Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"St.-Etienne" pret "Lyon"

Agris Suveizda

"St.-Etienne" pret "Lyon"
Vai "St.-Etienne" futbolisti līksmos pēc 14 gadu pārtraukuma?
Foto: AFP

Šodien 22:00 pēc Latvijas laika Sentetjēnas stadionā tiks aizvadīts viens no gaidītākajiem un arī atpazīstamākajiem derbijiem Francijas futbolā. Tajā vietējā "Saint-Etienne” tiksies ar pavisam netālās Lionas "Olympique” komandas futbolistiem.

Jau izsenis visā pasaulē derbijiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Ja iespējams pats lielākais derbijs Francijā ir "PSG” un Marseļas "Olympique” klubu savstarpējā spēle, tad starp viena reģiona komandām emociju un atmosfēras ziņā neviens cits duelis nespēj pārspēt Lionas un Sentetjēnas komandu cīniņu. Lieki piebilst, ka "Stade Geoffroy-Guichard” stadions, kurā ir nedaudz vairāk nekā 35 tūkstoši skatītāju vietu, būs pārpildīts.

Cīņa par varu reģionā

Šodien tiks aizvadīta jau 96. oficiālā spēle starp abu klubu pieaugušajām komandām un 85. spēle Francijas čempionāta ietvaros. Ja kopsummā "Saint-Etienne” ir pārsvars savstarpējās kaujās (33 uzvaras pret divdesmit piecām 84 spēlēs), tad pēdējos 15 gados neapšaubāmi dominē septiņkārtējie Francijas čempioni. Ne savā laukumā, ne Lionā "ASSE” futbolisti nav uzvarējuši jau nedaudz vairāk nekā 14 gadus jeb kopskaitā 17 spēles. Tam ļoti tuvu viņi bija pagājušajā sezonā, tomēr "OL” uzbrukuma līderis Karims Benzema kompensācijas laika otrajā minūtē ar brīvsitienu panāca neizšķrtu.

Kā jau derbijiem pienākas, arī šo abu komandu līdzjutēji ir nesamierināmi ienaidnieki. Allaž fanu grupējumi kārtīgi sagatavojas šai spēlei ar saukļiem vai plakātiem, kuros tiek nozākāti pretinieku spēlētāji vai atbalstītāji. Aizpagājušajā sezonā pat uz 20 minūtēm nācās apturēt spēli, lai nomierinātu iekarsušos jauniešus. Sentetjēnas fani bija tik ļoti uzvilkušies, ka pat šāva petardes toreizējo viesu "Lyon” atbalstītāju piepildītajā tribīnē.

”Saint-Etienne”,…

Mājiniekiem "St.-Etienne” futbolistiem sezonas sākums nav izdevies diez ko sekmīgs. Trijās spēlēs uzvara un divi zaudējumi un tikai 15. vieta turnīra tabulā. Pilnīgi noteikti gan kluba vadība, gan atbalstītāji, gan paši spēlētāji bija gaidījuši labāku sezonas sākumu. Tāpēc pēc iespējas ātrāk nepieciešams uzvarēt kādu spēli, lai atgūtu pārliecību par saviem spēkiem. Liels pluss mājiniekiem ir tas, ka komandā nav neviena savainota futbolista, tāpēc laukumā dosies maksimāli spēcīgākais virknējums.

”Lyon”…

Septiņkārtējie čempioni ar pirmajām spēlēm var būt pat ļoti apmierināti. Otrā vieta un pat negaidīti saturīgs sniegums priekš sezonas sākuma. Vērojot spēles un turnīra tabulu, nevar pateikt, ka "OL” ir diezgan iespaidīgas kadru problēmas. Savainojumu dēļ joprojām spēlēt nevar ne Kaders Keita, ne Džons Mensā, ne arī Fransuā Klers (nespēlēs vēl vismaz pusgadu), kuriem trenera zīmējumā tika atvēlētas diezgan nozīmīgas lomas. Tāpat ar savainojumiem mokās brazīlieši Freds un Santušs. Tomēr komanda darbojās pat ļoti saskaņoti, neskatoties pat uz to, ka katra spēle sākta citādā sastāvā. Kamēr uzbrukums vēl nedarbojās ar plānotajiem apgriezieniem, komandas trumpis ir aizsardzība – četrās aizvadītajās spēlēs, ieskaitot Superkausa finālu, savi vārti palikuši neskarti. Tomēr galvenā trenera Kloda Pjuela prātu visvairāk nomāc tieši aizsardzības līnija. Pāris dienu pirms spēles kurvīti iedeva itālis Masimo Odo, kā arī spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties viens no aizsardzības balstiem Fabio Grosso.

…un "Lille”

Vaicāsiet, kāds sakars Lillei ar šīm abām pilsētām. Atbilde ir vienkārša – abu komandu pieteikumos un pat uz komandtiltiņa var atrast daudzus uzvārdus, kuri kādreiz tikuši pieminēti "Lille” sakarā. Pavisam nesenā pagātnē „Lille” galvenais treneris bija tagadējais "OL” vadītājs Klods Pjuels, par kura asistentu četrus gadus strādāja tagadējais "ASSE” galvenais treneris Lorāns Russē. Tāpat šīs komandas sastāvā savulaik spēlējuši Tavlaridis, Dernjē, Landrens un Žions (visi "St.-Etienne”), kā arī Bodmers, Makūns un Keita (visi "Lyon”).

