Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Pirlo: ""Juventus" spēlē pārāk paredzami"

Rolands Eliņš

Pirlo: ""Juventus" spēlē pārāk paredzami"
Andrea Pirlo. Foto:REUTERS/Scanpix

Pēc vakardienas A Sērijas mača, kurā Turīnas "Juventus" derbijā cīnījās neizšķirti 2:2 pret krietni zemāk tabulā esošo "Torino", Juves galvenais treneris Andrea Pirlo atzina, ka viņa vadītā komanda spēlē pārāk paredzami, izmantojot pārāk daudz taisnās piespēles.

"Mēs spēli bijām sākuši veiksmīgi, ieguvuši vadību, taču, kā parasti, paši sev sarežģījām dzīvi," pēc mača sarūgtināti komentēja Andra Pirlo. "Mēs bijām cerējuši uz pavisam citādu otro puslaiku, taču kļūda piespēlē noveda pie 1:1 un mums vajadzēja mainīt plānus."

"Pieļautā kļūda bija līdzīga kā iepriekš pret "Lazio", diemžēl šādas lietas notiek pārāk bieži, un mums ir novērojami koncentrēšanās pārrāvumi," konstatēja Pirlo. "Mums ir jāiemācās, ka nevaram novērst uzmanību ne mirkli, jo, kad pazaudējām bumbu, ir tikai loģiski, ka tiekam par to sodīti. Kad spēlējam pret komandām ar dziļu aizsardzību, ir grūti atrast brīvu vietu uzbrukumam, tāpēc ir jāmēģina apiet pretinieki, jāizveido brīvas zonas."

Pirlo norādīja, ka ir tikai loģiski, ka pret dziļi aizsardzībā sēdošām komandām tās laukuma pusē nav daudz brīvas vietas saspēlei, tāpēc ir svarīgi izmantot piespēles pa gaisu un centrējumus, taču viņš neslēpa, ka no komandas ir pieprasāms daudz labāks sniegums. "Ja reiz neuzvarējām, tad nevaram būt apmierināti," teica Turīnas bagātākā kluba treneris. "Šosezon mēs esam zaudējuši daudzus punktus, skaidrs, ka jābūt labāk."

Pirlo tika uzdots jautājums, ko viņš sezonas izskaņā vēl cer uzlabot savas komandas spēlē: "Mums jāpiestrādā pie futbola elementiem – pozīciju izvēlei laukumā un tam, kā pārvietojamies laukumā. Jāprot atrast brīvās zonas pret komandām, kas sēž aizsardzībā. Šobrīd mēs veicam pārāk daudz horizontālās piespēlēs un tādēļ spēlējam pārāk paredzami."

"Juventus" A Sērijā tagad atkāpusies uz ceturto vietu, turklāt "Napoli" aizmugurē ir ar tieši tādu pašu punktu skaitu, kamēr līdervienība Milānas "Inter" ir jau 12 punktus priekšā. Vēl palikušas desmit kārtas, un "Juventus" būs ļoti jāpacenšas, lai nosargātu vairākus gadus pēc kārtas iegūto čempiones titulu, turklāt nopietns pārbaudījums būs jau trešdien, aizvadot iepriekš pārcelto spēli pret "Napoli".

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/168...