Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionu treneris dienu pēc titula iegūšanas telpu futbolu nomaina pret šahu

Agris Suveizda

Latvijas čempionu treneris dienu pēc titula iegūšanas telpu futbolu nomaina pret šahu
Guntis Apīnis. Foto: A.Pupurāns/FC Petrow/www.futsal.lv

Latvijas telpu futbola jaunās čempionvienības "Petrow" galvenais treneris Guntis Apīnis sociālo tīklu vietnē Facebook pavēstījis par amata un visa sporta veida atstāšanu.

"Informēju, ka ar šodienu pārtraucu darbību Latvijas Telpu futbola asociācijas valdē un Treneru padomē, telpu futbolā vispār, kā arī atstāju trenera amatu FC “Petrow”. Lai jums visiem veicas!" vakar rakstīja Guntis Apīnis, kurš norādīja, ka ir nolēmis pievērsties šaham, un kurš ir arī Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks sporta jautājumos un sekretariāta vadītājs.

"Petrow" tikai dienu pirms šā paziņojuma izcīnīja pirmo Latvijas titulu kluba vēsturē, finālsērijā ar 3-0 sakaujot kausa ieguvēju "Rabu". Jau pēc spēles beigām Apīnis intervijā Sportacentrs.com izdarīja mājienu, ka amatā varētu nepalikt: "Esmu noguris, jo paralēli tiešajam darbam esmu veltījis divus gadus. Godīgi sakot, tagad noslēdzas lielāks loks. 2013. gadā, nebūdams telpu futbolā un neko nezinādams, šeit, Jelgavā, piedalījos Spānijas trenera vadītos kursos, un tagad esmu šeit. Iespējams, ka tas loks ir noslēdzies – es nezinu, pagaidām uz priekšu vēl nedomāju. Ir liels nogurums, un ir jādomā, kā to visu var apvienot ar pamatdarbu."

Apīnis galvenā trenera amatā stājās 2018./19. g. regulārās sezonas izskaņā, nomainot Sergeju Nagibinu, un palīdzēja komandai izcīnīt bronzu – pirmo medaļu kluba vēsturē. Arī tajā sezonā "Petrow" pārspēja "Rabu", tikai toreiz tas notika jau ceturtdaļfinālā, pārtraucot sāncenšu ilgo medaļu sēriju. Par spīti "Petrow" triumfam klubs šajā Virslīgas sezonā tika tikai pie vienas individuālās balvas – kā labākajam PR klubam.

Par labāko treneri tika atzīts ilggadējais "Rabas",pieaugušo izlases un U19 izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs, labākā vārtsarga balvu saņēma "Rabas" pamatvārtsargs Kaspars Žurovs, bet par labāko jauno spēlētāju tika atzīts Artjoms Kozlovskis, kurš uz "Rabu" pārcēlās no "Salaspils". Labākā spēlētāja balva vēl netika pasniegta, kas visdrīzāk nozīmē, ka to iegūs Jēkabpils "Lūšu" līderis Dmitrijs Kuzmins, kurš arī ir līgas labākais vārtu guvējs. "Petrow" prezidents Mārtiņš Petrovs pēcāk sociālajos tīklos pauda izbrīnu par to, ka pie balvas netika nedz Apīnis, nedz komandas menedžeris Uldis Stukovs (tiek apbalvots arī līgas labākais menedžeris).

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/permalink....