Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

papildināts "Nikars" pārliecinoši uzvar RABA, titula likteni izšķirs piektā spēle

Andrejs Siliņš

"Nikars" pārliecinoši uzvar RABA, titula likteni izšķirs piektā spēle
Foto: Romualds Vambuts

Sestdien Rīgas Olimpiskā sporta centra hallē ceturtajā Latvijas telpu futbola čempionāta finālspēlē uzvaru izcīnīja Aleksandra Dibrivnija vadītā FK "Nikars" spēlētāji, kas ar rezultātu 4:1 pārspēja RABA futbolistus. Līdz ar to sērijā būs nepieciešama izšķirošā piektā spēle.

RABA, kurai nevarēja palīdzēt savainojumu guvušais Dmitrijs Zolotarjovs, neizmantoja lielisku iespēju pielikt punktu sērijai un pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezties Latvijas čempiones tronī. Spēli labāk uzsāka pie sienas piespiestais "Nikars", kuram pamatsastāvā devās leģionāru maiņa (šoreiz vienīgā vietējā lomu ieņēma nevis Vadims Atamaņukovs vai Igors Dacko, bet gan Oļegs Matvejevs). "Nikars" izveidoja vairākus momentus, tomēr pēc otrā četrinieka nākšanas laukumā iniciatīva pārgāja RABA rīcībā. Astotajā minūtē labs moments bija RABA brazīlietim Tjagu Kubikam, bet viņš no septiņiem metriem sita virsū vārtsargam Dmitrijam Dobrovoļskim.

Pēc divām minūtēm bīstami no distances sita nikarietis Arnaldu Pereira, bet nākamās minūtes laikā jau divas iespējas bija Maksimam Seņam – pirmajā reizē RABA kapteinis sita neprecīzi, bet pēc viņa tālsitiena glāba Dobrovoļskis. 12.minūtē rezultāts beidzot tika atklāts, un to paveica "Nikars". RABA pārkāpa noteikumus savā laukuma pusē, "Nikars" izspēlēja standartsituāciju, un Dacko ar teicamu sitienu zem vārtu pārliktņa pārspēja Aigaru Bondaru, kurš, iespējams, neredzēja sitiena izdarīšanas brīdi un nepaspēja noreaģēt (1:0).

Turpinājumā abas komandas apmainījās ar vairākām neizmantotām izdevībām, bet 16 sekundes pirms puslaika beigām "Nikars" dubultoja pārsvaru - nikarieši izspēlēja skaistu sieniņu, un brazīlietis Veve ar purngalu panāca 2:0. Otrā puslaika sākumā "Nikars" bija ļoti tuvu trešajam panākumam – Ze Marija skaisti pārmeta bumbu pāri Bondaram, tomēr RABA aizsargs to izsita no vārtu līnijas. "Nikars" un RABA nerealizēja teicamas pretuzbrukumu iespējas, un svaru kausi 31.minūtē nosvērās četrkārtējā čempiona "Nikara" labā – Ze Marija ar sitienu tālajā apakšējā vārtu stūrī lika Bondaram kapitulēt jau trešo reizi (3:0).

Neilgi pēc tam RABA galvenais treneris Arturs Šketovs pieprasīja minūtes pārtraukumu un nomainīja vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju – vārtos atkal devās Seņs. Taču jau pēc aptuveni 20 sekundēm "Nikars" ar sitienu tukšos vārtos panāca 4:0. RABA nepadevās un turpināja spēlēt bez vārtsarga. Sešas minūtes pirms beigām beidzot krita arī Dobrovoļska cietoksnis – RABA pēc neveiksmīga uzbrukuma atguva bumbu, ar dažām piespēlēm šķērsoja visu laukumu, un Tjagu trieca bumbu zem pārliktņa (1:4).

"Nikars" varēja trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pielikt mačam treknu punktu, bet pēc Matvejeva sitiena pa vārtu augšdaļu lielisku reakciju nodemonstrēja Bondars. Nākamajā minūtē Ze Marijam pietrūka pavisam nedaudz, lai no savas laukuma puses gūtu vēl vienus vārtus – bumba lidoja pavisam nedaudz pāri tukšajiem vārtiem. Spēle noslēdzās ar loģisku "Nikara" uzvaru (4:1), kas nozīmē, ka titula liktenis izšķirsies sērijas piektajā un pēdējā cīņā, kas tiks aizvadīta jau šo piektdien plkst. 21:00.

RABA - Nikars 1:4 (0:2)

Vārti: Tjagu 34' - Dacko 12' Veve 20'32' Ze Marija 31'
Brīdinājumi: Šustrovs
RABA: Bondars, Parhimovičs, K.Zabarovskis, Terens, Afanasjevs, Seņs, Brižaņs, Jakovļevs, Vasiļjevs, Tjagu, D.Zabarovskis, Almirs
Nikars: Dobrovoļskis, Zalaļetdinovs, Arnaldu, Veve, Ze Marija, Atamaņukovs, Ļašenko, Dacko, Matvejevs, Šustrovs, Gnutovs, Baranovs
Tiesneši: Toni Lehtinens (Somija), Tommi Grenmans (Somija), Kiazo Leladze (Latvija)

Nominācijas

Čempionāta labākais spēlētājs: Veve ("Nikars"), Almirs, Aigars Bondars (abi RABA)
Čempionāta labākais treneris: Aleksandrs Dibrivnijs ("Nikars"), Arturs Šketovs (RABA), Vadims Arakčejevs (RTU)
Čempionāta labākais vārtsargs: Aigars Bondars (RABA), Dimitrijs Dobrovoļskis ("Nikars"), Aleksandrs Kļušins (ISMA)
Čempionāta labākais spēlētājs zem 21 gada: Aleksandrs Parhimovičs (RABA), Aleksandrs Škoļņikovs (ISMA), Aleksandrs Jubelis (RTU)
Čempionāta labākais uzbrukuma plāna spēlētājs: Dmitrijs Jakovļevs (RABA), Aleksejs Lavrenovs (ISMA), Igors Avanesovs ("Nikars")
Čempionāta labākais aizsardzības plāna spēlētājs: Dmitrijs Zabarovskis (RABA), Vadims Atamaņukovs ("Nikars"), Jevgēņijs Matrjoņins (ISMA)

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...