Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Gatūzo un Inzagi seko Nestas pēdās - jūnija beigās atstās "Milan"

Gatūzo un Inzagi seko Nestas pēdās - jūnija beigās atstās "Milan"
Dženāro Gatūzo.
Foto: Lapresse/Scanpix

Itālijas futbolā čempions tika noskaidrots pagājušās nedēļas nogalē. Par to pēc sešu/astoņu gadu pārtraukuma kļuva Turīnas ”Juventus”. Tikmēr sezonas zaudētāji, par tādiem jāuzskata abas Milānas vienības ”Milan” un ”Inter” sākušas tīrīt savus novecojušos sastāvus. Tiesa, arī ”Juventus” vasarā atvadīsies no kluba leģendas Alessandro del Pjēro.

”Milan” senatori atkāpjas

Jau ziņojām, ka Alessandro Nesta sezonas beigās atstās klubu . Šodien pieredzējušā aizsarga piemēram sekoja vēl divas rietošās ”Milan” zvaigznes – Dženāro Gatūzo un Filipo Inzagi. Pēc tikšanās ar kluba menedžeri Adriano Galjāni baumoja, ka Gatūzo tiks piedāvāts pagarināt līgumu uz vēl vienu gadu, lai gan šo sezonu pussargs nevar nosaukt par izdevušos. Lielāko sezonas daļu Gatūzo pavadīja ārstējot dažādus savainojumus. Kā smagākais no tiem jāmin sarežģīta acs operācija.

Par saviem nākotnes plāniem spēlētājs paziņos rīt speciālā preses konferencē, kaut gan šodien jau netieši izteicās, ka ”fani, mēs vēl tiksimies, bet es vairs ne kā spēlētājs”. Šie spēlētāja izteikumi norāda, ka viņš visticamāk ieņems kādu administratīvu amatu.

Uzrakstot garu vēstuli faniem, kuras spilgtākais citāts ”Pirmā un svarīgākā lieta, ko es gribētu, lai jūs zināt ir tā, ka es spēlēju un uzvarēju priekš mums visiem. Mēs cerējām, cietām, priecājāmies, ieguvām kausus un titulus kopā. Mēs visu laiku bijām uz viena viļņa un neviens šīs sajūtas nevar atņemt.” un kurā norādījis, ka sezonas beigās atstās klubu.

Kā presei norādījis Inzagi brālis Simone (vairākus gadus spēlēja ”Lazio”), ka Pipo (spēlētāja iesauka) šajā sezonā cerēja spēlēt vairāk, bet jāņem vērā arī tas, ka viņš lēnām atguvās no smaga savainojuma. Par turpmāko karjeru Inzagi gan neesot izlēmis, bet brālis norāda, ka Pipo turpinās spēlēt.

Inzagi pievienojās ”Milan” 2000. gadā, kad par aptuveni 30 miljoniem eiro pārgāja no Turīnas ”Juventus”. Gatūzo par astoņiem miljoniem 1999. gadā tika iegādāts no ”Salernitana” vienības. Šajā laikā abi spēlētāji divas reizes uzvarējuši Serie A, divas reizes Čempionu līgā, divas reizes priecājušies par Itālijas un UEFA superkausiem, vienu reizi trimfējuši Itālijas kausa izcīņā un vēl vienu reizi triumfējis pasaules klubu kausa izcīņā. 2006. gadā ar Itālijas izlasi abi kļuva par Pasaules čempioniem.

Jāpiebilst, ka pārmaiņu priekšā ir liela daļa no komandas, jo jūnijā līgumi beidzas ne tikai minētajiem trim veterāniem, bet arī Džanlukam Zambrotam (visticamāk klubu pametīs), Markam van Bommelam (varētu palikt vai pārcelties uz Eindhovenas PSV), Massimo Ambrosini (ticamāka palikšana), Matjē Flamini (otrs lavbāk atalgotais ”Milan” spēlētājs, ja piekritīs algas samazinājumam, tad ticamākais, ka paliks), Klarenss Zēdorfs (iespējams, pārcelsies uz Brazīliju). Sarakstam varētu pievienot arī vārtsargu Flavio Romu, Massimo Oddo un Mario Jepesu. Pēdējais gan esot piekritis līguma pagarināšanai uz vēl vienu sezonu.

