Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

PK atlases otrajā spēlē latvieši paliek sausā pret Slovākiju

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

PK atlases otrajā spēlē latvieši paliek sausā pret Slovākiju
Matīss Babris (#4) Latvijas izlases kreklā. Foto: LFF

Latvijas telpu futbola izlase šovakar aizvadīja otro cīņu 2024. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīra pamatkārtas ietvaros. Aizraujošā cīņā ar 0:3 šoreiz gan tika atzīts Slovākijas pārākums.

Slovākija ir nominālā apakšgrupas favorīte un bija skaidrs, ka cīņa nebūs viegla. Artjomam Križanovskim jau no spēles pirmajām minūtēm vārtos bija gana daudz darba. Arī Latvijai bija iespējas, tomēr vienīgos vārtus pirmajā puslaikā guva mājinieki.

Spēles otrajā pusē latvieši uzbruka vēl bīstamāk, taču uzlauzt Slovākijas cietoksni tā arī neizdevās. Mājinieki guva vēl divus vārtus un atstāja latviešus sausā.

Vārtus Slovākijas izlases labā guva Gabriels Riks, Martins Doša un Matušs Ševčiks.

Latvijas izlase spēli aizvadīja bez kapteiņa Germana Matjušenko. Viņa vietā bija pieteikts Artūrs Kuļešovs.

PK atlasi Latvija atklāja ar pārliecinošu panākumu pār Vāciju (5:1). Atlases otrā apļa cīņas latvieši aizvadīs 2023. gada martā.

Atgādināsim, ka elites kārtā iekļūs 12 apakšgrupu uzvarētājas, kā arī četras labāko otro vietu ieguvējas. Pārējās astoņas valstsvienības, kuras finišēs otrajā pozīcijā, piedalīsies ''play-off'' kārtā. Tāpēc pēc grupu turnīra īpaši svarīga var būt gūto un ielaisto vārtu attiecība.