Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Itālija publicē kandidātu sarakstu Eiropas čempionātam

Itālija publicē kandidātu sarakstu Eiropas čempionātam
Cezāre Prandelli - Itālijas izlase galvenais treneris]
Foto: AFP Photo/Scanpix

Šovakar beidzās Itālijas futbola čempionāts un Itālijas izlases treneris Cezāre Prandelli paziņoja tos 32 spēlētājus, kas uzsāks gatavošanos Eiropas čempionātam. Sarakstā gan ir arī vairāki jauni vārdi, tomēr lielākā daļa spēlētāju ir tie, kas nodrošināja Itālijas izlasei ceļu uz Euro 2012.

Gatavošanos Eiropas čempionātam Itālijas izlase uzsāks jau nākamajā nedēļā, tomēr treniņnometnē nāksies iztikt bez ”Juventus”, ”Napoli” spēlētājiem. Abas komandas gatavosies Itālijas kausa finālam. Tāpat nāksies pagaidīt arī Francijas futbola čempionāta beigas, lai no Parīzes ierastos vārtsargs Sirigu un pussargs Tjagu Mota.

No spēlātājiem, kas tikuši pirmo reizi izsaukti uz Prandelli vadīto izlasi jāmin Kazaņas ”Rubin” aizsargs Bočeti un ”Udinese” uzbrucējs Antonio Di Natale. Savukārt, debiju pieaugušo izlasē varētu piedzīvot kāds no jaunajiem spēlētājiem un tādu nav mazums. Sarakstā iekļuvuši Mattia Destro, Emanuele Džankerīni, Ezekuils Šeloto, Marko Verrati un Alesandro Diamanti.

Zem jautājuma zīmes gan ir Džordžio Kjelīni dalība čempionātā. Tas būs atkarīgs no mediķu sniegtajiem atzinumiem par spēlētāja veselību. Pēdējā Serie A spēlē Kjelīni iedzīvojās kājas savainojumā.
Eiropas čempionātam var pieteikt 23 spēlētājus, no kuriem trīs ir vārtsargi. Ar galīgo sastāvu treneriem jatiek galā līdz 29. maijam.

Pirms Eiropas čempionāta izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles – 29. maijā tiekoties ar Luksemburgu un 1. jūnijā ar Krieviju. Eiropas čempionātu Itālija sāks Gdaņskā, kur 10. maijā tiksies ar Pasaules un Eiropas čempioni Spāniju. Vēl grupā būs spēles arī ar Horvātiju un Džovanni Trapatoni trenētā Īrija.

Itālijas izlases kandidāti

SpēlētājsPozīcijaKlubs
BufonsvārtsargsJuventus
De SanktisvārtsargsNapoli
SiriguvārtsargsParis St.Germain
VivianovārtsargsPalermo
AbateaizsargsMilan
AstoriaizsargsCagliari
BalzaretiaizsargsPalermo
BarzaljiaizsargsJuventus
BočetiaizsargsKazaņas Rubin
BonučiaizsargsJuventus
KjelīniaizsargsJuventus
KriscitoaizsargsSanktpērterburgas Zenit
MadžioaizsargsNapoli
OgbonnaaizsargsTorino
RanokijaaizsargsInter
CigarīnipussargsAtalanta
De RossipussargsRoma
DiamantipussargsBologna
DžankerīnipussargsJuventus
MarkiziopussargsJuventus
MontolivopussargsFiorentina
PirlopussargsJuventus
NočerinopussargsMilan
Tjagu MotapussargsParis St.Germain
ŠelotopussargsAtalanta
VerratipussargsPescara
BalotelliuzbrucējsManchester City
BoriniuzbrucējsRoma
KasānouzbrucējsMilan
DestrouzbrucējsSiena
Di NataleuzbrucējsUdinese
DžovinkouzbrucējsParma

Izmantotie resursi:
football-italia.net

  -4 [+] [-]

, 2012-05-14 01:38, pirms 12 gadiem
netiks no grupas ārā
Slēpts komentārs: NilsK

     [+] [-]

, 2012-05-14 02:10, pirms 12 gadiem
Sen tik vāju izlasi uz lielo turnīru nav sūtījusi Itālija.

  +5 [+] [-]

, 2012-05-14 02:33, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: sastāvs bez īstām zvaigznēm,bet ja nospēlēs kā komanda,nevis balstīsies tikai uz vienu vai divām zvaigznēm(Portugāle Ronaldo, Hollande-Robens)var tikt tālu
Nu Hollande jau gan nav balstīta uz vienu personu, tur tomēr ir vairāki, kas var uzņemties līdera lomu, tas pats Van Persijs, Sneiders (kurš, pašlaik ir sliktā formā) Van der Vārts...

