Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas telpu futbola valstsvienības grožus pārņem itālis Bellarte

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas telpu futbola valstsvienības grožus pārņem itālis Bellarte
Masimiljāno Bellarte un Vadims Ļašenko. Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas telpu futbola valstsvienības galvenā trenera amatā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde apstiprinājusi itāļu speciālistu Masimiljāno Bellarti.

Bellartes vadībā komanda gatavosies 2026. gada Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram, kas notiks Rīgā un Kauņā. Līgumattiecības ar treneri paredzētas līdz šo sacensību beigām.

Pašlaik 46 gadus vecais Bellarte karjeras laikā ar vairākiem vīriešu un sieviešu komandām izcīnījis trofejas Itālijā un Beļģijā, bet pēdējos četrus gadus viņš vadījis Itālijas vīriešu valstsvienību un U19 izlasi. Sadarbojies ar UEFA turnīru tehnisko atskaišu sagatavošanā un uzstājies ar izglītības semināriem dažādās Eiropas valstīs, tai skaitā arī Latvijā.

"Man patīk būt daļai no liela izaicinājuma, un gaidāmais Eiropas čempionāta finālturnīrs Latvijas izlasei noteikti tāds būs. Esmu šeit ieradies, lai saglabātu līdz šim izlasē paveiktā darba ietekmi un pieliktu klāt jaunu attīstības impulsu. Tieši ilgtermiņa darbs un ilgtermiņa pienesums ir tas, kas veido paliekošus panākumus," izceļ Bellarte. "Latvijai ir gados jauna komanda, kas grib izveidot uzvarētāju mentalitāti, kas grib būt konkurētspējīga. Tas ir process, kurā lielu uzsvaru vēlos likt uz spēlētāju attīstību, dodot viņiem iespēju spēlēt un augt, attīstīt savas spēcīgākās puses. Manā uztverē galvenais ir nevis individuāli spēlētāji, bet gan viņu sadarbība. Tā ir panākumu un baudāmas spēles atslēga. Savu darba stilu un norādes vienmēr pielāgoju spēlētājiem, tāpēc nevaru sagaidīt mūsu pirmo tikšanos un ķeršanos pie darba. Mana un izlases atbildība ir būt atvērtiem arī pašmāju klubiem un vietējiem speciālistiem, lai no šī attīstības procesa ieguvums būtu pēc iespējas plašāks."

"Esam gandarīti Latvijas izlasei piesaistīt pieredzes bagātu un telpu futbola aprindās augstu vērtētu speciālistu, kurš pārzina izlašu darba specifiku un prot strādāt ar jauno paaudzi, prot motivēt spēlētājus. Viņa filozofija darbā ar spēlētājiem, atvērtība sadarbībai ar vietējiem speciālistiem un klubiem, kā arī vēlēšanās strādāt ilgtermiņam, vienlaikus cienot priekšgājēju paveikto, ir patiesi iedvesmojoša," komentē LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Gaidāmais Eiropas čempionāta finālturnīrs, protams, būs mums ļoti svarīgs notikums ne tikai no reputācijas viedokļa, bet arī sportiskajā ziņā. Vēlamies Eiropas elites sabiedrībā būt konkurētspējīgi, taču vēl svarīgāk ir šādam notikumam piešķirt ilgtermiņa pozitīvu ietekmi uz visu Latvijas telpu futbolu. Jaunais izlases galvenais treneris to apzinās, tāpēc šī speciālista darbs mūsu telpu futbolā būs ar plašu vērienu."

No 2022. gada vasaras līdz šā gada maijam Latvijas telpu futbola izlasi vadīja Melnkalnes speciālists Vasko Vujovičs.

Izmantotie avoti:
https://lff.lv/zinas/17687/telpu-fu...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-24 17:36, pirms 2 mēnešiem
Latvijas futbolā itāļu laiks.
Cerēsim, ka Laimes lācis nesīs veiksmi (arī lielajā futbolā).

  +2 [+] [-]

, 2024-07-24 18:49, pirms 2 mēnešiem
Tādu medu lej ausīs, ka pilnīgi noščebināja.

     [+] [-]

, 2024-07-24 19:05, pirms 2 mēnešiem
Itāļiem patīk Latvija. Pirmais taciņu iestaigāja Paskvāle, vālējot Kombuļu Inesi. Pēc tam Banki, tad Nikolato un tagad šis tipiņš.

https://www.delfi.lv/life/42051922/...

  +2 [+] [-]

, 2024-07-24 20:21, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Itāļiem patīk Latvija. Pirmais taciņu iestaigāja Paskvāle, vālējot Kombuļu Inesi. Pēc tam Banki, tad Nikolato un tagad šis tipiņš.

https://www.delfi.lv/life/42051922/sovbizness/45226436/kombulu-inese-paskvale-mani-vale-un-stasta-pasakas
aizmirsi Roberto !

     [+] [-]

, 2024-07-24 22:08, pirms 2 mēnešiem
tā aiziet mūsu rubuļi kā strautā mīsti burbuļi . sens tautas ticējums

     [+] [-]

, 2024-07-25 00:25, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Itāļiem patīk Latvija. Pirmais taciņu iestaigāja Paskvāle, vālējot Kombuļu Inesi. Pēc tam Banki, tad Nikolato un tagad šis tipiņš.

https://www.delfi.lv/life/42051922/sovbizness/45226436/kombulu-inese-paskvale-mani-vale-un-stasta-pasakas
Vēl jau ir sieviešu volejbola izlases gavenais treneris Kaprioti. Tā ka šobrīd vienlaicīgi pie četru Latvijas nacionālo izlašu stūres atrodas itāļu speciālisti.