Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Sirigu pamet PSG un pārceļas uz ''Torino''

Sirigu pamet PSG un pārceļas uz ''Torino''
Salvatore Sirigu līguma parakstīšanas brīdī
Foto: LaPresse/Scanpix

Itāļu futbola vārtsargs Salvatore Sirigu pametis ilggadējo darbavietu Parīzes ''Saint Germain'', pārceļoties uz A Sērijas klubu ''Torino''. Līgums ar PSG lauzts pēc abpusējas vienošanās.

Sirigu PSG pievienojās 2011. gadā, pārnākot no cita A Sērijas kluba, proti, ''Palermo''. Vairākus gadus itālis bija Parīzes pirmais numurs, tomēr 30 gadus veco vārtsargu spēja izkonkurēt vācietis Kevins Traps, kurš tika iegādāts 2015. gadā. Sirigu 2016. gada sezonā atradās īrē ''Sevilla'', kuras rindās aizvadīja divus mačus, savukārt gadu vēlāk vārtsargs tika izīrēts ''Osasuna'' vienībai, kur piedalījās 18 spēlēs. Tas gan neizglāba ''Osasuna'' no izkrišanas uz zemāku līgu.

''Esmu ļoti priecīgs pievienoties šim klubam. Izvēlējos tieši Turīnu, jo viņi mani ļoti vēlējās redzēt savā komandā, kā arī klubam ir vērienīgi attīstības projekti. Klubs un tā prezidents lika man justies svarīgam, un esmu viņiem par to pateicīgs,'' atzina Sirigu.

''Torino'' prezidents Urbano Kairo atzina, ka ''Salvatore ir augsta kalibra vārtsargs ar starptautisku spēļu pieredzi, un noteikti pastiprinās mūsu komandu. Viņam ir 30 gadu, labākie gadi vārtsargam. Sirigu karjerā vēl priekšā daudzi gadi, raugāmies uz viņu kā uz līderi un silti sveicam komandā''.

Sirigu dzimtenē spēlēs pirmoreiz kopš 2011. gada, kad pameta ''Palermo'' un pārcēlās uz Franciju. Zināms, ka pagājušo sezonu ''Torino'' rindās aizvadīja no Mančestras ''City'' īrētais anglis Džo Hārts, taču klubs izvēlējās neiegādāties Hārtu pastāvīgā līgumā, dodot priekšroku Salvatorem Sirigu. 30 gadus vecais vārtsargs aizvadījis arī 17 spēles Itālijas izlases vārtos.

Izmantotie resursi:
Football News and Scores - ESPN FC


Ngolo Kantē. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix
1

Pasaules vicečempione Francija paziņo "Euro 2024" sastāvu: negaidīti atgriežas Kantē

Ja "Euro 2024" mājiniece Vācija šodien paziņoja 27 spēlētāju sarakstu, kurā vajadzēs izvēlēties lieko vārtsargu, tad 2018. gada pasaules čempione un 2022. gada pasaules vicečempione Francija jau šovakar nosaukusi 25 spēlētāju sastāvu, kuram vēl drīkstēs pievienot vienu futbolistu – ja vēlēsies.
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix
1

Mbapē oficiāli paziņo par PSG pamešanu pēc šīs sezonas beigām

Francijas kluba Parīzes ''Saint-Germain'' līderis Kiljans Mbapē šodien izplatījis paziņojumu, kurā viņš paziņojis par vienības pamešanu pēc šīs sezonas beigām.
Foto: AFP/Scanpix
1

PSG trešo reizi pēc kārtas kļūst par Francijas čempioni

Līdz ar "Lyon" šī vakara uzvaru 3:2 pār "Monaco" kļuvis skaidrs Francijas futbola čempionāta uzvarētājs - par to kļuvis Parīzes "Saint-Germain" klubs, kas konkurentiem turnīra tabulā vairs nav aizsniedzams. PSG triumfējis 12. reizi savā vēsturē.