Bet Itālijai šķiet pirmo reizi nav tādas spilgtas zvaigznes, ko izcelt no visa sastāva.
Slēpts komentārs: NilsK

  +3 [+] [-]

, 2012-05-14 02:59, pirms 12 gadiem
Autoram:

no saraksta mistiski pazuduši Pirlo un Nočerino + nesaprotu kas par jocīgu uzvārdu latviskošanas principu, bet lai nu paliek

  +1 [+] [-]

, 2012-05-14 03:32, pirms 12 gadiem
Pirlo, Nocherino, Akvilani????? El Shaaravi laikam par agru uz taadu turniiru suutiit.

Pashu lielaako zvaigzni napamaniet - Buffons.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-14 04:24, pirms 12 gadiem
ENGLAND!!!

     [+] [-]

, 2012-05-14 06:52, pirms 12 gadiem
Fantastiski, ka tiek dota iespēja kaut treniņos sevi apliecināt neapšaubāmi Itālijas izlases nākotnes līderim Verrati Destro un Diamanti izredzes uz čempi aizbraukt nav pārāk lielas, Skeloto un Džakerīni uzaicinājums jau bija gaidāms - ļoti labas sezonas savos klubos. Skeloto vispār šosezon pēc Padoina pārdošanas bija Bergāmo motors vidējā līnijā. Sveiciens Mexesam, kurš neticēja Borini iekļūšanai izlasē, manuprāt, fantastiska sezona un ļoti reāls kandidāts uz čempi.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-14 07:05, pirms 12 gadiem
Tikko pamanīju, ka nav Pepes... Njā, šis varētu būt vienīgais apšaubāmais lēmums.

     [+] [-]

, 2012-05-14 08:22, pirms 12 gadiem
keisx_89 rakstīja: nesaprotu kas par jocīgu uzvārdu latviskošanas principu, bet lai nu paliek
Pajautā man! Pajautā man! Tiešām atradu pāris kļūdas, bet labprāt padiskutētu par lingvistiskas dabas jautājumiem Vai vismaz pasaki, kas tieši Tevi izbrīnīja.

     [+] [-]

, 2012-05-14 08:23, pirms 12 gadiem
Bufonam atkal būs jāvelk Itālija. Vismaz šoreiz Pirlo būs uz strīpas, tā ka šādas tādas cerības vēl ir.
Pepes neiekļaušana nav liels pārsteigums, bet nav arī apsveicama rīcība. Būtu noderējis.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-14 08:24, pirms 12 gadiem
es1ns rakstīja: ENGLAND!!!
Raksti par Londonas olimpiādi ir citā sadaļā. Šeit mēs komentējam FUTBOLU

  +1 [+] [-]

, 2012-05-14 09:29, pirms 12 gadiem
vājākais kandidātu sastāvs no visām komandām, kas uz kaut ko EURO pretendē. jāatzīst uzreiz, ka mums paaudžu maiņa nenotiek uz to labāko pusi. nav top spēlētāju, nav.. bet prieks, ka paņēma Šiloto. tas ir nākamais Kamoranēzi un izdeva lielisku sezonu. lai gan nedomāju, ka Prandelī viņu izmantos, tomēr, prieks.

     [+] [-]

, 2012-05-14 10:11, pirms 12 gadiem
termometrs rakstīja: vājākais kandidātu sastāvs no visām komandām, kas uz kaut ko EURO pretendē. jāatzīst uzreiz, ka mums paaudžu maiņa nenotiek uz to labāko pusi. nav top spēlētāju, nav.. bet prieks, ka paņēma Šiloto. tas ir nākamais Kamoranēzi un izdeva lielisku sezonu. lai gan nedomāju, ka Prandelī viņu izmantos, tomēr, prieks.
Aizsardzība itāliešiem vismaz pēc uzvārdiem ir labāka nekā vienam otram par favorītu uzskatītajiem. Ja pieņem, ka viss sākas no aizsardzības (un no vārtsarga ), tad nemaz tik švaki nav, jautājums, ko līdz turnīram izdomās Prandelli, es tā saprotu, viņš visu kvali eksperimentēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-14 11:17, pirms 12 gadiem
Man būs ļoti interesanti vērot Itāliju EČ, visvairāk Mario dēļ. Izlasēm man nav konkrētu favorītu (izņemot LV, protams), bet laikam šoreiz visvairāk jutīšu līdzi Itālijai. Izlasēm tomēr ir sava specifika, tik īsā turnīrā ar sabalansētu un sakārtotu spēli bieži var panākt vairāk nekā ar atsevišķām zvaigznēm, tādēļ nedomāju, ka ITA ir norakstāma šoreiz.
Nebiju dzirdējis par Verrati, ko par viņu saka speciālisti?

