Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Vjerā pamet ''Strasbourg'' trenera amatu un var pārņemt ASV izlases vadību

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vjerā pamet ''Strasbourg'' trenera amatu un var pārņemt ASV izlases vadību
Patriks Vjerā. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AP. Patriks Vjerā pametis Francijas futbola kluba "Strasbourg" galvenā trenera amatu un varētu kļūt par ASV vīriešu futbola izlases stūrmani.

Strasbūras vienība pavēstīja, ka Vjerā pametis komandu pēc abpusējas vienošanās, neskatoties uz to, ka Francijas čempionāts sāksies jau mazāk kā pēc mēneša.

Vjeirā kļuva par "Strasbourg" galveno treneri pirms pagājušās sezonas, noslēdzot vienošanos uz trīs gadiem.

Trenera karjeras laikā viņš vadījis arī "Nice", Anglijas premjerlīgas vienību Londonas "Crystal Palace", kā arī ASV vienību Ņujorkas "City".

Vjerā kā futbolists spēlējis Francijā, Anglijā un Itālijā, visvairāk mačus karjeras laikā aizvadot Londonas "Arsenal" rindās. Tāpat viņš kopā ar Francijas izlasi triumfēja 1998.gada Pasaules kausā, kā arī Eiropas čempionātā 2000.gadā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā no ASV izlases galvenā trenera amata tika atbrīvots Gregs Berhalters. Viņa vadībā ASV futbolisti "Copa America" pēdējā apakšgrupas spēlē ar 0:1 piekāpās Urugvajai un neiekļuva ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:
LETA