Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Makeda: ''Anglijā tiesneši svilpj mazāk''

Makeda: ''Anglijā tiesneši svilpj mazāk''
Federiko Makeda
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas augstākās līgas ''Serie A'' Dženovas kluba ''Sampdoria'' uzbrucējs Federiko Makeda kādā no intervijām salīdzinājis Anglijas Premjerlīgu ar Itālijas čempionātu. No Mančestras ''United'' izīrētais futbolists rīt aizvadīs spēli pret ''Juventus''.

Federiko Makeda savu karjeru uzsāka Romas ''Lazio'' vienībā, bet 16 gadu vecumā pievienojās Mančestras ''United'' jauniešu akadēmijai. Makeda savu debiju ''United'' pirmajā komandā piedzīvoja 2008. gada februārī un kopš tā laika aizvadījis vairākas spēles un guvis četrus vārtus sarkano velnu sastāvā. 19 gadus vecais uzbrucējs 8. janvārī līdz sezonas beigām tika izīrēts Itālijas čempionāta vienībai ''Sampdoria'', kurā jau paspējis aizvadīt trīs spēles un gūt vienus vārtus. Kādā no intervijā viņš salīdzināja Anglijas un Itālijas čempionātus.

“Aizsargi Itālijā spēlē tikpat rupji kā Anglijā. Vienīgā atšķirība ir tā, ka Anglijā tiesneši mazāk fiksē noteikumu pārkāpumus. Mans mērķis ir atgriezties pasaules līmeņa klubā ''United'' un likt par sevi manīt tur. Organizācijas ziņā Mančestras klubs ir soli priekšā visiem. Sers Alekss Fergusons savulaik pat nāca skatīties jaunatnes komandu spēles, kurās atbalstīja mani. Tamlīdzīgu attieksmi ''Lazio'' es nepiedzīvoju. Pirms manas plānotās pārejas uz ''United'' vienīgais profesionālais futbolists, kurš mani centās pierunāt palikt Romā, bija Fabio Firmani,'' izteicās Makeda.

Viņš piebilda, ka arī disciplīna ''United'' bija augstā līmenī: ''Vienu reizi, kad pārrados mājās vēlu no nakts uzdzīves, saņēmu bargu rājienu no Fergusona. Man patīk ''Sampdoria'' komanda. Ja neredzēšu iespējas, kā nākotnē sekmēt savu attīstību Anglijas Premjerlīgā, tad es Dženovā vārētu palikt ilgāk.''

Izmantotie resursi:
Football Italia - the Italian football website...

  +2 [+] [-]

, 2011-01-23 12:38, pirms 13 gadiem
nu lūk ..tāds netieš EPL un Aserijas salīdzinājums

  -2 [+] [-]

, 2011-01-23 13:07, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: nu lūk ..tāds netieš EPL un Aserijas salīdzinājums
Vienīgais Makedas izteikums, salīdzinot abas LĪGAS, bija tas, ka "aizsargi Itālijā spēlē tikpat rupji kā Anglijā. Vienīgā atšķirība ir tā, ka Anglijā tiesneši mazāk fiksē noteikumu pārkāpumus".
Tas daļēji izskaidrotu pilnās EPL "milžu" lazaretes. Anglijā reizēm vairāk būtu jāpadomā par futbolistu drošību un veselību, nevis tikai par fanu izklaidi.
Ja runā par "Sapmdoria" kā klubu, tad finansiālajā ziņā tas ievērojami atpaliek ne tikai no Man Utd, bet arī vairākiem A sērijas vadošajiem klubiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-23 15:25, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Tāpēc tā ir Premjerlīga un tāpēc tā ir labākā līga pasaulē.
Es protams necenšos attaisnot aizsargu rupjo spēli...
Aizsargi spēlē tā, kā viņiem to ļauj darīt tiesneši. Un par EPL tiesnešu darbību diskusiju šķiet ir bijis visvairāk.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-23 17:24, pirms 13 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Tāpēc tā ir Premjerlīga un tāpēc tā ir labākā līga pasaulē.
Es protams necenšos attaisnot aizsargu rupjo spēli...
Īsti nesapratu tavu komentāru. Tavuprāt, Premjerlīga ir labākā līga pasaulē tāpēc, ka tiesāšanas kvalitāte ārkārtīgi bieži krietni atpaliek no spēlētāju kvalitātes? Vai tāpēc, ka Premjerlīgā tik bieži manāmi "atsaldētie takli", kas pie tam netiek sodīti? Interesanti vērtēšanas kritēriji.