  +2 [+] [-]

, 2012-05-14 11:52, pirms 12 gadiem
Gribu redzeet kaa spelees Balotelli!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-14 12:05, pirms 12 gadiem
march_2k rakstīja: Aizsardzība itāliešiem vismaz pēc uzvārdiem ir labāka nekā vienam otram par favorītu uzskatītajiem. Ja pieņem, ka viss sākas no aizsardzības (un no vārtsarga ), tad nemaz tik švaki nav, jautājums, ko līdz turnīram izdomās Prandelli, es tā saprotu, viņš visu kvali eksperimentēja.
aizsardzība jā - var sanākt laba. saprast pagaidām neko nevar, jo tiešām Prandelī eksperimentēja katrā mačā un ļoti bieži pie viņa spēlēja Ranokja ar Bonučī centrā. kas notika ar Ranokju mēs visi zinam - viņš nav izlases materiāls jau veselu sezonu, bet Barzaļi tā īsti izlasē nebija testēts, tāpēc nezinu Prandelī uzskatus attiecībā uz viņu. uzskatu, ka labajā aizsardzības malā ļoti noderīgi būtu likt Abati, bet tad atkal - Prandelī viņu izmantojis vispār līdz šim nav, tāpēc grūti saprast, kas īsti spēlēs. arī kreisajā malā daudzi itāļu eksperti saka, ka jāspēlē būtu Krišito, bet vai viņš pie Prandelī bija spēlējis? nē.
sastāva vājums slēpjas kreativitātes trūkumā. protams, ir Pirlo. un tas arī priecē. viņš ir izcilā formā un tas nozīmē, ka spēle ies caur viņu. bet joprojām man ir neizprotama Prandelī apsēstība ap viena tipa pusargiem SĀKUMSASTĀVĀ - Mota, Markizio, Montolīvo, Mauri, Akvilāni utt. skatos, ka Mauri nav šajā sastāvā un priecājos. un arī par Akvilāni neesamību esmu sajūsmināts.
uzskatu, ka mums vajadzētu atgriezt flangus. jo, lai arī Pirlo vadīs spēli, viņam vajag ātrus un tehniskus partnerus malās. piemēram, Džakerīni kreisajā malā un Mādžo labajā. taču Itālijā jau raksta, ka, iespējams, EURO mēs redzēsim šādu pussargu izkārtojumu:

De Rosi - Pirlo - Markizio
- Nočerīno -

protams, draudoši un prieks, ka šeit nav vieta Motam. lai gan Prandelī viņu ir licis arī tur, kur šajā shēmā atrodas Nočerīno un es domāju, ka 90% Itālijas izlases fanu vēl ilgi **** no rēkas caur muti.
būtībā pussargu līnija ir tendēta un spēli centrā, kas nozīmētu, ka priekšā darbotos tehniķis Kasāno ar kādu uzbrucēju smailē. taču jāatcerās, ka tā spēcīgākā Itālija un tā spēcīgākā Milāna pastāvēja tad, kad Pirlo blakus bija kāds kaullauzis vai skrējējs (De Rosi vai Markizio) un malās bija pussargi, kuriem Pirlo varēja dalīt filigrānas piespēles un sūtīt ātrajos uzbrukumos. tā mēs spēlējām, kad mums bija Kamoranēzi un citi skrējēji, tā mēs varam spēlēt tagad un tas būtu ne tikai skaisti, bet es domāju, ka arī daudz produktīvāk. īpaši, kad mums ir tādi spēlētāji flangos kā Džakerīni, Šeloto, Mādžo, tas pats Markizio ir labi iespēlēs kreisajā flangā. manuprāt šāds izvietojums:

