Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Zēdorfs beigšot karjeru un kļūšot par "Milan" galveno treneri

Agris Suveizda

Zēdorfs beigšot karjeru un kļūšot par "Milan" galveno treneri
Klarenss Zēdorfs
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Nīderlandes izlases pussargs Klarenss Zēdorfs presē paziņojis, ka liks punktu profesionāla futbolista karjerai un kļūs par jauno Itālijas granda "Milan" galveno treneri. Zēdorfs kā spēlētājs "Milan" rindās savulaik pavadīja desmit gadus.

"Esmu šeit, lai paziņotu, ka pārtraukšu savu 22 gadus ilgo karjeru. Tas bija grūts lēmums, bet esmu apmierināts ar to, ko sasniedzu savā karjerā un ko esmu paveicis "Botafogo". "Milan"? Mēs atkal tiksimies. Pēdējā pusotra gada laikā iegūtā pieredze man ir ļāvusi krietni augt un palīdzēt spert nākamo soli – kā "Milan" galvenajam trenerim," Zēdorfs sacīja īpašā preses konferencē.

"Alegri atlaišana bija izšķiroša mana lēmuma pieņemšanā. Galjāni man piezvanīja tikai vakar. Nevarēju pateikt nē Milānai, kurā pavadīju desmit gadus," Zēdorfs turpināja. "Man patīk izaicinājumi, un "Milan" būs vēl viens izaicinājums manā karjerā. Esmu pārliecināts, ka izdarīju pareizo izvēli. Nezinu, ar kādu formāciju spēlēšu Milānā. Esmu spēlējis ar septiņām, un tas man palīdzēs."

Kaut arī Milānas kluba vadība savā mājaslapā vēl nav oficiāli apstiprinājusi nīderlandieša pieņemšanu amatā, Zēdorfs atklāja, ka vienošanās ir panākta uz divarpus gadiem. 37 gadus vecajam Zēdorfam nav nekādas pieredzes galvenā trenera amatā, tomēr pašreizējais Madrides "Real" un bijušais "Milan" galvenais treneris Karlo Ančeloti neuzskata to par šķērsli: "Tā nav pirmā reize, kad Milāna ir pieņēmusi līdzīgu lēmumu. Tā notika arī ar Arigo Saki un Fabio Kapello, un abos gadījumos viss beidzās ļoti labi."

Zēdorfs karjeru sāka Amsterdamas "Ajax", bet pēc tam ir spēlējis "Sampdoria", Madrides "Real", Milānas "Inter" un "Milan". 2012.gada jūnijā Zēdorfs pievienojās Brazīlijas "Botafogo". Pieredzējušajam nīderlandietim ar trim dažādiem klubiem ir izdevies triumfēt UEFA Čempionu līgā – 1995.gadā ar "Ajax", 1998.gadā ar "Real" un 2003. un 2007.gadā kopā ar "Milan".

Milānas klubs svētdien izbraukumā nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar rezultātu 3:4 zaudēja vienai no A Sērijas pastarītēm "Sassuolo". Galvenā trenera Masimiljāno Alegri krēsls jau iepriekš ir bijis nestabils, un kārtējā neveiksme bija pēdējais piliens kluba vadībai. "Milan" ar 22 punktiem 19 spēlēs Itālijas čempionātā ieņem tikai 11.vietu, bet Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies ar Spānijas vicelīderi Madrides "Atletico".

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  -2 [+] [-]

, 2014-01-14 22:08, pirms 11 gadiem
Waaaat?? Es domāju, ka šis jau gadus 2 pensijā...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-14 22:17, pirms 11 gadiem
zbis, tik muskuļots treneris, kā paraugs spēlētājiem, redzēs kā ies taktiski

  -1 [+] [-]

, 2014-01-14 22:46, pirms 11 gadiem
Starkovu laikam nevarēja atļauties!

  +5 [+] [-]

, 2014-01-14 22:52, pirms 11 gadiem
Italija melns treneris, ja nebus ceretie pankumi, no fanu puses atkal sagaidamas visadas jautribas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-14 23:11, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Visu cieņu uzticībai, bet tas nav nopietni no kuģa uz balli
caur virtuvi vismaz jaiziet
Kapello arī uzticējās un kas no tā iznāca?? Viens no visu laiku labākajiem treneriem sanāca.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-15 01:10, pirms 11 gadiem
veiksmi Seedorfam,vienmeer paticis kaa speeleetaajs,galvenais lai pendeles sist netrenee,jo vinjsh ar Davidsu daudzas uzvaras Holandes izlasei taadaa veidaa noraka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-15 01:45, pirms 11 gadiem
frutto1 rakstīja: domaaju,ka galvenajam trenerim nav darbs maacit sist penaalus vai trenet trijstuurus Taktika,taktika,taktika
nu es jau saku,lai nejaucas citu darbaa

     [+] [-]

, 2014-01-15 08:09, pirms 11 gadiem
frutto1 rakstīja: domaaju,ka galvenajam trenerim nav darbs maacit sist penaalus vai trenet trijstuurus Taktika,taktika,taktika
Sliktāk kā pašlaik jau nu nebūs, tas toč

Ne nu pirmais, ne pēdējais treneris, kas tiek pa taisno pie liela kluba stūres. Iznāks vai neiznāks, to kāda gada laikā redzēsim.

Šajā līmenī pat taktikai ir bik otršķirīga loma lielākajā daļā spēļu. Svarīgākais ir motivācija - lai spēlētāji kapā visas 90 min un nelaiž luni.

     [+] [-]

, 2014-01-15 13:20, pirms 11 gadiem
Lai arī būtu jāpriecājas par Zēdorfa tikšanu amatā, jāatzīst, ka Milāna riskē.

Lai kā ietu Alegri, bet Zēdorfs taču neko nav izdarījis kā treneris. Vai tiešām sezonu glābt jādod debitantam.
Varēja jau paņemt kādu Apenīnos sevi pierādījušu speciālistu. Ja Zēdorfam neizdosies, nodarīto postu būs vēl grūtāk labot, arī finansiālā izteiksmē zaudējumi būs lielāki. Pie tam līgums arī pašam Zēdorfam paliels.

Milānas vadībai laikam trūkst vienprātības un patiesas ieinteresētības kluba glābšanā. Berluskoni jau sen citas prioritātes. Ko Barbara saprot par futbola kluba vadīšanu? Un Galjāni, kuram visdrīzāk jādomā arī, kā izdabāt abiem. Būtu pārdevuši kādam, kas ar to nopietni vēlas nodarboties.