Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Incidents un pirmklasīgs futbols – "Napoli" izcīna Itālijas kausu

Žanis Timšāns
Žanis Timšāns

Incidents un pirmklasīgs futbols – "Napoli" izcīna Itālijas kausu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Romā "Stadio Olimpico" tika aizvadīta Itālijas kausa fināla spēle starp "Napoli" un "Fiorentina". Jau ziņojām, ka mača sākums aizkavējās saistībā ar apšaudi galvaspilsētā, kura notikusi īsi pirms fināla. Pateicoties izcilam Lorenco Insinjes sniegumam pirmajā puslaikā un Driesa Mertena vārtiem kompensācijas laikā, desmit vīru "Napoli" ar 3:1 pārspēja "Fiorentina" un pacēla savu otro "Coppa Italia" trofeju trīs gadu laikā.

Šis bija Violas pirmais fināls kopš 2001. gada, kad tiem izdevās pieveikt „Parma” vienību, bet pēc tam sekoja kluba bankrots, kamēr pretinieki „Napoli” trofeju pēdējo reizi bija izcīnījuši salīdzinoši nesen – 2012. gadā. Mario Gomess bija savainots, bet Huanam Kvadrado šis mačs bija jāizlaiž dzelteno kartīšu dēļ. Priecīga vēsts „Fiorentina” rindās – uz soliņa bija atgriezies Džuzepe Rosi, bet galvenais treneris Vincento Montella šoreiz bija izvēlējies spēli iesākt bez nominālā uzbrucēja, tā vietā kā viltus devītais spēlēja Borja Valero. Gonsalo Igvains, par spīti nobrāzumiem uz labās kājas, maču uzsāka pamatsastāvā.

Spēle aizkavējās par 45 minūtēm, kuru laikā tika noskaidrots, ka notikusī apšaude nebija saistīta ar futbolu un ka iesaistītie cietuši ir dzīvi.

Spēles pirmais bīstamais moments norisinājās pie „Fiorentina” sargātājiem vārtiem, kad bumba pēc stūra sitiena atrada Igvainu, bet viņa raidījumu paguva nobloķēt Netu un Valero. „Fiorentina” nokļuva zaudētājos 11.minūtē pēc klasiska pretuzbrukuma „Napoli” izpildījumā. Perfektu piespēli izpildīja komandas kapteinis Mareks Hamšīks, un Lorenco Insinje sita spēcīgi ar labo kāju, pārspējot brazīliešu vārtsargu Netu (1:0). Pēc sešām minūtēm neapolieši atkal nodemonstrēja lielisku pretuzbrukumu un dubultoja savu pārsvaru. Huans Manuels Vargas kļūdījās piespēlē, ko izmantoja Igvains izdarot piespēli soda laukumā, kur bumba nonāca pie Insinjes, un jaunais itālis nevilcinoties izdarīja sitienu, bet bumba pēc rikošeta no Nenada Tomoviča ielidojot vārtos (2:0). Jāpiebilst, ka Insinje bija vienīgais itālis un īsts neapolietis kluba rindās, kurš arīdzan cerēja atstāt labu iespaidu pirms gaidāmā Pasaules kausa Brazīlijā.

Violai izdevās atgūt vienus vārtus, kad 28.minūtē Vargas izvairījās no aizmugures un bija pirmais vārtu priekšā, lai ar niknu sitienu realizētu Josipa Iļičiča iemetienu (2:1). Pepe Reina acīmredzot cerēja, ka būs aizmugure, jo īpaši necentās bumbu atvairīt. Puslaika izskaņā „Fiorentina” sāka vairāk kontrolēt bumbu, taču visi uzbrukumi noslēdzās nesekmīgi, vistuvāk izlīdzinājumam tie bija tieši pirms puslaika beigu svilpes, kad Alberto Akvilāni guva vārtus, taču līnijtiesnesis fiksēja aizmuguri. 2.puslaikā florencieši turpināja tik pat aktīvi, kontrolējot bumbu, bet „Napoli” vairāk iesēdās aizsardzībā un cerēja pretiniekus pārsteigt ar pretuzbrukumiem.

„Napoli” izdarīja vairākas maiņas, vispirms 60.minūtē pēc sadursmes tika nomainīts Hamšīks, komandas kapteiņa vietā laukumā devās Mertens, bet Gorans Pandevs nomainīja Igvainu. Ar skaļiem saucieniem pavadīts laukumā pēc četru mēnešu pārtraukumā devās arī Rosi, bet līdz spēles beigām bija palikušas vien 19 minūtes. Pandevam izdevās izrāviens vienam pret vārtsargu, taču maķedonietim pietrūka veiksmes un tehnikas, lai pārspētu Netu, bet Inlers saņēma savu otro dzelteno kartīti un tika noraidīts, atstājot „Napoli” mazākumā 10 minūtes līdz spēles beigām. Iļičičam bija iespēja visu vērst par labu, taču pussargs ļoti labā situācija, sita garām Reinam un arī vārtiem, bet treknu punktu spēlei pielika Mertens, kurš kompensācijas laikā pēc Hosē Kaljehona piespēles soda laukumā, sita precīzi ar kreiso kāju – 3:1.

Napoli - Fiorentina 3:1 (2:1)

Vārti: Insinje 11'17' Mertens 90'+2 - Vargas 28'

Pēdējo 10 gadu kausa ieguvēji

GadsKomanda
2014.Napoli
2013.Lazio
2012.Napoli
2011.Inter
2010.Inter
2009.Lazio
2008.Roma
2007.Roma
2006.Inter
2005.Inter

Visvairāk Itālijas kausu

VKomandaK
1.-2.Juventus9
1.-2.Roma9
3.Inter7
4.-5Fiorentina6
4.-5.Lazio6
6.-8.Milan5
6.-8.Napoli5
6.-8.Torino5
9.Sampdoria4

     [+] [-]

, 2014-05-04 01:23, pirms 10 gadiem
neiesit tu,iesitiis tev,Ilic var kost pirkstos par neizmantoto izcilo iespeeju peec Ilnera noraidiijuma,bet taa futbols izcils,Benitezs savaac savaa kolekcijaa kaarteejo kausu

  +3 [+] [-]

, 2014-05-04 03:39, pirms 10 gadiem
autor,nav jauki dzeest komentaarus(ne manus),kas noraada uz tavaam kljuudaam,piedod,bet nu nav jauki