Pirlo - De Rosi
Mādžo - Kasāno - Džakerīni

- būtu daudz varenāks.
diemžēl tam pa sliktu runā divas lietas:
1) Kasāno ir pārtapis par pilnīgu uzbrucēju un diez vai Prandelī laidīs viņu zemāk uz kreatīvo;
2) Pepes neiekļaušana kandidātu lokā liek domāt, ka Prandelī tomēr nerēķinās ar malējiem pussargiem, kas nozīmē, ka Mādžo spēlēs aizsardzībā, bet mēs redzēsim to pašu viss kas notiek notiek centrā un nekur tālāk par to neaiziet
pēc idejas, kas par spēcīgu sastāvu būtu, ja Kasāno būtu centrālais uzbrūkošais pussargs, bet priekšā būtu Andro iemīlētais Džovinko Kasāno šodienas pozīcijā un smailē, piemēram, Hujatelī.
bet nē, mēs spēlēsim bremžu futbolu. to ar kuru mēs ierijām ASV 1:0 ar ļoti neizteiksmīgu spēli. to ar kuru mēs ierijām urugvajiešiem ar vēl neizteiksmīgāku spēli ar visu Kasāno uzbrukumā. un tā tālāk. šodienas Itālijas spēlēto futbolu ienīst un neizprot ļoti daudzi Itālijas fani un tam ir pamats. cienu Prandelī, bet neredzu tās tālienes, kurās mēs varētu aizbraukt ar viņa uzskatiem par laukuma vidusdaļu.

     [+] [-]

, 2012-05-14 13:23, pirms 12 gadiem
De Rosi - Pirlo - Markizio
- Nočerīno -

Dīvaini, lai neteiktu vairāk. Kāda starpība nomainīt vienu kapātāju Motu ar otru - Nočerīno? Tie tak nav uzbrūkošie midi pēc definīcijas. Piekrītu, ka Prandelli te mudrī, kur nevajag.
4-3-1-2 vēl varētu strādāt, ja kā Maura Interā viens no ST strādātu gandrīz tikai flangā kā Mauram Eto'O, un otrs ganītos smailē. Bet tur tikuntā vajag trekvartistu..

Pirlo - De Rosi
Mādžo - Kasāno - Džakerīni


Es Madžo vietā liktu Pepi (kas vispār nav paņemts, bet nu labi, domu sapratu). Pirlo ir pietiekami spēlējis blakus vienam pašam Vidālam, kāpēc gan Rosi nevarētu darīt to pašu, ko Juvē Vidāls (es te nerunāju par tām spēlēm, kur Vidāls spēlēja zem uzbrucēja).. kas jau pierāda, ka, lai Pirlo ieliktu midā, nav obligāti 3 cilvēku mids vajadzīgs.

2) Pepes neiekļaušana kandidātu lokā liek domāt, ka Prandelī tomēr nerēķinās ar malējiem pussargiem

... kuriem Pirlo varētu uz flangu mest tādas končas, ka nu..

redzēsim to pašu viss kas notiek notiek centrā un nekur tālāk par to neaiziet

Bumbosies un gaidīs, kamēr Pirlo kādam soda laukumā ieskrējušam savējam uzliks bumbu uz kājas vai galvas.

kas par spēcīgu sastāvu būtu, ja Kasāno būtu centrālais uzbrūkošais pussargs, bet priekšā būtu Andro iemīlētais Džovinko Kasāno šodienas pozīcijā un smailē, piemēram, Hujatelī.

Vai ne? Vajag tikai nedaudz pamainīt.. brīnums, kā to neredz Prandelli.

     [+] [-]

, 2012-05-14 18:44, pirms 12 gadiem
Pilnīgi noteikti, ka Prandelli nespēlēs ar Markizio, Nočerino, Pirlo un De Rosi - nav fantazistas spēju nevienam no šiem kadriem un neviens šādā lomā nekad iepriekš nav spēlējis. Ja atskaita Pirlo pirms.... 10 gadiem Madžo pilnīgi noteikti nebūs insaida/vingera pozīcijā, arī nekad savā karjerā nav tur spēlējis, labās malas pussargs, jā, bet ne jau tik advancētā pozīcijā. Džakerīni pamatsastāvā Viņam vēl izlasē jāspēj debitēt, viņš nebūs nekas vairāk kā maksimums rotācijas spēlētājs, Prandelli nav tik traks uz eksperimentiem. Ceram uz Sebu, nācijas glābēju!

     [+] [-]

, 2012-05-16 17:14, pirms 12 gadiem
Nu jāsaka ayklāti, ka neizskatās diez ko zvaigžņoti kā grandam pienāktos. Protams, katrā līnijā ir savi līderi, bet tas, ka izsaukti tik daudz jaunie spēlētāji, tikai parāda, ka to rezervju laikam nemaz nav tik daudz pieredzējušu spēlētāju izsatā. Uzbrukumā, manuprāt, varētu būt vislielākās ziepes itāļiem.