Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Napoli" izmanto vārtu gūšanas iespējas un iekļūst Superkausa finālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

"Napoli" izmanto vārtu gūšanas iespējas un iekļūst Superkausa finālā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien par pirmo Itālijas Superkausa finālisti kļuva esošā A sērijas čempione ''Napoli'', kas ar 3:0 apspēlēja ''Fiorentina''. Klubs par šo trofeju cīnīsies piekto reizi kluba vēsturē.

• Piekto reizi par Itālijas Superkausu spēlēs esošā A sērijas čempione ‘’Napoli’’, kas šodien Saūda Arābijā pusfinālā ar 3:0 pārspēja ‘’Fiorentina’’.

• Šī kļuvusi par pirmo sezonu, kad Itālijas Superkausā piedalās četras komandas. Līdz šim par to cīnījās A sērijas un Itālijas kausa uzvarētājas, bet no šī gada dalībnieku klāstu papildinājušas A sērijas otrās vietas ieguvēja un Itālijas kausa fināliste.

• ‘’’Fiorentina’’ spēlē vairāk kontrolēja bumbu (61% pret 39%) un vairāk izdarīja sitienus uz vārtiem (16:8), taču ‘’Napoli’’ ar pretuzbrukumu palīdzību prata savas atsevišķās izdevības pārvērst rezultātā.

• Pirmajā puslaikā Džovanni Simeone čempionus izvirzīja vadībā, bet otrajā puslaikā, trīs minūšu laikā, Alesio Zerbins iesita divus vārtus.

• ‘’Napoli’’ pēdējo reizi par Itālijas Superkausu spēlēja 2020. gadā, kad 0:2 zaudēja ‘’Juventus’’. Pēdējo reizi klubs šo trofeju ieguva pirms desmit gadiem, kad pēcspēles sitienos pārspēja to pašu ‘’Juventus’’.

• Citā pusfināla pārī spēkosies esošā trofejas ieguvēja ‘’Inter’’ un Romas ‘’Lazio’’. Abu klubu mačs gaidāms rīt.