Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Boloņu līdz ČL aizvedušais Mota apstiprināts ''Juventus'' galvenā trenera amatā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Boloņu līdz ČL aizvedušais Mota apstiprināts ''Juventus'' galvenā trenera amatā
Tjagu Mota. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Tjagu Mota trešdien tika apstiprināts Itālijas A sērijas futbola komandas Turīnas "Juventus" galvenā trenera amatā.

Līgums ar 41 gadu veco speciālistu noslēgts uz turpmākajām trīs sezonām.

Iepriekšējās divas sezonas Mota vadīja "Bologna" vienību, kuru šogad aizveda līdz piektajai vietai A sērijā jeb divas ailītes zemāk par "Juventus". Motas vadībā Boloņas komanda pirmo reizi vēsturē nodrošinājusi dalību UEFA Čempionu līgā.

Pirms tam Mota vadīja "Spezia" un "Genoa" komandas, kā arī bija pie stūres Parīzes "Saint-Germain" (PSG) jauniešu vienībai. Tieši PSG rindās Mota noslēdza futbolista karjeru, Parīzes klubā aizvadot septiņas sezonas, kuru laikā pussargs kļuva par pieckārtēju Francijas čempionu un pa četrām reizēm uzvarēja valsts kausa izcīņā un līgas kausā.

Tāpat Motta ar "Barcelona" komandu izcīnīja divus Spānijas čempiontitulus un uzvarēja UEFA Čempionu līgā, bet Milānas "Inter" sastāvā viņam bija pa titulam A sērijā un UEFA Čempionu līgā, kā arī trīs uzvaras Itālijas kausā. Mota pārstāvēja arī Madrides "Atletico" un "Genoa" komandas.

Tikmēr iepriekšējā sezonā 12.vietā finišējušo "Monza" komandu vadīs Alesandro Nesta. 48 gadus vecais itālis pirms tam bija pie stūres "Reggiana" vienībai, kas aizvadītajā sezonā bija septītā B sērijā, kā arī strādāja ASV otrās līgas komandā "Miami" un itāļu klubos "Perugia" un "Frosinone".

Bijušais centra aizsargs Nesta 2006.gadā Itālijas izlases sastāvā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Ar "AC Milan" viņš divreiz triumfēja UEFA Čempionu līgā, kā arī ieguva divus A sērijas titulus un uzvarēja Itālijas kausā. Romas "Lazio" rindās viņam bija viens A sērijas titulus un divas uzvaras valsts kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-12 22:05, pirms 6 dienām
Nesta, De Rossi, Indzagi (abi), Kannavaro, Grosso, Pirlo, Motta, Džilardino, arī Gatuzo. Daudzi vienas paaudzes kadri ir jau trenējuši vai trenē A sērijas komandas.