Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" par manipulācijām grāmatvedībā tiek atņemti 15 punkti tabulā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Juventus" par manipulācijām grāmatvedībā tiek atņemti 15 punkti tabulā
Maurīcio Arrivabene, Andrea Anjelli (vidū) un Pavels Nedveds. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP/AP. Itālijas Futbola federācija (FIGC) piektdien par manipulācijām ar grāmatvedības datiem atņēma Turīnas "Juventus" komandai 15 punktus.

"Juventus" izmantoja futbola transfērus, lai mākslīgi palielinātu savu grāmatvedības bilanci.

Turīnieši pēc 18 kārtām ar 37 punktiem ieņem trešo vietu, bet, zaudējot punktus piecu uzvaru vērtībā, "Juventus" atkāpsies uz turnīra tabulas otro desmitu ar niecīgām izredzēm pacīnīties par vietu nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros.

Tāpat FIGC piemēroja divu gadu diskvalifikāciju bijušajam kluba prezidentam Andream Anjelli un bijušajam izpilddirektoram Mauricio Arrivabenem, kā arī divarpus gadu diskvalifikāciju bijušajam sporta direktoram Fabio Paratici, kurš tagad strādā Totenhemas "Hotspur" komandā. Anjelli un pārējā kluba vadība novembrī atkāpās no saviem amatiem.

"Juventus" lēmumu var pārsūdzēt Itālijas Olimpiskajā komitejā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-01-21 00:18, pirms gada
Prieks par šādu sodu, bet par manipulācijām vispār vajadzēja sodit ar sezonas DQ, kas nozīmētu pamešanu augstākajā līga!

Bet nu vismaz nabagi nespēlēs ČL, paldies!

     [+] [-]

, 2023-01-21 08:14, pirms gada
Samērā maigs sods

     [+] [-]

, 2023-01-21 09:26, pirms gada
Man jau gan neliekas niecīgas izredzes sakarā ar eirokausiem. Vēl puse sezonas jāspēlē un tos 15 punktus varēs sakasīt atpakaļ.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-21 09:38, pirms gada
MazaFaka5 rakstīja: Man jau gan neliekas niecīgas izredzes sakarā ar eirokausiem. Vēl puse sezonas jāspēlē un tos 15 punktus varēs sakasīt atpakaļ.
Ja runā par eirokausiem vispār, tad ir ļoti iespējams, ka pietiks ar 7. vietu, ja Itālijas kausu neiegūst kāda no komandām ārpus top-6. Līdz 7. vietai ir tikai 3 punkti. Tikt līdz Čempionu līgai ir gan maz ticami. Bet apelācijā var samazināt sodu. Cita lieta, ka UEFA var pieņemt lēmumu izslēgt no Eiropas turnīriem uz pāris sezonām par finanšu pārkāpumiem kā dažkārt sodījuši Turcijas, Grieķijas klubus...

  +1 [+] [-]

, 2023-01-21 13:04, pirms gada
Juve var vismaz 10 gadus iztikt bez augstākā līmeņa mahinācijām?

     [+] [-]

, 2023-01-22 19:20, pirms gada
Ahahahahahaha. BEIDZIET MANIPULĒT AR GRĀMATVEDĪBU!!!!! 😡🤬