Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Donadoni trenēs "Napoli"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Donadoni trenēs "Napoli"
Roberto Donadoni
Foto: AP

Itālijas A sērijas futbola klubs "Napoli" komandas vājo rezultātu dēļ vakardien atlaida galveno treneri Eduardo Rehu, aizvietojot viņu ar bijušo Itālijas izlases treneri Roberto Donadoni.

"Klubs "Napoli" paziņo, ka ir atbrīvojis no komandas galvenā trenera amata Eduardo Rehu un iecēlis par jauno treneri Roberto Donadoni," sacīts vienības vadības paziņojumā. "Klubam šāda lēmuma pieņemšana bija smaga, ņemot vērā Rehas ieguldījumu piecu sezonu garumā, komandai progresējot no C sērijas līdz pat A sērijai un iekļūstot UEFA kausa izcīņā."

"Napoli" vienība, kas patlaban Itālijas čempionāta kopvērtējumā ieņem 12.vietu ar 35 punktiem 27 mačos, pēc spožā sezonas sākuma pretendēja uz vietu nākamā gada UEFA Čempionu līgas turnīrā, kur iekļūst A sērijas pirmo trīs vietu ieguvēji. Tomēr pēdējās deviņās spēlēs komanda nav izcīnījusi nevienu uzvaru, un svētdien tika piedzīvots kārtējais zaudējums, ar rezultātu 0:2 savā laukumā piekāpjoties Romas klubam "Lazio".

No UEFA kausa izcīņas šajā sezonā "Napoli" komanda tika izslēgta jau pirmajā kārtā, kurā divu spēļu summā ar 3:4 piekāpās Portugāles klubam "Benfica".

45 gadus vecais Donadoni, kurš savulaik spēlēja gan Itālijas valstsvienībā, gan A sērijas klubā "AC Milan", 2006.gadā kļuva par Itālijas izlases galveno treneri, bet pēc neveiksmes 2008.gada Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā, kurā Itālija pēcspēles 11 metru sitienu sērijā piekāpās turnīra uzvarētājiem Spānijas izlasei, Donadoni savu amatu zaudēja.

Itālijas trešās lielākās pilsētas Neapoles klubs, kuru atbalsta ievērojams skaits līdzjutēju un sponsorē slavenais filmu producents Aurelio de Laurentis, valsts augstākajā līgā spēlē otro sezonu. Komandas sastāvā ir tādi jaunie talanti kā Slovākijas izlases pussargs Mareks Hamšiks un argentīniešu malējais pussargs Esekjels Laveci.

"Napoli" savā vēsturē divas reizes - 1987.gadā un 1990.gadā - triumfēja Itālijas A sērijā. Toreiz neapoliešu rindās spēlēja Argentīnas futbola leģenda Djego Maradona.

Izmantotie resursi:
channel4.com

  +1 [+] [-]

, 2009-03-11 19:59, pirms 15 gadiem
vina liimena komanda nevis Itaalijas izlase

     [+] [-]

, 2009-03-11 20:42, pirms 15 gadiem
SUPER, Reha sezonu sāka arī lieliski, bija TOP4, bet komanda salūza Jācer, ka Napoli turpinās atdzimšanu ar Donadoni! Šosezon VARBŪT varēs par UEFA kausa zonu pacīnīties, bet nākamsezon ar stabilitāti + noturot līderus varēs arī uz CL tēmēt!

  +1 [+] [-]

, 2009-03-11 20:43, pirms 15 gadiem
nu tas priecē!