentinaVinčenzo GueriniItālijaVinčenzo MontellaItālija
RomaLuis EnrikeSpānijaZdeneks ZēmansČehija(Itālija)
LazioEduardo RejaItāliaVladimirs PetkovičsBosnija un Hercegovina
PescaraZdeneks ZēmansČehija(Itālija)Džovanni StropaItālija
CataniaVinčenzo MontellaItālijaRolando MaranItālija
SienaDžuzepe SanninoItālijaSerse KosmiItālija
SampdoriaDžuzepe IančiniItālijaCiro FeraraItālija

Pirmās kārtas spēles

DatumsLaiksSpēle
25.08.19:00Fiorentina - Udinese
25.08.21:45Juventus - Parma
26.08.19:00Milan - Sampdoria
26.08.21:45Atalanta - Lazio
26.08.21:45Chievo - Bologna
26.08.21:45Genoa - Cagliari
26.08.21:45Palermo - Napoli
26.08.21:45Pescara - Inter
26.08.21:45Roma - Catania
26.08.21:45Siena - Torino

Bukmeikeru prognozes (no bwin.com) par uzvaru čempionātā

KlubslikmeKlubslikme
Juventus2.1Sampdoria500
AC Milan4Torino500
Inter5.75Bologna500
Roma10Parma500
Napoli10Catania500
Lazio50Cagliari500
Udinese65Atalanta500
Fiorentina150Pescara750
Genoa350Chievo750
Palermo350Siena750

Izmantotie resursi:
goal.com
football-italia.net
soccerway.com

  +3 [+] [-]

, 2012-08-24 18:34, pirms 12 gadiem
Fiorentina viennoziimiigi interesanta komanda shosezon buus.Jaapiemin,ka pie zaudeejumiem pieskaitaams arii Alessio Cherchi,kurs pievienojas Torino.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-24 22:14, pirms 12 gadiem
Vienmer par veco senjoru Juventus, bet loti simpatiska ir ari Napoli sava zina atgadina anglu Tottenham Hotspur ar samerigiem lidzekliem prot veidot labu komandu, kas ir uzreiz pec vareniem un pat izdodas sapigi iekost tiem.