Benzema: "Gada spēle”

Par gaidāmo spēli izteicās "OL” uzbrukuma līderis Karims Benzema: „Pret "St.-Etienne” mums nav tiesību zaudēt. Šī ir gada spēle. Mačs, kuru gaida visi. Viņi ["ASSE” futbolisti – aut.] spēlēs par visiem 200%. Derbijos parasti valda liela spriedze un tiek gūti maz vārtu. Šī būs svarīga un grūta spēle.”

"Mums ir jāuzvar! Ja mēs saņemsimies, tad vismaz vienā spēlē mēs varam Lionu uzvarēt. Taču, lai to izdarītu, mums ir jāatdod visi savi spēki cīņai laukumā,” kaujiniecisks bija "Saint-Etienne” futbolists Dernjē.

Betway.com ekspertu prognozes:

ASSEXLyon
3.0 3.0 2.3

Iespējamie sākumsastāvi

ASSE: Viviani – Perens, Monsoro, Tavlaridis, Dabo – Landrīns, Matuidi – Paie, Feinduno, Matsui – Gomis

OL: Loriss – Reveijērs, Kriss, Bodmers, Gassama – Tulalāns, Makūns – Govu, Žuninju, Benzema - Pikijons

Pēdējo piecu spēļu rezultāti:

GadsSpēleRez.
2008. Saint-Etienne - Lyon 1:1
2007. Lyon - Saint-Etienne 1:0
2006. Saint-Etienne - Lyon 1:3
2006. Lyon - Saint-Etienne 2:1
2006. Lyon- Saint-Etienne 4:0

Izmantotie resursi:
olweb.fr
asse.fr
frenchleague.com

  +3 [+] [-]

, 2008-08-31 16:31, pirms 16 gadiem
Tiešām ļoti gaidīta spēle, kura noteikti jāvēro! Sain-Etienne ir vieni no maniem favorītiem Francijas futbolā, tā kā ceru, ka viņi pārtrauks šo neuzvarētos spēļu sēriju pret Lyon! Vakarā visi pie VS2 ekrāniem, lai varētu vērot šo iespaidīgo derbiju!

  +3 [+] [-]

, 2008-08-31 16:33, pirms 16 gadiem
Varbūt jāpaskatās!

  +3 [+] [-]

, 2008-08-31 16:35, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Varbūt jāpaskatās!

nu mēģini!!! nenožēlosi

  +2 [+] [-]

, 2008-08-31 17:24, pirms 16 gadiem
Aizpagājušajā sezonā pat uz 20 minūtēm nācās apturēt spēli, lai nomierinātu iekarsušos jauniešus. Sentetjēnas fani bija tik ļoti uzvilkušies, ka pat šāva petardes toreizējo viesu "Lyon” atbalstītāju piepildītajā tribīnē.


Vot shito speeli es atceros! Skjiet, ka bija 3:0 tobriid Lyon vadiibaa, kad bija jaapaartrauc uz mirkli speele...

  -1 [+] [-]

, 2008-08-31 17:28, pirms 16 gadiem
Gunner rakstīja: Aizpagājušajā sezonā pat uz 20 minūtēm nācās apturēt spēli, lai nomierinātu iekarsušos jauniešus. Sentetjēnas fani bija tik ļoti uzvilkušies, ka pat šāva petardes toreizējo viesu "Lyon” atbalstītāju piepildītajā tribīnē.


Vot shito speeli es atceros! Skjiet, ka bija 3:0 tobriid Lyon vadiibaa, kad bija jaapaartrauc uz mirkli speele...

Es arī. 'Tiksies pašlaik vienas no spēcīgākajām komandām Francijā (neskatoties pēc tabulas)

  +3 [+] [-]

, 2008-08-31 17:29, pirms 16 gadiem
Uzbrucēju duelis.
Benzemā pret Gomī
Kurš kuru?
';

  +1 [+] [-]

, 2008-08-31 17:31, pirms 16 gadiem
krissz rakstīja: Uzbrucēju duelis.
Benzemā pret Gomī
Kurš kuru?



Ceru jau, ka Gomis!

     [+] [-]

, 2008-08-31 17:44, pirms 16 gadiem
Very, very interesting.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-31 18:21, pirms 16 gadiem
Gunner rakstīja: Ceru jau, ka Gomis!

Esam vienās domās!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-31 18:27, pirms 16 gadiem
krissz rakstīja: Esam vienās domās!

mes ar'!

     [+] [-]

, 2008-08-31 18:33, pirms 16 gadiem
Grosso nekapas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-08-31 20:54, pirms 16 gadiem
Nu obligaaati jaskatas shitaa speele! Iesaku ikvienam paskatiities shodien sho speeli nozheelot tieshaam nevajadzees! Skaidrs ka satraukums pirms speeles abaam komandaam buus liels, jo atmosfeera noteikti buus dieviiga , trakuliigie St-Ettienes fani par to noteikti buus parupeejushies! Piekriitu autoram ka speele vareetu buut ljoti nervoza un mazrezultativa es lieku 1:0 Lyonas laba.Ticu ka Benzema shodien iesiitis! Lyonai uzvaru tieshaam vajag lai nesaaktu atpalikt no Marsellas, taka tieshaam svariga speele ari no tabula viedoklja!

     [+] [-]

, 2008-08-31 21:09, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Viasat sport 2 laikam arī šo spēli rādīs.

ja

  +1 [+] [-]

, 2008-08-31 21:10, pirms 16 gadiem
Tiešām iesaku šo spēli noskatīties visiem, jo fanu dēļ tas būs tā vērts!