Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG zaudē pendelēs un izstājas no pirmā turnīra šosezon

Agris Suveizda

PSG zaudē pendelēs un izstājas no pirmā turnīra šosezon
Zlatans Ibrahimovičs pret Maksu Alēnu Gradelu
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadīts pirmais Francijas Līgas kausa ceturtdaļfināls. Kausa izcīņas centrālajā duelī PSG viesojās pie teicamā formā esošās "St.-Etienne" un zaudēja pēcspēles sitienu sērijā - 0:0 mačā un 3:5 pendelēs. Izšķirošo kļūdu trešajā sitienu sērijā pieļāva kapteinis Tjagu Silva.

Pa ceļam līdz ceturtdaļfinālam PSG bija jāuzvar Marseļas "Olympique" (2:0), savukārt "St.-Etienne" turnīru sāka vienu kārtu agrāk – uzvara pendelēs Loriānā un 3:0 Monbeliārā. "St.-Etienne" šosezon ir lieliskā formā un pēdējo zaudējumu ir cietusi 15.septembrī (0:1 pret "Sochaux"). Kopš tā mača Les Verts bija aizvadījuši 11 spēles, no kurām uzvarēja sešās – tostarp nesenajā mačā Parīzē (2:1).

Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, bet viesiem 13.minūtē bija fantastiska izdevība atklāt rezultātu. Sentetjēnieši pazaudēja bumbu netālu no sava soda laukuma, un Zlatans Ibrahimovičs nonāca aci pret aci ar Stefanu Rufjē – duelī pārāks bija vārtsargs. Pēc četrām minūtēm sekoja sentetjēniešu atbilde – pēc stūra sitiena no teicamas pozīcijas ar galvu sita Pjērs Emeriks Obamejangs, bet bumbu uz vārtu līnijas bloķēja aizsargs.

Kopumā laukumā ritēja pilnībā līdzvērtīga spēkošanās. Abas komandas izveidoja vairākus pusmomentus vai tika pie bīstamām standartsituācijām, bet simtprocentīgu izdevību praktiski nebija. Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pagarinājumā vēl viena izcila iespēja bija Ibrahimovičam. Rupju kļūdu pieļāva mājinieku aizsargs, kurš atpakaļ soda laukumā piespēlēja Esekjelam Laveci, argentīnietis tālāk bumbu nodeva Ibrahimovičam, bet Rufjē savlaicīgi un pašaizliedzīgi metās zviedra kājās.

Dueļa liktenis bija jāizšķir pēcspēles sitienos. Pirmie septiņi sitieni bija precīzi, bet tad Rufjē tvēra Silvas raidīto bumbu. Abi atlikušie mājinieku sitieni bija ļoti pārliecinoši, un PSG bija spiesta atvadīties jau no pirmās trofejas šosezon. Pārējie ceturtdaļfināli tiks aizvadīti šovakar.

Sitienu sērija: Koāds 0:1, Ibrahimovičs 1:1, Gulams 2:1, Nene 2:2, Brandau 3:2, Silva (vārtsargs), Perāns 4:2, Armāns 4:3, Obamejangs 5:3.

Coupe de la Ligue, 1/4 fināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
St.-Etienne – PSG0:0; 5:3
Montpellier – Nice3:2 (1:1)Kabelā 30' Erera 52' Tināns 83' - Bozeti 22' Boteaks 66'(11m)
Bastia – Lille19:45
Rennes – Troyes21:55