Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Šketovs: "Ļoti ceru, ka RABA turpinās spēlēt"

Andrejs Siliņš

Šketovs: "Ļoti ceru, ka RABA turpinās spēlēt"
Artūrs Šketovs
Foto: LFF

Joprojām ir neskaidrība par to, vai jaunajā telpu futbola sezonā turpinās pastāvēt viens no Latvijas labākajiem klubiem RABA, un komandas galvenais treneris Artūrs Šketovs intervijā LTFA mājaslapā izteicies, ka nevar atbildēt uz šo jautājumu.

Pērnajā sezonā aizcīnījāties līdz finālam, tomēr jau atkal uzvarēja FK “Nikars”. Kā vērtējat šo sezonu?
- Kā jau tas mums pēdējos gados ierasts, pirms sezonas komandai pievienojās daudz jaunu spēlētāju tostarp divi leģionāri. Šis nebija pirmais gads, kad praktiski vajadzēja sākt veidot jaunu komandu, sākt visu no nulles. Priecē, ka sastāvā atgriezās Aigars Bondars un brāļi Kuļešovi, komandai pievienojās Oskars Ikstens, Artūrs Strazdiņš un Valērijs Čistjakovs. Vēlāk jau sezonas vidū atgriezās Dmitrijs Jakovļevs un Konstantīns Zabarovskis. Tieši čempionāta beigu posmā sāka parādīties jūtama kvalitāte saspēlē, komandas spēle ieguva savu rokrakstu. Diemžēl zelta godalgas izcīnīt neizdevās, kaut arī ar “Nikars” vienību cīnījāmies ļoti līdzīgi un divās no spēlēm zaudējām pagarinājumā. Priecē tas, ka principiālos pretiniekus uzvarējām Latvijas kausa finālā, iegūstot šo trofeju savā īpašumā. Sezona bija grūta, bet interesanta.

Kādi vēl faktori ietekmēja komandas veikumu?
- Savainojumi. Radās manā trenera karjerā iepriekš nepiedzīvota situācija, kad operācijas bija nepieciešamas uzreiz septiņiem spēlētājiem. Dažiem vieglākas, dažiem smagākas, ne visi varēja tik ātri atjaunoties. Piemēram, vārtsargs Rinats Sabirovs, kuram vēlu ātrāku atveseļošanos un atgriešanos telpu futbolā. Tad vēl pēc finālsērijas pirmās spēles uz ārzemēm devās Oskars Ikstens un viens no brazīliešu viesspēlētājiem, veselu mēnesi pirms fināla nācās iztikt bez vārtsarga A.Bondara. Beidzamā fināla mača gaitā savainojumu guva Marsio.

Vai esat apmierināts ar leģionāru pienesumu?
- Nevienam nav noslēpums, ka leģionāri bija mūsu vadošie spēlētāji, un tādam mērķim arī viņi tika piesaistīti komandā. Divi no viņiem – Edersons un Rūnijs - jau vēl sezonu iepriekš pie mums spēlēja, bija vieni no komandas galvenajiem līderiem. Šajā sezonā ļoti patika tas, kā komandā iesaistījās Marsio. Viņš ir ļoti universāls spēlētājs.

Savu iespaidu atstāja arī noteikti kluba ne tik spožais finansiālais stāvoklis...
- Visām komandām gadās problēmas, bet tas tomēr ir kluba iekšējais jautājums. Negribētu to plašāk publiski iztirzāt. Vēlos tikai teikt, ka esmu ļoti pateicīgs spēlētājiem, kluba vadībai un prezidentam, ka spējām visi kopā aizvadīt čempionātu līdz galam. Cīnījāmies. Bija strīdīgs moments ceturtajā finālsērijas spēlē, kad mums neieskaitīja vārtus. Varbūt viss varēja pavērsties arī citādāk. Bet notika tā, kā notika.

Kā vērtējat kopējo čempionāta sportisko līmeni?
- Manuprāt, gandrīz visas sāncenses izrādīja sīkstu pretestību. Konkurence neļāva atslābt. Piemēram, ar FC “Petrow” spēlējām ceturtdaļfinālā, un mums negāja viegli – tā bija spēcīga komanda, kurai noteikti vajadzēja ieņemt augstāku vietu, taču sīvā konkurence to nepieļāva.

Klīst baumas, ka FK “RABA” varētu beigt pastāvēt nākamajā sezonā. Ko varat teikt par to?
- Šis jautājums ir jāuzdod nevis man, bet kluba prezidentam. Ļoti ceru, ka viss atrisināsies un FK “RABA” turpinās spēlēt. Pašreizējā brīdī esam viens no vecākajiem klubiem ar savām tradīcijām, vēsturi.

Vai esat jau sācis apdomāt kādus citus darba variantus?
- Man bez kluba ir arī darbs Latvijas izlasē. Ja notiks sliktākais variants, tad neko. Būšu atbrīvotais treneris [smaida – aut.].

Kādi ir plāni Latvijas izlasei šā gada otrajā pusē?
- Kā ierasts, startēsim Baltijas kausa izcīņā. Tāpat esam saņēmuši piedāvājumu decembrī piedalīties “Nordic Cup” turnīrā Norvēģijā, tomēr tā kā abu sacensību laiki pārklājas veicam pārrunas ar igauņiem un lietuviešiem par iespēju Baltijas kausu izspēlēt citos datumos.

Intervijas oriģināls šeit:
LTFA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja