Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Parma" uz bankrota sliekšņa, svētdienas spēle varētu tikt atcelta

Agris Suveizda

"Parma" uz bankrota sliekšņa, svētdienas spēle varētu tikt atcelta
"Parma" kapteinis Alesandro Lukarelli
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas futbola klubs "Parma", kas šobrīd A Sērijā ieņem pēdējo vietu, pārdzīvo milzīgas finansiālas problēmas. Kluba kopējie parādi esot ap 100 miljoniem eiro, bet spēlētāji un treneru korpuss algas nav saņēmis kopš pagājušā gada jūlija. Itālijas prese lēš, ka kluba kasē šobrīd nav pat tik daudz naudas, lai sarīkotu svētdien paredzēto spēli pret "Udinese".

10. februāris
"Parma" otro reizi dažu mēnešu laikā maina īpašniekus, un klubs atkal pārdots par vienu eiro. Decembrī "Parma" par šādu summu iegādājās Albānijas uzņēmējs Rezarts Tači, bet nu par jauno īpašnieku kļuvis Džampjetro Manenti, Slovākijas uzņēmuma "Mapi Group" vadītājs. Manenti sadarbojas ar Krievijas gigantu "Gazprom".

13. februāris
"Parma" pussargs Masimo Gobi atklāj, ka spēlētāji ir sagatavojuši formālu paziņojumu saistībā ar algām, kas kluba darbiniekiem nav izmaksātas visa gada garumā. Futbolisti kā parādu atmaksas beigu termiņu nosaka 16. februāri. Ja šajā datumā algas nebūs spēlētāju kontos, viņi iesniegs paziņojumu un ierosinās maksātnespējas procesu.

17. februāris
Neskatoties uz kluba jaunā īpašnieka un prezidenta Manenti paziņojumu, ka banku pārskaitījumi ir veikti, algas nākamajā dienā pēc noteiktā beigu termiņa joprojām neesot saņemtas. Komandas kapteinis Alesandro Lukarelli paziņo, ka futbolisti ir vienojušies ar Spēlētāju asociāciju un ir gatavi gaidīt vēl pāris dienu: "Gaidīsim līdz nedēļas beigām un redzēsim, vai solījumi tiks pildīti."

Kamēr spēlētāji ir gatavi gaidīt, mediji lēš, ka maksātnespējas procesu varētu ierosināt citi kluba kreditori. Piemēram, "Energy T.I. Group", kam pieder 10% kluba akciju un kas publiski kritizēja "Parma" vadību par dīvainībām tās darbībā un parādu lielumā: "Kad ieradāmies klubā, tā parādi bija 50 miljoni eiro. Nespējam saprast, kā tie ir pieauguši līdz 97 miljoniem." Ja "Parma" neizmaksās algas, kas neesot saņemtas jau kopš 2014. gada jūlija, klubam turnīra tabulā draud līdz pat piecu punktu atņemšanai.

18. februāris
"Sportsmediaset" ziņo, ka federālie prokurori Paola Dal Monte, Džuzepe Amara un Umberto Auzjello ir parakstījuši rīkojumu uzsākt bankrota procedūru neizmaksāto nodokļu dēļ. Kluba prezidents Manenti vēlreiz paziņo, ka algas tiks samaksātas, un saka, ka tas notikšot šodien vai rīt.

19. februāris
"Gazzetta dello Sport" ziņo, ka kluba kasē palikuši tikai 40 tūkstoši eiro un ka tas nevarot atļauties stadionā nodrošināt kārtībsargus un stjuartus. Tādēļ zem ļoti lielas jautājuma zīmes ir svētdien paredzētā A Sērijas mājas spēle pret "Udinese" – tā varētu vai no notikt aiz slēgtām durvīm, vai nenotikt vispār. Manenti paziņo, ka spēle notiks un ka nauda kavējas starptautisko bankas pārskaitījumu dēļ. Pirmdien algām vajadzētu nokļūt darbinieku kontos. Spēlētāju asociācijas galva Damjāno Tommāzi pēc vizītes klubā vēsta, ka algu sakarā nekas nav mainījies.

20. februāris
"Parma" galvenais treneris Roberto Donadoni neizmaksāto algu un spriedzes dēļ atceļ treniņu. Pacietības mērs drīz būs pilns arī komandas kapteinim Lukarelli: "Vakar runājām ar prezidentu Manenti, kurš sacīja, ka problēma ir tikai naudas pārskaitīšanā. Viņš teica, ka nauda ir samaksāta, bet mums sāk zust pacietība. Pienācis laiks faktiem, nevis runām. Devām precīzu beigu termiņu, un tagad mums ir jārīkojas kā komandai." Vēlāk Lukarelli vārdi gan nebija tik agresīvi: "Vēlamies glābt klubu un neesam iesnieguši maksātnespējas prasību."

"Udinese" sporta direktors Kristiāno Džareta paziņo, ka svētdienas spēle pret "Parma" nenotiks: "Mums bija jādodas uz Parmu, bet spēle ir atcelta. "Parma" kopā ar līgu mūs informēja, ka spēle svētdien netiks aizvadīta. Gaidām sīkākas detaļas un paziņojumus, bet šobrīd tāda ir situācija." Neilgi pēc tam pilsētas mērs Federiko Picaroti medijos paziņo, ka "Udinese" paustā informācija ir pārsteidzīga un ka spēle (vēl?) nav atcelta.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

     [+] [-]

, 2015-02-20 19:24, pirms 10 gadiem
ja godīgi Itālijas futbols lēnām mirst

  +1 [+] [-]

, 2015-02-20 19:34, pirms 10 gadiem
Nekas tur nemirst, sis jau nebus pirmais Parma bankrots. Papetot piemeram Spanu klubu finanses, tur ir lidziga situacija ka Italija, ja nepat sliktaka, klubi dzivo uz parada iekave algas. Eiropa ar naudu futeni viss kartiba ir tikai Anglija un Vacija.

     [+] [-]

, 2015-02-21 01:16, pirms 10 gadiem
Zombijs
vins to doma lkm visparigi un nu Italijas futbols ir nozelojama stavokli

     [+] [-]

, 2015-02-21 12:46, pirms 10 gadiem
Toties skatāms.