Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

papildināts "Milan" un "Juventus" uzvar kausa spēlēs

"Milan" un "Juventus" uzvar kausa spēlēs
"Juventus" fani.
Foto: Lapresse/Scanpix

Ar spēli otrdien Romā sākās Itālijas kausa izcīņas astotdaļdaļfināla spēles. Par pirmo ceturtdaļfinālisti kļuva ”Roma”, kas ar 3:0 pārspēja ”Atalanta” klubu. Šodien uzvaru savā laukumā pār ”Cagliari” izcīnīja Turīnas ”Juventus”, vienīgie vārti Sebastiana Džovinko kontā. ”Milan” ceturtdienas vakarā ne bez gūtībām, bet beigās pārliecinoši pieveica otrās līgas klubu "Reggina". Pārējās astotdaļfināla spēles paredzētas nākamajā nedēļā.

Roma-Atalanta

”Roma” turpināja iesākto un rēķinot visus turnīrus kopā Zdeneka Zēmana vadītā komanda izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas. Pēc mēneša spēļu izlaišanas sastāvā atgriezās Daniele de Rosi. Tāpat vietu vārtos ieņēma Martins Stekelenburgs. Spēli aktīvāk iesāka mājās spēlējošie ”Roma” futbolisti. Destro sākumā gribēja 11m soda sitienu, bet tiesnesis to nepiešķīra, bet Pjaničs vēlāk atklāja rezultātu, jo pēc tālsitiena nedaudz kļūdījās ”Atalanta” vārtsargs Konsigli.

Vārtsargs vēlreiz nepārliecinoši nospēlēja nepārliecinoši izgājienā, kad Destro paguva atspēlēt bumbu Osvaldo, kas to ieraidīja tukšos vārtos. Pēc pārtraukuma ”Roma” guva trešos vārtus, kad pēc De Rosi un Pjaniča saspēles noslēdzošo sitienu izdarīja Destro. Konsigli glāba pēc Pirisa sitiena, bet drīz pēc tam ”Roma” palika mazākumā, kad Osvaldo sadusmojās par to, ka pretinieks viņu turēja un pats sāka to pārmācīt, iesitot ar elkoni. Drīz pēc tam laukumu atstāja arī Destro, kas guva potītes traumu un nevarēs palīdzēt komanai ilgāku laiku.

Atlikušajā laikā ”Atalanta” spēlētāji tā arī neprata atslēgt mājinieku vārtus, lai gan Balzareti izsita bumbu no vārtu līnijas pēc Brivio sitiena, bet pēc Paras sitiena ar galvu glāba Stekelenburgs.

Parma-Catania

”Catania”, kas pagājušajās brīvdienās izcīnīja pirmo uzvaru izbraukumā šajā sezonā, viesojās pie ”Parma”, kas divās pēdējās līgas spēlēs bija piedzīvojusi zaudējumus. Spēles rezultātu atklāja un pirmos vārtus kluba labā guva kolumbietis Pabons, bet vēlāk Sotira Niņa sitienu atvairīja vārtsargs (rezultāts varēja kļūt 2:0). Soda laukumā ar roku nospēlēja Masimo Gobi un Frančesko Lodi no 11m atzīmes panāca izlīdzinājumu.

Spēles turpinājumā komandas apmainījās ar izdevībām (”Parma”: Amauri, divas reizes, Ninis, Benalons; ”Catania”: Barientos, Bergesio, Morimoto), bet ne spēles pamatlaikā ne papildlaikā rezultāts nemainījās. Spēles uzvarētās izšķīrās 11m sitienu sērijā, kur ar 4:3 uzvarēja ”Catania”, izšķirošais sitiens Džovanni Marčēzes kontā.

Juventus-Cagliari

Pirmā kausa izcīņas spēle bija arī pirmā spēle šajā sezonā, kurā komandu savā laukumā vadīja Antonio Konte, ko fani sagaidīja ar plakātu: „Mūsu līderi, laipni lūgts atpakaļ, lai gan nekad tā arī nebiji aizgājis.”
Diskvalifikāciju dēļ nevarēja palīdzēt Kvaljarella un Storari, bet retu reizi sākuma sastāvā izgāja Bendtners, Pogba, Isla un Marone.

Pirmajā puslaikā noteikumus laukumā centās diktēt mājinieki, tomēr viņiem traucēja neprecizitātes noslēguma fāzē – viens pats Bendtners trīs reizes aizsita garām vai virsū vārtsargam no labām pozīcijām, bet Džovinko paraucēja tiesneša fiksētais aizmugures stāvoklis, plus arī sitiens bija virsū vārtsargam.

”Juventus” traucēja arī spēlētāju savainojumu, kad iesildoties pirms spēles Džakerīni izrādījās, ka nebija gatavs sākt spēli, bet viņa vietā izgājušais Vidals atsvaidzināja ceļgala traumu un bija spiests atstāt laukumu (viņa vietā izgāja Asamoa). Puslaika beigās spēli turpināt nespēja arī Bendtners, kura vietā laukumā devās bijušais ”Cagliari” uzbrucējs Matri.

