Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" paturēs veterānus Bufonu un Kjellīni un paredz NBA stila transfēru tirgu

Agris Suveizda

"Juventus" paturēs veterānus Bufonu un Kjellīni un paredz NBA stila transfēru tirgu
Džordžo Kjellīni un Džanluidži Bufons. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola flagmaņa Turīnas "Juventus" sporta direktors Fabio Paratiči intervijā Sky Italia atklājis, ka pārrunas par līguma pagarināšanu ar Džanluidži Bufonu, Džordžo Kjellīni un Paulo Divalu tuvojas noslēgumam.

Drīzumā visiem trim spēlētājiem vajadzētu parakstīt jaunus līgumus. Ja 26 gadus vecajam Divalam vēl ir vienošanās uz divām sezonām, tad 42 gadus vecais Bufons un 35 gadus vecais Kjellīni vasarā būtu kļuvuši par brīvajiem aģentiem. Bufons pēc atgriešanās no PSG šosezon A sērijā ir aizvadījis septiņus mačus un ir poļu vārtsarga Vojceha Ščensnija dublieris, bet centra aizsargs Kjellīni jau augustā saplēsa krusteniskās saites un izlaida gandrīz sešus mēnešus. Argentīniešu uzbrucējs Divala šosezon A sērijā sācis 17 no 24 cīņām un guvis septiņus vārtus.

Paratiči runāja par daudzām tēmām un arī prognozēja, ka pandēmijas un tās radītās finanšu krīzes dēļ spēlētāju tirgū varētu pieaugt ilgtermiņa īres vai spēlētāju apmaiņas: "Klubiem būs ekonomiska rakstura grūtības, un mums vajadzēs atrast jaunas formulas. Domāju, ka starp vairākām sistēmām varētu smelties iedvesmu no NBA, kur ir daudz spēlētāju maiņu, algu griestu, drafts, virknē aspektu atšķiroties no mūsu sistēmas. Es nekavējoties no NBA pārņemtu maiņu darījumus."

"Tuvā nākotnē transfēru tirgū naudas būs mazāk. Ejam cauri globāli sarežģītam posmam, vajadzēs uzsvaru likt uz maiņām, ilgtermiņa īrēm. Ja nevari nopirkt māju, tad tā ir jāīrē. Tas pats notiks arī futbolā," Paratiči turpināja. "Ja runājam par 10-20 vadošajām pasaules komandām, maiņu darījumi nemazinās spēlētāju vērtību. Toties kritīsies spēlētāju algas."

Izmantotie resursi:
https://sport.sky.it/calciomercato/...