Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausu telpu futbolā ar pārliecinošu uzvaru iegūst Lietuvas izlase

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Baltijas kausu telpu futbolā ar pārliecinošu uzvaru iegūst Lietuvas izlase
Foto: LFF

Šodien par Baltijas kausa ieguvējiem telpu futbolā kļuva Lietuvas izlase, kas Salaspilī pārliecinoši ar 8:2 pārspēja Latviju. Abas izlases pirms tam bija uzvarējušas arī Igauniju.

Pirms tam abas komandas turnīra ievadā uzvarēja Igaunijas izlasi. Mājinieki to piektdien paveica ar 7:0, bet lietuvieši dienu vēlāk – ar 8:3.

Rezultātu pēc teju trim nospēlētām minūtēm atklāja Lietuvas izlase un Edgars Baranausks, spēcīgi raidot bumbu zem vārtu pārliktņa. Neskatoties uz iegūto iniciatīvu, laukuma saimniekiem izlīdzināt rezultātu neizdevās un tā vietā komanda nonāca vēl lielākos iedzinējos, kad 7. minūtē pirmais pie Kaspara Nereta atsistās bumbas bija Lūkass Sendžiks. Devītajā minūtē jau 3:0 ar izcilu tālsitienu panāca Jurijs Jeremejevs.

Otrā puslaika ievads Latvijas komandai neizdevās, jo atnesa ceturtos zaudētos vārtus, kad Neretu pārspēja Alberts Voskunovičs. Daudzās kļūdas piespēlēs gan reālas izredzes atspēlēties mājiniekiem nedeva, kamēr Voskunovičs puslaiku vidū guva savus otros vārtus, un panāca piecu precīzu sitienu pārsvaru lietuviešiem. Septiņas minūtes pirms spēles beigām vienus vārtus atguva 2020. gada Latvijas labākais telpu futbolists Miks Babris, uz ko divas minūtes vēlāk ar precīzu sitienu tukšos vārtos atbildēja sāncenšu vārtsargs Macenis.

Četru vārtu atpalicību nedaudz vēlāk atjaunoja Romāns Rožkovskis, tomēr arī šoreiz cerības laupīja pašu kļūdas saspēlē piecatā – trīs minūtes pirms cīņas beigām septītos vārtus guva Artūrs Juhno, bet neilgi pēc tam izcēlās arī Toms Bučma. Cīņas pēdējās sekundēs no soda sitiena atzīmes savu iespēju neizmantoja Andrejs Baklanovs.

Latvija ir tituliem bagātākā komanda Baltijas kausa vēsturē, un bija līdzšinējā trofejas glabātāja. Līdz šim no deviņiem aizvadītajiem Baltijas kausa turnīriem telpu futbolā Latvijas izlase bija triumfējusi sešas reizes.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13730/baltijas...