     [+] [-]

, 2011-01-23 18:35, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Īsti nesapratu tavu komentāru. Tavuprāt, Premjerlīga ir labākā līga pasaulē tāpēc, ka tiesāšanas kvalitāte ārkārtīgi bieži krietni atpaliek no spēlētāju kvalitātes? Vai tāpēc, ka Premjerlīgā tik bieži manāmi "atsaldētie takli", kas pie tam netiek sodīti? Interesanti vērtēšanas kritēriji.
Labi, katram tāpat būs savs viedoklis, kapēc tā vai cita futbola līga viņam šķiet pievilcīgākā un kur fotbolu spēlē viskvalitatīvāk! Par to nav jēgas strīdēties. Tāpat kā nav jēga strīdēties par to, ka Anglijas premjerlīga kā produkts ir populārākā līga pasaulē!!! Pasaulē nozīmē lielu interesi par līgas spēļu skatīšanos un pārdošanu arī ASV un Āzijā, kur ir milzīgi tirgi! Respektīvi angļi to EPL māk lieliski pārdot, tur apgrozās milzīgas naudas no TV, turklāt kas ir ļoti būtiski, nauda no TV tiek visiem EPL klubiem sadalīta līdzīgās daļās. Atšķirībā piemēram no Spānijas, kur lielāko daļu savāc Real ar Barselonu, bet pārējiem paliek salīdzinošs nieks. Tas nu galīgi neveicina konkurenci, jo nauda jau tā ir ļoti liela, īpaši priekš mazākiem klubiem. Man kā skatītājam TV protams EPL liekas vispievilcīgākais, jo TV translācijas, apskati, kvalitāte, spēļu laiki, tas pats boxing day, tas viss šķiet ideāli pakārtots skatītājiem.

Savukārt runājot par aizsargu rupjo spēli, nu nemaz nešķiet, ka taisni aizsardzībā notiek visvairāk tās rupjības. Drīzāk laukuma vidusdaļā, kur notiek lielākā cīņa par bumbu un iniciatīvu. No pussargu, īpaši balsta pussargu puses visbiežāk ir novērojama tā rupjākā spēle! Bet tādus "atsaldētus taklus" no vairumā gadījumu balsta pussargu puses var redzēt visās līgās un varu nosaukt spilgtus piemērus spēlētājiem, kuri nesaudzē ne sevi ne pretinieku! Tā nav tikai EPL raksturīga pazīme, kaut gan nenoliedzami, EPL notiek fiziskāka cīņa un tur arī notiek vairāk rupji pārkāpumi nekā citur!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-23 18:48, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Labi, katram tāpat būs savs viedoklis, kapēc tā vai cita futbola līga viņam šķiet pievilcīgākā un kur fotbolu spēlē viskvalitatīvāk! Par to nav jēgas strīdēties. Tāpat kā nav jēga strīdēties par to, ka Anglijas premjerlīga kā produkts ir populārākā līga pasaulē!!! Pasaulē nozīmē lielu interesi par līgas spēļu skatīšanos un pārdošanu arī ASV un Āzijā, kur ir milzīgi tirgi! Respektīvi angļi to EPL māk lieliski pārdot, tur apgrozās milzīgas naudas no TV, turklāt kas ir ļoti būtiski, nauda no TV tiek visiem EPL klubiem sadalīta līdzīgās daļās. Atšķirībā piemēram no Spānijas, kur lielāko daļu savāc Real ar Barselonu, bet pārējiem paliek salīdzinošs nieks. Tas nu galīgi neveicina konkurenci, jo nauda jau tā ir ļoti liela, īpaši priekš mazākiem klubiem. Man kā skatītājam TV protams EPL liekas vispievilcīgākais, jo TV translācijas, apskati, kvalitāte, spēļu laiki, tas pats boxing day, tas viss šķiet ideāli pakārtots skatītājiem.
Bet tieši par to taču ir runa. EPL ir labākā tāpēc, ka spēles kvalitāte ir visaugstākā un iepludinātā nauda ir vislielākā. Ja tu uzmanīgi izlasītu viņa postu, tad saprastu, kādu iemeslu dēļ viņš uzskata EPL par labāko. Visticamāk, viņš tā nedomā, bet nu vismaz pateicis gan ir tā.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-23 20:37, pirms 13 gadiem
Kā Eiropas lielākās līgas pelna naudu? ';