Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas telpu futbola izlase Bellartes debijā rezultatīvi apspēlē Turciju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas telpu futbola izlase Bellartes debijā rezultatīvi apspēlē Turciju
Miks Babris un Muhamets Sēzers. Foto: LFF

Uzsākot pārbaudes spēļu turnīru Horvātijā, pirmdien Latvijas nacionālā telpu futbola izlase ļoti spraigā un rezultatīvā spēlē ar 5:4 (2:3) uzvarēja Turciju.

Latvijas nacionālā telpu futbola izlase šodien Horvātijas pilsētā Porečā uzsāka "Futsal Week" pārbaudes spēļu turnīru, kurā pie valstsvienības stūres debitēja itāļu speciālists Masimiljāno Bellarte.

Spēles rezultātu atklāja Andrejs Baklanovs, uz ko pretinieki atbildēja ar diviem ātri gūtiem vārtiem, izvirzoties vadībā ar 1;2. Neilgi pēc tam neizšķirtu panāca Artjoms Kozlovskis, bet pirms došanās pārtraukumā vēlreiz vadību ar vienu vārtu starpību ieguva Turcijas telpu futbolisti - 2:3.

Otrajā puslaikā Latvijas telpu futbolisti rezultātu izlīdzināja pēc Edgara Tarakanova raidījuma un bumbas rikošeta, bet vēlāk divu vārtu pārsvaru Latvijai panāca Artjoms Troickis un Andžejs Mickēvičs - 5:3. Atlikušajā laikā turki guva tikai vienus vārtus, līdz ar to Latvija izlase pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar 5:4.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlasei Porečā paredzētas vēl trīs spēles, tikoties arī ar Slovēniju, Igauniju un Melnkalni.

Valstsvienībā šoreiz pulcēti 14 spēlētāji no pašmāju vadošajiem klubiem "Riga" un RFS, bet pirmo izsaukumu uz izlasi izpelnījies Artemijs Piļipčuks.

Iepriekš informējām, ka Bellarte valstsvienības grožus pārņēma tikai jūlijā, kamēr pirms tam Latvijas izlasi vadīja melnkalnietis Vasko Vujovičs. Bellarte darbam ar komandu tāpat kā nacionālajā sieviešu telpu futbola izlasē piesaistījis itāļu speciālistus Luku Kjavaroli un Frančesko Džuljāno. Tāpat treneru korpusā darbosies Vadims Atamaņukovs.

Gaidāmajā turnīrā Latviju pārstāvēs arī tiesnesis Konstantīns Sprūdžs.

Kā zināms, Latvijas telpu futbola izlase gatavojas 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks Rīgā un Kauņā.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs:
Vārtsargi - Rainers Mūrnieks, Igors Labuts, Artjoms Križanovskis; laukuma spēlētāji - Andžejs Mickēvič, Artjoms Kozlovskis, Daniils Fogels, Artūrs Strazdiņš, Krists Krūmiņš, Artemijs Piļipčuks (visi - "Riga"), Edgars Tarakanovs, Artjoms Troickis, Andrejs Baklanovs, Miks Babris, Ņikita Jelagovs (visi - RFS).

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija