Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Pogbā četru gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu samazināta līdz 18 mēnešiem

Agris Suveizda

Pogbā četru gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu samazināta līdz 18 mēnešiem
Pols Pogbā. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola kluba Turīnas "Juventus" un Francijas izlases pussargs Pols Pogbā laukumā varētu atgriezties jau nākamā gada februāra izskaņā, liecina Daily Mail un Sky Sports rīcībā esošā informācija.

31 gadu vecais Pogbā oficiālā spēlē nav piedalījies kopš 2023. gada 27. augusta. Septembrī viņš uz nenoteiktu laiku tika atstādināts, jo viņam tika atklātas pozitīvas dopinga analīzes pēc sezonas pirmās spēles 20. augustā, un oktobra sākumā sekoja ziņas par pozitīvu B provi – analīzēs atkal atrastas testosterona pēdas.

Februārī Pogbā tika piespriesta četru gadu diskvalifikācija, kas par šādu pārkāpumu ir paredzamais termiņš, bet franču futbolists solīja griezties Sporta arbitrāžas tiesā un savu acīmredzot ir panācis. Oficiāla paziņojuma un pilnā lēmuma par diskvalifikācijas samazināšanas iemesliem vēl nav, taču ierasti tamlīdzīgus samazinājumus var panākt, pierādot, ka dopinga lietošana nav bijusi apzināta, ka analīzes bijušas šaubīgas, procedūra veikta kļūdaini vai tamlīdzīgi.

Diskvalifikācija stājās spēkā līdz ar analīžu veikšanas datumu jeb 2023. gada 20. augustu, līdz ar to Pogbā pašlaik jau ir izcietis 13 mēnešu sodu un 18 mēnešu diskvalifikācija beigtos 2025. gada februāra izskaņā. Pogbā ar "Juventus" vēl ir spēkā līgums līdz 2026. gada vasarai.

Pogbā Francijas izlasē ir aizvadījis 91 spēli, guvis 11 vārtus un kļuvis par 2018. gada pasaules čempionu, bet ar "Juventus" ticis pie četriem Itālijas tituliem, diviem kausiem, diviem superkausiem un sasniedzis Čempionu līgas finālu. Ar "Manchester United" 2017. gadā Pogbā uzvarēja Eiropas līgā, 2021. gadā finālu sasniedza vēlreiz. Pogbā kontā ir arī pasaules U20 tituls 2013. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.dailymail.co.uk/sport/f...
https://www.skysports.com/football/...