Arī ”Inter” gaida sastāva tīrīšana

Šā gada martā spēlē pret Marseļas ”Olimpique” zilimelnie laboja ”Milan” piederošo rekordu ar vecāko sākumsastāvu Čempionu līgas spēlē. Tas nozīmē, ka arī šo komandu gaida lielas pārmaiņas. ”Inter” paliks tās 38 gadus vecais kapteinis Havjers Zanetti, bet cits aizsargs Ivans Kordoba pārcelsies uz administratīvu amatu. Tas arī tiks precizēts tuvākās nedēļas laikā.

Līgumi beidzas arī Kristianam Kivu (ja nepiekritīs divkāršam algas samazinājumam, tad klubu visticamāk pametīs). Aizsardzībā robs varētu rasties, ja neizdotos noturēt pieredzējušo Valteru Samuelu un otro vārtsargu Luku Kastelaci, kurš šajā sezonā nepieciešamības gadījumā visnotaļ sekmīgi aizstāja Žulio Sēzaru. Vārtsargu jautājumā visticamāk skaidrība būs atkarīga no tā, kā sekmēsies ar Emiliano Viviano atgriešanu no ”Palermo” (pagaidām ir abu klubu kopīpašumā). Spēlētāja aģents gan norādījis, ka Viviano labāk būtu karjeru turpināt Florences ”Fiorentina”. Pēc jaunākajām ziņām Samuels pagarinājis līgumu ar "Inter" uz vēl vienu sezonu, kamēr Kastelaci piekritis līguma pagarinājumam līdz 2014. gadam (2 sezonas).

Tikmēr parādījusies informācija, ka urugvajietis Djēgo Forlans varētu pārcelties tuvāk mājām. Par viņu interesējoties Brazīlijas klubs "Atletico Mineiro".

Baumo arī, ka Milānas klubs noskatījis de Jongu (vasarā beidzas līgums ar Mančesteras ”City”), Destro (bijušais ”Inter” audzēknis, šajā sezonā pārliecinoši spēlē ”Siena” vienībā), Lavezzi (no ”Napoli”).

     [+] [-]

, 2012-05-11 20:31, pirms 12 gadiem
No vienas puses žēl,bet jāatzīst,ka ''Milan'' vajag atjaunināt sastāvu,lai sasniegtu atkal jaunas virsotnes!

  +2 [+] [-]

, 2012-05-11 20:34, pirms 12 gadiem
Gatūzo nedaudz pēc Džonija Depa izskatas!

  -2 [+] [-]

, 2012-05-11 21:19, pirms 12 gadiem
Gatuzo, Nesta, Indzagi vēl Del Piero Turinā...2006 gada Pasaules čempioni sāk vecumā dēļ atkāpties. Vēl pirms viņiem Kanavaro. Nav aiz kalniem laiks kad viņiem sekos Bufons, Materaci, Totti, Pirlo, Dzambrota. Itāļu futbola leģendas. Īpaši tie kuri spēlēja Milānā vairākas reizes arī čempionu līgas finālos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-05-11 22:19, pirms 12 gadiem
roma202 rakstīja: Gatuzo, Nesta, Indzagi vēl Del Piero Turinā...2006 gada Pasaules čempioni sāk vecumā dēļ atkāpties. Vēl pirms viņiem Kanavaro. Nav aiz kalniem laiks kad viņiem sekos Bufons, Materaci, Totti, Pirlo, Dzambrota. Itāļu futbola leģendas. Īpaši tie kuri spēlēja Milānā vairākas reizes arī čempionu līgas finālos.
nu, Bufons vēl spēlēs un spēlēs, bet Materacī jau gadu kā ir beidzis karjeru.

tiešām šī sezona ir skumja dēļ tik daudzo simbolu aiziešanai. neiedomājami Gatūzo, Zēdorfs, Inzagi un Nesta ir citā kreklā, ne Milānas. tā pat, kā neiedomājami ir Gatūzo, Zambrota, Inzagi un Del Pjēro spēlējam citur, ne Itālijā. ļoti žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-12 00:34, pirms 12 gadiem
jau raksta, ka Samjuels un Jepess ir pagarinājuši kontraktus ar saviem klubiem uz vienu sezonu.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-12 05:33, pirms 12 gadiem
[quote roma202]
Gatuzo, Nesta, Indzagi vēl Del Piero Turinā...2006 gada Pasaules čempioni sāk vecumā dēļ atkāpties. Vēl pirms viņiem Kanavaro. Nav aiz kalniem laiks kad viņiem sekos Bufons, Materaci, Totti, Pirlo, Dzambrota. Itāļu futbola leģendas. Īpaši tie kuri spēlēja Milānā vairākas reizes arī čempionu līgas finālos.
Katram savs laiks!
P.s Gribetos redzet Cr un Messi 40+ gados (vizuali)))
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja