Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

2020. gada čempiones ''Petrow/Jelgava'' prezidents pēc sezonas nefinansēs klubu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2020. gada čempiones ''Petrow/Jelgava'' prezidents pēc sezonas nefinansēs klubu
Foto: Petrow/Jelgava

2020. gada telpu futbola virslīgas čempiones un pagājušā gada otrās vietas ieguvējas ''Petrow/Jelgava'' vadītājs un galvenais atbalstītājs Mārtiņš Petrovs intervijā portālam ''Delfi'' atklājis, ka pēc sezonas pārtrauks atbalstīt klubu par iemeslu minot futbola federācijas solījumu nepildīšanu finansiālajos jautājumos.

''Petrow/Jelgava'' kļuva par 2020. gada telpu futbola čempioniem, bet pirms gada aizspēlējās līdz finālam, kur piekāpās ''Raba'' komandai. Baltijas kausā 2021. gada izskaņā Latvijas izlases formā spēlēja uzreiz seši Jelgavas komandas pārstāvji - visvairāk no jebkura telpu futbola virslīgas kluba.

Komandas nākotne gan ir apdraudēta. Kā portālam ''Delfi'' apgalvojis kluba vadītājs un galvenais atbalstītājs Mārtiņš Petrovs, tad viņš plāno pārtraukt finansēt komandu pēc šīs sezonas. Par galveno iemeslu kalpojis Latvijas Futbola federācijas (LFF) attieksme pret kluba prezidentu. ''Kad likvidēja Latvijas Telpu futbola asociāciju, tad mums solīja, ka čempionāts būs par velti. Pats iestājos par telpu futbola atgriešanos Latvijas Futbola federācijas paspārnē, jo tur tomēr profesionālāka komanda. Bet kas no tā iznāca? Klubam jāmaksā 3000 eiro, tātad no desmit klubiem sanāk 30 000. Vēl 30 000 dodot it kā ''Optibet''. Sezonas aizvadīšanai vajag 45 000 eiro, sanāk, ka vēl 15 000 eiro paliek pāri, bet federācija pati neko nesedz,'' sašutumu neslēpj Petrovs.

Jelgavas komandas galvenais atbalstītājs turpinājis, ka skaidrojumu par finansēm no LFF saņēmis neesot: ''Esmu prasījis skaidrojumus par izmaksām, bet tos tā arī neesmu saņēmis. Kopš 2013. gada darbojos, bet neesmu LFF biedrs. Visu laika man tikai sola, ka ''rītdien, rītdien'' uzņemsim. Apnika gaidīt.''

''Sezonas turpinājumā vairs aktīvi neiesaistīšos telpu futbola dzīvē. Redzēs, bet man liekas, ka būs bardaks. Biedrībā turpināšu darboties, šai sezonai finansējums ir nodrošināts, un man ir tomēr atbildība puišu, treneru priekšā. Nospēlēsim līdz sezonas beigām, ja mūs nenoņems kā Daugavpils ''Lokomotiv'','' par esošo sezonu klāstīja līdzšinējais komandas vadītājs.

Komandas darbu turpmāk organizēs Deniss Gaidukovs un Pāvels Jerjohins, taču komandas nākotne atkarīga, vai izdosies piesaistīt finansējumu. ''Ja atradīs finansējumu, tad klubs pastāvēs. Varbūt Jelgavas pašvaldība vēlēsies vairāk atbalstīt. Bet es noteikti nepalikšu. Biedrībā darbošos, varbūt finansiāli atbalstīšu handbolu,'' savus plānus atklāja Mārtiņš Petrovs.

Pēc nospēlētām deviņām kārtām ''Petrow/Jelgava'' ar 24 punktiem atrodas otrajā vietā, par punktu atpaliekot no līderes ''Raba'', bet par trim apsteidzot FK ''Nikars''.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/sports/news/fu...

     [+] [-]

, 2022-01-03 15:29, pirms 2 gadiem
"Petrow/Jelgava" ir telpu futbola klubs no Rīgas, kas Jelgavā aizvada savas mājas spēles - citas saistības ar Jelgavu, liekas, tam nav