Otrajā puslaikā rezultāts beidzot tika atklāts, kad pēc aizsargu nesaprašanās bumbu soda laukumā ieguva Džovinko, kas pārspēja serbu vārtsargu Avramovu. Spēles turpinājumā vairāk vārti netika gūti. Nākamajā spēles kārtā „vecā sinjora” tiksies ar ”Milan” un ”Reggina” spēles uzvarētājiem.

Milan-Reggina

”Milan” komanda spēlējot ar otro sastāvu savā laukumā uzņēma otrās līgas klubu no Kalabrijas reģiona Itālijas dienvidos. Mājiniekiem sastāvā atgiezās Rodnijs Strasers, kas bija ticis galā ar savainojumu, bet pretinieku rindās gan galvenais treneris Dionidži, gan vairāki pamatsastāva spēlētāji (tajā izgāja visi Itālijas futbolisti) bija ”Milan” jaunatnes akadēmijas ”produkti”.

Lai sniegotajos apstākļos (sniga slapjš sniegs) izveidotos bīstami momenti bija nepieciešamas vismaz 15 minūtes, kad Pacīni sita garām. Arī ”Reggina” bija labi pusmomenti, bet Kampanaci sitiens bija garām un Bombadži atradās aizmugures stāvoklī. ”Milan” uzbrukumus vairākkārt neitralizēja vārtsargs Fačīni.

Tomēr arī viņš nebija glābējs otrā puslaika sākumā, kad pēc Robinju izpildītā stūra sitiena bumbu no vārtu līnijas izsita aizsargs, bet Emanuelsons atsisto bumbu centrēja Jepesam, kas ar galvu to raidīja vārtos. Drīz pēc iziešanas laukumā 17 gadus vecais Mbaje Niangs varēja pārsvaru palielināt, bet glāba vārtsargs.

Uz pēdējām 14 minūtēm laukumā devās arī Sulejs Muntari, kas atgriezās pēc pludmales futbolā spēlē ar draugiem gūtās traumas. ”Reggina” devās aizvien tālāk uzbrukumā, bet iekrita aizsardzībā, Emanulesons atspēlēja Niangam, kas raidīja bumbu garām vārtsargam un guva savus pirmos vārtus ”Milan” kluba labā. Pāris minūtes vēlāk Pacīni guva trešos vārtus, bet pašās spēles beigās ”Reggina” vārtsargs neļāva Emanuelsonam gūt ceturtos. Nākamajā kārtā ”Milan” tiksies ar ”Juventus”.

Astotdaļfināla spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvējiS.k.
11.12.22:00Roma - Atalanta 3 : 0 ( 2 : 0 )Pjaničs 21'; Osvaldo 31'; Destro 51' -
12.12.19:30Parma - Catania 1 : 1 ( 1 : 1 )Pabons 12' - F.Lodi 19'(11m)
12.12.22:00Juventus - Cagliari 1 : 0 ( 0 : 0 )Džovinko 57' -
13.12.22:00Milan - Reggina 3 : 0 ( 0 : 0 )Jepes 51'; Niangs 79'; Pacīni 81' -
18.12.22:00Inter - Hellas Verona : ( : )-
19.12.16:00Lazio - Siena : ( : )-
19.12.18:30Udinese - Fiorentina : ( : )-
19.12.22:00Napoli - Bologna : ( : )-

Ceturtdaļfināla spēles

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvējiS.k.
Inter/Verona - Napoli/Bologna : ( : )-
Roma - Udinese/Fiorentina : ( : )-
Lazio/Siena - Catania : ( : )-
Milan - Juventus : ( : )-

  +3 [+] [-]

, 2012-12-13 00:17, pirms 12 gadiem
1/4 finaalaa juventus-milan

  +1 [+] [-]

, 2012-12-13 00:33, pirms 12 gadiem
Chris_Drury rakstīja: 1/4 finaalaa juventus-milan
Tas gan..būs interisanti

  +2 [+] [-]

, 2012-12-13 00:36, pirms 12 gadiem
Galva visvairāk sāp par Vidalu, bet gan būs labi. Spēle bija enerģiska, bet no eksperimentāla sastāva pārāk daudz negaidīju. Protams, prieks par Atomskudru, bet vēl lielāks prieks par Konti. Šķiet, ka viņš izbauda katru sekundi, atrodoties uz soliņa blakām saviem spēlētājiem. Tiešām jauki

  +4 [+] [-]

, 2012-12-13 13:35, pirms 12 gadiem
interesants fakts: spele 12/12/12 - Dzovinko spelee ar 12 numuru, iesit otra puslaika 12 minutee savus 12 vartus Juves rindaas

  +2 [+] [-]

, 2012-12-13 19:44, pirms 12 gadiem
timoty rakstīja: interesants fakts: spele 12/12/12 - Dzovinko spelee ar 12 numuru, iesit otra puslaika 12 minutee savus 12 vartus Juves rindaas
Fascinē numeroloģija! Žēl, ka neguva vārtus 12:12. Paldies par info!